9 semne că ai avut o copilărie dificilă, potrivit astrologiei
Data publicării:
Anumite plasamente astrologice din harta natală pot indica o persoană care a avut o copilărie dificilă sau dură.

În astrologie, Luna guvernează mama și viața de familie timpurie. Soarele și, uneori, Saturn, indică tatăl și axa casei a patra/ a zecea, care reprezintă casa și părinții. De obicei, casa a X-a guvernează tatăl și casa a IV-a pe mamă, dar uneori, un singur părinte poate apărea în hartă ca având ambele roluri în casele monoparentale.

9 semne că ai avut o copilărie dificilă, potrivit astrologiei

1. Luna în conjuncție, în cuadratură sau în opoziție cu Marte, Saturn, Neptun sau Pluton

Deoarece Luna guvernează mama și primii ani de viață, atunci când aceasta aspectează oricare dintre planetele de mai sus în afara unui trigon sau sextil, apar de obicei dificultăți la începutul vieții.

Aspectele Lună/Pluton pot indica un părinte (de obicei mama) care a fost prea autoritar, a suferit de compulsii sau dependențe sau, în unele cazuri, a cunoscut o moarte timpurie. Mama ar fi putut fi lipsită de contact din punct de vedere emoțional, spiritual sau mental și indisponibilă într-un anumit fel. Ea ar fi putut fi dăunătoare pentru copil sau complet neglijentă. Va fi important ca această persoană să fie capabilă să își găsească propria pace, echilibru și armonie în viață ca adult.

Aspectele Lună-Marte pot reprezenta o viață timpurie într-o gospodărie în care a existat puțină pace sau armonie domestică. Este posibil ca mama să fi părut agitată o mare parte din timp sau, în cazuri extreme, mama sau un alt membru al familiei să fi fost abuziv.

Aspectele Lună-Saturn pot indica o copilărie care a fost rece, dură sau dificilă din punct de vedere financiar. Alternativ, acest tranzit poate însemna că se aștepta ca individul să pună un anumit tip de datorie sau responsabilitate înaintea a orice altceva. În timp ce acest aspect poate indica uneori loialitate, în general a existat un anumit tip de existență saturniană în copilărie, sau s-a simțit reprimat într-un fel sau altul. Aspectele Lună-Neptun indică o mamă sau un alt membru semnificativ al familiei care ar fi putut da impresii confuze copilului. Este posibil să fi suferit de un anumit tip de dependență, anxietate sau tulburări mentale. Acest lucru este deosebit de negativ dacă -Luna sau Neptun se află în casa a 12-a. Dacă acesta este cazul, este posibil ca ea să fi murit, să fi fost închisă sau să fi trăit în izolare.

2. Luna în Vărsător, Capricorn, Scorpion sau Berbec

Deși nu toți cei care au Luna în aceste semne au avut o copilărie grea, Luna din hartă reprezintă mama. Experiența copilăriei ar fi fost mai rea dacă Luna în oricare dintre aceste semne se află în cuadratură, conjuncție sau opoziție cu o planetă malefică. Dacă Luna se află în Vărsător, guvernat de Saturn și Uranus, este posibil ca mama să fi fost rece sau imprevizibilă. În Scorpion, Luna este debilitată sau considerată a fi la căderea ei, ceea ce înseamnă că energia nu funcționează la fel de bine ca în alte semne. Acest lucru indică faptul că este posibil ca mama să fi fost controlată sau furioasă cu Luna în acest semn.


În Capricorn, Luna este considerată în detriment, deci nu funcționează la fel de bine ca în celelalte. Este posibil ca mama să fi fost rece, distantă sau excesiv de preocupată de statut. Luna în Berbec este guvernată de Marte, considerat "zeul războiului". În acest caz, este posibil ca mama să fi fost excesiv de agresivă, insistentă sau furioasă.

3. Pluto, Saturn, Marte sau Neptun în casa a 4-a

În timp ce casa a patra este legată de mamă, ea este considerată casa, mai ales în ceea ce privește copilăria timpurie. Pluton în a patra poate reprezenta un cămin care era controlant. Copilul ar fi putut fi hărțuit sau, în cel mai rău caz, a suferit abuzuri. Saturn în casa a patra poate indica o copilărie rece, represivă sau izolată. În cel mai rău caz, un părinte ar fi putut lipsi. În unele cazuri, însă, mai ales dacă Saturn face un aspect pozitiv, acest lucru poate reprezenta o familie "veche" sau foarte stabilă. Marte în casa a patra indică un cămin care a fost rareori liniștit. Este posibil să fi existat abuzuri sau multe certuri sau agitație în casă. Neptun în a patra poate indica membri ai familiei cu dependențe sau tulburări emoționale sau mentale. Mediul de acasă poate să fi fost derutant în unele privințe sau foarte neobișnuit.

