A primit un diagnostic crunt, la scurt timp după ce a mers la plajă. Ce a descoperit femeia: „Un costum de baie mi-a salvat viața”
Data publicării:
O femeie a făcut o descoperire șocantă, după ce a mers pe plajă în costum de baie.

O mamă a trei copii a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer de sân după ce și-a pus costum de baie pentru o zi de plajă. Julie Devaney Hogan, originară din Boston, acum în vârstă de 38 de ani, se pregătea să se bronzeze, când a simțit un nodul sub mamelonul drept. Inițial, medicii au considerat că această umflătură "aproape acolo" nu era "nimic îngrijorător", dar, în urma testelor, doamna Hogan a fost diagnosticată cu cancer de sân în stadiul trei, care se răspândise deja în sistemul circulator.

A primit un diagnostic crunt, la scurt timp după ce a mers la plajă

Femeia a suferit o dublă mastectomie - sau îndepărtarea ambilor sâni - și 12 runde de chimioterapie. Dezvăluind cum dna Hogan a fost diagnosticată la 37 de ani, în condițiile în care persoanele sub 40 de ani reprezintă mai puțin de cinci procente din cazurile anuale, ea a declarat pentru TODAY: "Costumul meu de baie mi-a salvat viața".

 "În weekendul de Ziua Muncii 2022,după ce am îmbrăcat costumul de baie, pe când mă pregăteam să mă îndrept spre plajă, am simțit o umflătură sub sân. Acea pietricică a sfârșit prin a fi bestia mâncătoare de sâni a carcinomului ductal invaziv, alias cancerul mamar în stadiul trei'., a declarat femeia, potrivit dailymail.com

După weekendul din septembrie anul trecut, în septembrie, și-a sunat medicul în legătură cu nodulul, dar i s-a spus imediat că nu este 'nimic îngrijorător'.

Dar o bună prietenă, asistentă medicală, a îndemnat-o să facă scanări și analize ca măsură de precauție. Săptămâna următoare, doamna Hogan a reușit să obțină o programare unde medicii i-au spus din nou că nodulul nu era "nimic îngrijorător". 

Medicii au adăugat, totuși, că, dacă doamna Hogan era îngrijorată, ar putea face o mamografie - care verifică dacă sânii au cancer - și o biopsie - care ar testa țesutul de la nodul pentru a depista boala.

'Probabil că aș fi putut să o amân și să spun: 'Sunt ocupată, am alte lucruri de făcut'', a spus ea. 'Sunt foarte recunoscătoare că nu am făcut-o'.

Doamna Hogan a mers la analize, care au dezvăluit că nodulul era ceva mai sinistru - era un cancer de sân în stadiul trei.

Aceasta era, de asemenea, o formă agresivă, sau tipul HER2-pozitiv (receptorul 2 al factorului de creștere epidermică umană), care crește mai repede și se răspândește mai repede decât alte tipuri. Medicii au supus-o rapid unei intervenții chirurgicale și la 12 runde de chimioterapie. Dar, după ce a terminat tratamentul, alte scanări au arătat că cancerul nu dispăruse complet. Ea a început acum o nouă rundă de chimioterapie care se va încheia anul viitor. De asemenea, în noiembrie va fi supusă unei operații de reconstrucție a sânilor.

Femeia nu a avut alte simptome

 "Nu au existat alte simptome. Nu am prezentat în niciun fel sau nu am avut antecedente familiale sau alte simptome care să mă pună în alertă', a mai spus femeia. 

În ceea ce privește impactul pe care l-a avut cancerul asupra vieții ei, ea a spus: "Cancerul poate fi oarecum glamourizat și dramatizat la televizor, așa că ai această așteptare a ceea ce va fi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   baie  cancer  costum  diagnostic 



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel