Anca Alungusei, terapeut în nutriție, face topul legumelor și fructelor. De ce nu recomandă pepenele roșu
Data publicării:
Anca Alungusei este terapeut în nutriție și a fost invitata lui Cătălin Măruță. Ea a vorbit despre importanța nutriției în viața noastră, mai exact despre consumul de fructe și legume, dar și despre miturile care înconjoară consumul anumitor alimente.

Cătălin Măruță a rugat-o pe Anca Alungusei să facă un top al legumelor și fructelor. Criteriile care au fost luate în considerare se bazează pe regularitatea cu care acestea ar trebui mâncate, totul raportat la beneficiile pe care le aduc legumele și fructele prezentate de specialistă.

Topul fructelor

În cazul fructelor, spre mirarea multora, Anca Alungusei spune că fructele de pădure sunt primele în topul celor mai bune fructe. Acestea pot fi consumate tot anul, iar combinarea lor nu deranjează în niciun fel.

Printre beneficii, ea spune că fructele de pădure conțin foarte mulți antioxidanți - element ce contribuie la adaptarea corpului nostru la stres.

„Fructele de pădure, așa cum spuneam, sunt imbatabile. Mure, zmeură, afine, cătină pentru cine tolerează. Fructele de pădure sunt imbatabile. Sunt o sursă foarte generoasă de antioxidanți. Corpul nostru are nevoie de așa mulți antioxidanți pentru că trăim într-un mediu foarte stresant. Nu vorbim de alimentație doar, ci și despre toxicitatea dimprejur: apa de canal, Wifi-ul, televizorul. Atunci, corpul are nevoie de acești antioxidanți pentru a se elibera. Acestea pot fi și amestecate, nu se întâmplă nimic rău.”, spune Anca Alungusei, la „La Măruță”.

 

Imediat după fructele de pădure, Anca Alungusei prezintă merele, care și acestea au un rol foarte important.  Ele au numeroase beneficii, printre care aportul de fibre, vitamina C, fiind utile și pentru digestie.

Youtube video image

Ultimul fruct din top este Kiwi, despre care specialista spune că este mai bun decât lămâia când vine vorba despre vitamina C. Ele ar putea fi comparate și cu perele.

 

„Este o sursă foarte valoroasă de vitamina C, are mai multă și decât lămâia. Kiwi este o sursă extrem de valoroasă de vitamina C. Aici sunt încadrate și perele”, continuă Anca Alungusei.

Ce e în neregulă cu pepenele roșu

Mirat de faptul că nu a precizat pepenele, Cătălin Măruță a întrebat-o pe specialistă ce e în neregulă cu acesta, la care ea a zis:

„Pepenele roșu nu a fost inclus - pentru că e un fruct care se comportă diferit. Ideal e să fie consumat singur, nu putem să-l amestecăm cu brânză sau alte combinații. Este doar o perioadă din an, dar pe restul (fructelor) le putem consuma de-a lungul timpului. La pepene roșu ne păcălim, are multă apă, dar este și extrem de dulce. Suntem tentați să facem exces”, precizează Anca Alungusei.

Topul legumelor

În ceea ce privește legumele, Anca Alungusei a continuat și a făcut topul în felul următor: Varza roșie și verde, spanacul și broccoli.

Printre acestea se numără legume care conțin foarte mult fier, specialista punctând acest detaliu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Lifestyle



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Sursă foto: Instagram Alin Oprea/Podcast „ un PODCAST mișto By Bursucu'”

Alin Oprea, replică tăioasă după declarațiile fostei soții. Artistul a desființat-o: „Femeia asta a fost blestemul vieții mele”




pixel