Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Un buchet de lalele este întotdeauna o încântare pentru persoana care îl primeşte, fermecând-o prin frumuseţea şi simplitatea lor. Pur şi simplu nu ai cum să dai greş cu un asemenea cadou. În această perioadă, lalelele sunt la mare căutare. E sezonul lor, așa că ar fi bine să profiți de ele și să aduci puțină culoare în casă.
Andrei Bindea, designer florist, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cele mai utile sfaturi pentru a păstra lalelele mai mult timp.
”Sunt multe sfaturi care circulă pe internet în legătură cu modalitățile prin care o lalea poate să reziste mai mult, așa că, mi-am propus să le testez. Cele mai cunoscute au fost: înțepătura în tijă, la baza florii, monede, apa cu zahăr, vodka adăugată în apă. La acestea am adăugat hrană specială pentru flori, care însoțește orice buchet cumpărat sau primit. Am făcut acest test fără să acord atenție florilor, odată cu începerea lui, ca să grăbesc procesul.
O să iau acum pe fiecare în parte și o să vă spun cum se prezintă la 12 zile de la începerea testului:
1. Hrana pentru flori și înțepătura la baza florii se pare ca funcționează cel mai bine. Orice florărie care se respectă, ar trebui să însoțească fiecare buchet sau floare care iese din magazin cu un plic de hrană specială pentru lalele. În cazul ambelor variante, de-a lungul celor 12 zile laleaua a cunoscut o creștere armonioasă și deloc exagerată (lalelele sunt recunoscute pentru faptul că au tendința de a crește în lungime peste noapte).
2. Monedele puse în apă. Stratul exterior în cupru al monedelor ajută la distrugerea bacteriilor aflate în apă (principalul motiv pentru care o floare se ofilește). Creșterea excesivă a lalelei e foarte bine stopată (chiar mai bine decât locul 1), dar floarea în sine nu arată chiar așa de bine.
3. Pun pe locul 3 apa cu zahăr din prisma faptului că zahărul a grăbit cel mai tare procesul de maturare a florii, chiar dacă a oprit foarte bine creșterea tijei.
4. Vodka adăugată în apă se presupune a stopa creșterea lalelei. Deloc adevărat! Chiar dacă floarea în sine a arătat foarte bine, creșterea haotică și deloc estetică a tulpinii, mă face să o pun pe ultimul loc.
Ca și o concluzie, spun că vă puteți folosi de oricare dintre aceste metode, în funcție de ceea ce vreți să obțineți de la lalele, însă mult mai important consider a fi următoarele:
1. Dezinfectați vasul înainte de a pune lalelele în el.
2. Executați tăietura la 2 cm, drept și cu un cuțit bine ascuțit și dezinfectat
3. Repetați acești pași la 2 zile”, a spus Andrei Bindea, în exclusivitate pentru Spectacola.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: andrei bindea lalele trucuri
Iată ce-ți rezervă astrele...
Anca Hâncu, doctor în...