Dorian Popa a fost condamnat, după ce a condus sub influența substanțelor interzise. Ce pedeapsă a primit artistul
Dacă porți ochelari, știi cât de enervant este când se încețoșează. Mai ales atunci când purtați o mască de față, acest lucru se întâmplă adesea. Din fericire, este ușor de evitat. Frecați un cartof crud pe interiorul lentilelor. Amidonul din cartofi vă împiedică ochelarii să se aburce.
Să scapi de rugină nu este o sarcină ușoară. Din fericire, puteți curăța cuțitele și foarfecele ruginite cu cartofi în cel mai scurt timp. Tăiați cartoful în două și puneți deasupra un pic de detergent de vase și bicarbonat de sodiu. Freacă-l pe rugină până când aceasta dispare complet. Clătiți bine cu apă și lăsați-l să se usuce.
Se spune că cioburile pot aduce fericire, dar cu siguranță nu vrem să călcăm pe ele. Este o sarcină dificilă să strângi toate cioburile și bucățile de sticlă spartă. Unele bucăți sunt atât de mici încât nici măcar nu le vezi. Iată unde cartofii ne sunt de folos. Tăiați un cartof în două. Frecați partea deschisă de pământul unde s-a spart sticla. Pentru siguranță, purtați întotdeauna mănuși de protecție atunci când faceți acest lucru.
Cartofi fierți în meniu? Economisiți apa! Apa conține o mulțime de amidon care poate ajuta să scapi de petele enervante de pe argintăria ta. Puneți argintăria în apă timp de cel puțin o oră. Lustruiește-l când este uscat și vei vedea cum arată strălucitor și nou.
Din păcate, cartofii nu vor putea scoate petele uriașe de vin roșu de pe cămașa ta albă, dar își face treaba pentru petele mai mici. Tamponează o jumătate de cartof crud pe o pată de grăsime pentru a scăpa de ea. Va trebui să repeți procesul de numeroase ori pentru a scoate pata complet, potrivit tips-and-tricks.co
Fie că pregătești o grămadă de cartofi pentru un ospăț în familie sau doar pentru o garnitură obișnuită în timpul săptămânii, să scapi de pielița de pe mai mulți cartofi poate fi o adevărată provocare.
Iată cum poți curăța cartofii în cel mai simplu și rapid mod posibil.
Tăiați delicat o linie subțire în jurul circumferinței cartofului - suficient cât să străpungeți pielea, dar fără să tăiați prea adânc. Faceți un cerc complet în jurul cartofului și încercați să uniți capetele. Acoperiți apoi cartofii în apă clocotită și lăsați-i să fiarbă așa cum ați face-o în mod normal, până când puteți înfige cu ușurință o furculiță în ei, potrivit firstforwoman.
După ce s-au înmuiat, scurgeți apa fierbinte și treceți apă rece peste cartofi cât timp sunt încă în oală, până se răcesc. Când îi puteți ține în mână fără să frigă, ar trebui să puteți desprinde pur și simplu cojile de pe cartof.
Videoclipul sugerează să turnați apă fiartă în prealabil dintr-un ceainic peste cartofii din oală, înainte de a o aduce din nou la fierbere și de a-i lăsa să se gătească. Deși acest lucru ar putea ajuta la grăbirea procesului, cartofii sunt la fel de ușor de curățat dacă îi fierbeți în mod normal pe aragaz.
Bineînțeles, în funcție de mărimea sau tipul de cartofi pe care îi folosiți, s-ar putea să nu fie la fel de ușor - dar totuși mult mai puțin frustrant decât să curățați cu un curățător sau un cuțit.
Vezi video AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: cartofi curatenie truc
Bursucu' a vorbit despre un...
Marți, 26 noiembrie 2024, trei...