Anxietatea și depresia, combătute prin artă. Asociația Arte dell’Anima lansează proiectul cultural „You are not alone”
Asociația Arte dell’Anima anunță implementarea unui nou proiect cultural dedicat tinerilor. 

Proiectul „You are not alone” se va desfășura în perioada iulie-noiembrie 2021 și este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul sesiunii II/2021, aria Artele Spectacolului – Teatru. 


„You Are Not Alone” este un proiect educațional de cercetare și creație artistică, pornind de la o tematică de maximă relevanță pentru contextul actual: creșterea depresiei și a stărilor de anxietate în rândul tinerilor și al adolescenților în perioada pandemiei COVID-19. Scopul proiectul este creșterea nivelului de conștientizare atât în rândul publicului adolescent, cât și al publicului larg asupra problemelor de anxietate și depresie cu care se confruntă tinerii.


Studiile făcute în urmă cu mai mulți ani arătau că până în 2030, depresia risca să devină principala cauză a mortalității. Între timp, au apărut: pandemia, lockdown-ul, izolarea care au accentuat aceste stări. În mai multe țări, numărul deceselor prin suicid cauzate de depresie și anxietate a fost mai mare decât numărul de decese în urma SARS-COV-2. În România, înainte de pandemie, estimările spuneau că până la unul din cinci români avea semne sugestive de depresie. În 2021, acest număr s-a dublat în țara noastră.


 „Pentru prima etapă a proiectului, așteptăm poveștile voastre pe adresa de e-mail: [email protected] până la data de 30 iulie, ora 17:00! Dacă ai între 14 și 35 de ani, spune-ne dacă te-ai confruntat cu stări de depresie sau anxietate în perioada pandemiei și nu numai, cum s-au manifestat, dacă ai cerut ajutor de specialitate, cum ai depășit acest moment. Câștigătorii celor 10 povești selectate vor beneficia de un workshop de dezvoltare personală prin tehnici teatrale la sediul Teatrului Arte dell’Anima cu un trainer specializat”, anunță reprezentanții asociației.

Toate evenimentele și produsele din cadrul proiectului sunt gratuite. 


Puteți urmări desfășurarea proiectului pe www.artedellanima.ro, pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima sau pe Instagram: Teatrul Arte dell’Anima. 

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 22 iul, 15:32

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Captură video Youtube/ Vorbește lumea

Adela Popescu, gestul pe care îl face în fiecare vacanță all inclusive: „Mi-e rușine să spun”

Sursa foto: Carmen Harra și Delia, facebook/ colaj foto

Carmen Harra, dezvăluiri neașteptate despre sarcina Deliei, după ce i s-a prezis că va avea o fiică: „Îi este frică să nu se întâmple ceva dacă face acest copil”

Sursa foto: Captură video/ Antena 3

Băutura MINUNE care curătă ficatul. Lidia Fecioru: „Se bea doar nouă zile”

Sursa foto: Sidonia Spătaru, captură Youtube/ Acces Direct

Văduva lui Dan Spătaru, de urgență la spital după ce s-a prăbușit în plină stradă: "Am zis să nu mă lovesc cu capul de trotuar și..."

Sursa foto: Carmen Iohannis, Facebook

Gafa vestimentară uriașă făcută de Carmen Iohannis la dineul NATO. Cum a fost poreclită Prima Doamnă

Sursa foto: Delia, instagram

Delia Matache, martoră la tragedia din Alpii italieni, Dolomiti. Mai mulți oameni au fost uciși de o avalanșă: "Sfatul meu e ca pasionaţii de munte să..."

Sursa foto: Brigitte Pastramă, Instagram

Florin Pastramă, primele declarații despre divorțul de Brigitte Sfăt: ”După ce se mai calmează lucrurile atunci...”

Sursa foto: Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, îngropat în datorii. Soțul Corneliei Catangă se confruntă cu probleme financiare: ''De unde să plătesc?”

Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Doliu în lumea muzicii populare. O mare artistă s-a stins din viață: „Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul unde drepții se odihnesc!”

Carmen Harra, foto Facebook

Divorțurile „anunțate” de Carmen Harra. Clarvăzătoarea a prezis destrămarea unor cupluri celebre: „Relația asta devine abuzivă și o să se termine foarte prost”

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare