28 august - Ziua vinului roşu. Istoria celei mai populare băuturi: Se estimează că ar fi apărut în urmă cu aproximativ 7.000 de ani
Data publicării:
Să turnăm un pahar de Bordeaux, să sorbim dintr-un pahar de Cabernet Sauvignon sau să deschidem o sticlă de Shiraz, pentru că data de 28 august este dedicată în Statele Unite ale Americii vinului roşu - #RedWineDay.

Ziua vinului roşu este o sărbătoare de factură recentă, dar vinul roşu are o tradiţie de mai multe mii de ani. Se estimează că vinul roşu ar fi apărut în urmă cu aproximativ 7.000 de ani fiind produs de chinezii din provincia Henana. Acest vin era produs din struguri sălbatici, miere şi orez, precum şi fructe de păducel. Amestecul acestor ingrediente era păstrat în vase din lut în care se punea şi drojdie pentru a încuraja fermentarea.

Istoria vinului continuă de-a lungul secolelor până în zilele noastre. O descoperire din 2007, în Armenia, plasează prima cramă cunoscută în jurul anului 6100 î.Hr, într-o peşteră. Descoperirea a fost făcută de o echipă de arheologi din Armenia şi Irlanda.

Conform izvoarelor istorice, vechii locuitori de pe teritoriul actual al Georgiei, în Caucazul de Sud, au învăţat în jurul anului 6000 î.Hr. că dacă zdrobesc strugurii şi îngroapă sucul rezultat în vase de lut pe perioada iernii obţin vin roşu.

Vin alb sau roșu? Mihaela bilic mai spulberă un mit: Dacă ne luăm după cartea de nutriție, alcoolul îngrașă

În jurul anului 3100 î.Hr. vechii egipteni obţin vin roşu din struguri şi apar şi primele interpretări simbolice care corelează vinul roşu cu sângele.

Prima menţiune cu privire la faimosul vin de Bordeaux datează din anul 71 d.Hr şi provine de la Pliniu cel Bătrân, care menţionează şi podgoriile din această regiune ce urma să devină parte a Franţei.

În 1619 viticultori francezi plantează viţă de vie în Virginia, în Lumea Nouă.

Prima ediţie a Zilei vinului roşu a fost sărbătorită la 28 august 2014 la propunerea lui Jace Shoemaker-Galloway, scriitoare freelancer şi personalitate online.

Din cele mai vechi timpuri, vinul roşu a făcut parte din numeroase culturi şi civilizaţii de peste tot din lume. Pe măsură ce a trecut timpul, tehnologiile de obţinere a vinului roşu s-au perfecţionat dar această băutură şi-a păstrat caracterul de simbol al prieteniei, fericirii, transformării şi vieţii în general, notează Agerpres. 

Vinul PERFECT pentru fiecare zodie! Pregăteşte-te de o degustare scrisă în „stele

 

De ce este bine să consumi câte un pahar de vin roșu în fiecare seară. 5 beneficii nebănuite

Consumul de vin roșu în fiecare seară poate  fi  extrem de benefic pentru sănătatea ta mentală și fizică.


Se pare că nimeni nu se mai satură de vinul roșu, inclusiv oamenii de știință. În fiecare zi apare câte un alt studiu care promovează beneficiile uimitoare ale acestei băuturi.

Iată cinci motive pentru care relaxarea cu un pahar de vin roșu după o zi lungă ar trebui să fie pe lista ta de lucruri de făcut : 

1. Consumul de vin roșu poate fi bun pentru inima ta

S-a demonstrat că antioxidanții din vinul roșu, numiți flavonoizi, reduc riscul de boli de inimă prin scăderea nivelului de LDL (colesterol rău) și prin creșterea producției de colesterol bun. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din California, Davis, anumite soiuri au mai multe concentrații de flavonoide decât altele. 

2. Vinul roșu poate reduce riscul de depresie

În timp ce consumul cronic de alcool în exces a fost legat de probleme de sănătate fizică și mentală, consumul moderat de vin roșu poate avea efectul opus.  Un studiu de șapte ani efectuat pe peste 5.500 de adulți cu vârste cuprinse între 55-80 de ani, fără antecedente de depresie sau abuz de alcool, a constatat că băutorii moderați (definiți ca fiind cei care beau între două și șapte pahare mici de vin pe săptămână) au fost mai puțin predispuși să sufere de depresie decât cei care beau mai mult sau mai puțin decât această cantitate.

Citește mai multe aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: beneficii  vin rosu 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Alexandra Duli, captură video Youtube, Catalin Maruta

Alexandra Duli, adevărul despre relația cu Zanni: „Îmi place de el. Nu aș spune nu”


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel