Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Există o gamă variată de lucruri prin care vă puteți îmbunătăți stilul de viață, dar unul dintre cele mai importante este consumul de alimente potrivite.
Pe piață sunt foarte multe alimente menite să stimuleze sistemul imunitar. Totuși, nu toate sunt la fel de bogate în vitamine, minerale și nutrienți, notează cnbc.com.
Iată care sunt cele 5 alimente magice, pe care este bine să le introduceți mereu în meniul alimentar:
1. Ciuperci
Ciupercile au fost unul dintre elementele de bază în medicina tradițională chineză, timp de mii de ani. Și acum avem la dispoziție știința modernă pentru a explica efectele acestor ciuperci uimitoare, care, în funcție de specie, pot stimula, redirecționa sau modula activitatea noastră imunitară.
2. Ghimbirul
Ghimbirul are mai multe proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, foarte puternice. Rădăcina picantă și aromată conține compuși numiți gingeroli, care se arată promițători în prevenirea bolilor cardiovasculare, prin reducerea stresului în vasele de sânge, precum și a inflamației din zona inimii.
Studiile arată că extractul de ghimbir poate ajuta la prevenirea bolilor de ficat induse de alcool și poate bloca, de asemenea, leziunile renale create de medicamentele de chimioterapie.
3. Germeni de broccoli
În ultima vreme, a fost acordată o mare atenție germenilor de broccoli, o sursă puternică a uneia dintre celei mai importante substanțe biochimice care susțin sistemul imunitar: sulforafanul.
S-a demonstrat faptul că sulforafanul crește nivelul mai multor compuși antioxidanți prin inducerea unui compus din celulele noastre numit NRF-2. Acesta este numit uneori "regulatorul principal" al antioxidanților, ceea ce înseamnă că ajută la creșterea producției altor antioxidanți.
Cel mai bun mod de a consuma germenii de broccoli este crud, de exemplu, în salate, deoarece sulforafanul este ușor de descompus prin gătire.
4. Usturoiul
Nu numai că usturoiul face ca totul să aibă un gust mai delicios, dar această legumă are mai mulți compuși care reglează sistemul imunitar.
Studiile asupra usturoiului au constatat că acesta este imunostimulator, crescând activitatea celulelor NK, un tip de celule imunitare, care au granule cu enzime, ce pot ucide celulele tumorale sau celulele infectate cu un virus.
În același timp, usturoiul este antiinflamator și poate fi cardioprotector, prin scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.
5. Turmeric
Rădăcina galben-portocalie strălucitoare conține un compus magic numit curcumină, care are multe beneficii cheie: poate opri nivelurile ridicate de cortizol, poate suprima unele modificări imunitare care stau la baza bolilor autoimune, fiind în același timp de ajutor, în general, în reducerea inflamației cronice în tot corpul.
Totodată, încurajează creșterea tulpinilor de bacterii benefice din intestin și reduce alte tulpini bacteriene care cauzează boli.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: alimente sanatoase imunitate mancare
Mi-Th Influencer, emisiunea...