Anxietatea și depresia, combătute prin artă. Asociația Arte dell’Anima lansează proiectul cultural „You are not alone”
Asociația Arte dell’Anima anunță implementarea unui nou proiect cultural dedicat tinerilor. 

Proiectul „You are not alone” se va desfășura în perioada iulie-noiembrie 2021 și este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul sesiunii II/2021, aria Artele Spectacolului – Teatru. 


„You Are Not Alone” este un proiect educațional de cercetare și creație artistică, pornind de la o tematică de maximă relevanță pentru contextul actual: creșterea depresiei și a stărilor de anxietate în rândul tinerilor și al adolescenților în perioada pandemiei COVID-19. Scopul proiectul este creșterea nivelului de conștientizare atât în rândul publicului adolescent, cât și al publicului larg asupra problemelor de anxietate și depresie cu care se confruntă tinerii.


Studiile făcute în urmă cu mai mulți ani arătau că până în 2030, depresia risca să devină principala cauză a mortalității. Între timp, au apărut: pandemia, lockdown-ul, izolarea care au accentuat aceste stări. În mai multe țări, numărul deceselor prin suicid cauzate de depresie și anxietate a fost mai mare decât numărul de decese în urma SARS-COV-2. În România, înainte de pandemie, estimările spuneau că până la unul din cinci români avea semne sugestive de depresie. În 2021, acest număr s-a dublat în țara noastră.


 „Pentru prima etapă a proiectului, așteptăm poveștile voastre pe adresa de e-mail: [email protected] până la data de 30 iulie, ora 17:00! Dacă ai între 14 și 35 de ani, spune-ne dacă te-ai confruntat cu stări de depresie sau anxietate în perioada pandemiei și nu numai, cum s-au manifestat, dacă ai cerut ajutor de specialitate, cum ai depășit acest moment. Câștigătorii celor 10 povești selectate vor beneficia de un workshop de dezvoltare personală prin tehnici teatrale la sediul Teatrului Arte dell’Anima cu un trainer specializat”, anunță reprezentanții asociației.

Toate evenimentele și produsele din cadrul proiectului sunt gratuite. 


Puteți urmări desfășurarea proiectului pe www.artedellanima.ro, pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima sau pe Instagram: Teatrul Arte dell’Anima. 

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Autor: Spectacola | Dată: 22 iul, 15:32

HOROSCOP Dragoste 2022. Previziuni pentru fiecare zodie

Oare ce vești ne va aduce Cupidon anul următor?


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Unsplash.com/ autor Caju Gomes

Adevărul despre pepenele roșu. 5 efecte secundare mai puțin cunoscute

Ziua Mondială a Artei. Evenimente culturale în toată țara

Astăzi, 15 aprilie, atât instituțiile de spectacole și...