4. Pluto, Saturn, Marte sau Neptun în casa a X-a

Casa a 10-a este, în general, legată de tată sau de partea paternă a familiei. Pluton în a 10-a poate indica un tată controlator sau dominator care ar fi putut să îl intimideze pe copil. Saturn în casa a 10-a poate indica un tată rece, controlant sau distant, sau poate că acesta a fost absent în copilărie sau a acordat puțină atenție copilului. Marte în casa a 10-a poate indica un tată furios sau agresiv, care ar fi putut fi abuziv în vreun fel. Neptun în a 10-a ar putea indica un tată decedat sau unul care a fost foarte (dacă nu chiar prea) religios. Este posibil să fi suferit de dependențe sau de tulburări mentale sau emoționale.

5. Marte în conjuncție, în cuadratură sau în opoziție cu Saturn

Saturn se referă în mod obișnuit la tată sau la o figură paternă. Marte în aspect dur cu Saturn indică o mare frustrare generală, mai ales dacă este plasat în casa a patra sau a zecea. Tatăl ar fi fost mai mult o problemă cu Saturn în opoziție cu Marte. În acest caz, el ar fi putut fi agresiv sau, în cel mai rău caz, de-a dreptul crud.

6. Casa a 4-a în Vărsător, Berbec, Capricorn sau Scorpion

Casa a patra indică casa și copilăria timpurie. Deși toți cei născuți cu casa a patra într-unul dintre aceste semne nu au avut parte de o copilărie grea, este posibil să fi existat cel puțin probleme în gospodărie. O casă a patra în Vărsător indică o gospodărie rece sau imprevizibilă. S-ar putea să fi existat mai multe mutări sau viața ar fi putut fi imprevizibilă într-un fel sau altul. Guvernată de Marte, a patra casă a Berbecului poate indica agitație, furie și dezordine în casă. Ca și Vărsătorul, Capricornul este guvernat de Saturn și o casă a patra guvernată de Saturn ar putea să se simtă represivă, rece, limitatoare, prea severă sau, în cel mai rău caz, să reprezinte o educație înfricoșătoare.

7. Soarele în cuadratură sau în opoziție cu Luna

Acest aspect ar reprezenta, în general, părinți care nu se înțelegeau între ei

8. Saturn în cuadratură, conjuncție sau opoziție cu Pluton din casele 1, 4 sau 10

Acest aspect conferă, în general, greutăți și dificultăți în creștere. În multe cazuri, copilul a fost supus unor cruzimi sau abuzuri care pot avea un efect de durată. Acest individ se ține de obicei departe de orice situație din viață care seamănă cu copilăria ca adult.


9. Marte, Saturn, Pluton sau Neptun în casele 6 sau 9

Deși există câteva opinii diferite despre părinții vitregi în astrologie, consider că a noua casă denotă în general un tată vitreg, deoarece ar reprezenta al doilea soț al mamei, ceea ce a șasea casă reprezintă o mamă vitregă. Studiile reprezentate la nivel național indică faptul că copiii din casele care implică părinți vitregi sunt mai predispuși la un risc ridicat de inadaptare în ceea ce privește problemele academice, comportamentale, sociale și comportamentale, precum și emoționale. Bineînțeles, acest lucru nu este întotdeauna așa, iar unii părinți vitregi devin o adevărată figură paternă sau maternă.  În cele mai grave cazuri, însă, Marte, Saturn, Pluton sau Neptun în casele a șasea sau a noua pot indica probleme cu părinții vitregi, mai ales dacă se află în cuadratură sau în opoziție cu o planetă malefică din una dintre aceste case.

Saturn indică răceală, reprimare, severitate sau un părinte vitreg care provoacă teamă. Pluton indică un părinte vitreg care controlează, intimidează sau abuzează. Marte indică un părinte furios sau abuziv, iar Neptun poate indica un părinte vitreg care nu este competent din punct de vedere mental sau emoțional, suferă de dependențe sau dă impresii confuze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Sursă foto: Instagram

Ozana Barabancea îi dă replica Iuliei Albu, după criticile aduse. Creatoarea de modă a desființat-o: „Este o catastrofă umblătoare din punct de vedere vestimentar”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Sursă foto: Instagram Alin Oprea/Podcast „ un PODCAST mișto By Bursucu'”

Alin Oprea, replică tăioasă după declarațiile fostei soții. Artistul a desființat-o: „Femeia asta a fost blestemul vieții mele”




pixel