Adevărul despre COMBINAREA alimentelor. Ce spun specialiștii
Data publicării:
Mulți oameni spun faptul că nu este bine să combinăm alimentele.

Cei mai mulți oameni nu acordă deloc atenție ordinii în care mănâncă alimentele. Cu toate acestea, există anumite persoane care cred că unele alimente nu ar trebui amestecate, deoarece vor cauza probleme de sănătate.

Asta în timp ce, combinarea alimentelor sau alimentația secvențială a fost un subiect foarte dezbătut în lumea nutriției, foarte mulți ani. Mulți oameni susțin că această practică poate îmbunătăți digestia, crește metabolismul și oferă mai multă energie pentru organism, notează onegreenplanet.

Este sau nu bine să combinăm alimentele

Cea mai populară teorie este aceea că unele combinații de alimente pot supraîncărca stomacul și nu pot fi absorbite corespunzător. Explicația este că, corpul uman nu poate digera mai mult de un tip de alimente în același timp, deoarece enzimele se anulează reciproc în prezența altor alimente. Cu alte cuvinte, unele persoane susțin că nu ar trebui să combini fructele cu alți carbohidrați și proteine. Ideea de bază a acestei teorii este să nu amesteci alimente din grupuri diferite. 

În contradictoriu, alții spun că cele mai multe grupe de alimente au mai mult de un macronutrient și sunt alcătuite din carbohidrați, proteine și grăsimi. Tractul nostru digestiv este suficient de sofisticat pentru a gestiona mesele care conțin toți cei trei macronutrienți. Așadar, organismul tău are nevoie de o varietate de nutrienți pentru a funcționa în mod optim. 

Câteva reguli de bază 

Mănâncă fructe doar pe stomacul gol.

Evită să combini amidonul cu proteinele.

Evită să combini amidonul cu alimente acide.

Evită să combini diferite tipuri de proteine.

Ce spun specialiștii

Principala problemă a combinării alimentelor este că ignoră complexitatea organismului și a sistemului nostru digestiv. Sistemul digestiv este conceput cu procesele necesare pentru a digera mai mulți macronutrienți în același timp. În timp ce mulți oameni fac afirmația că nu este bine să combinăm alimentele, corpul uman a evoluat pentru a consuma diverse combinații de alimente.

Majoritatea alimentelor integrale conțin o combinație de macronutrienți. De exemplu, o cană de spaghete fierte conține 42,8 grame de carbohidrați totali, 1,3 grame de grăsimi și 8,1 grame de proteine. O ceașcă de năut gătit conține 14,5 grame de proteine, 45 de grame de carbohidrați și 4 grame de grăsime.

Combinarea alimentelor poate fi, de asemenea, și foarte restrictivă pentru multe persoane. Studiile arată că aderarea la o dietă strictă poate promova alimentația dezordonată. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: combinarea alimentelor  mancare  sănătate 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel