Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
”Practic, pielea noastră este organul cel mai mare al corpului omenesc și are și putere de a se regenera profund și rapid, dacă îi dai hrană. Și eu tot timpul spun: hrănim, avem toate concentrațiile și toată puterea din plante astfel încât să hrănim.
În momentul în care aplicăm un produs antiacneic și este umed pe față se deschide pielea și absoarbe principiile active. Faptul că nu are nicio contraindicație, că nu are niciun conservant chimic, de sinteză, tratamentul se aplică zilnic”, a declarat Elena Oancea, chimist, inventator și estetician, în emisiunea Mi-Th Influencer de la DC News TV și Spectacola.
Potrivit esteticianului, promovarea produselor pe care le-a creat a venit ”din gură în gură”.
”Am avut o studentă la medicină, în anul 5, cu stafilocoloc auriu, care nu a reușit să facă nimic, dar prin cunoștințe, noi ne-am lansat din gură în gură, din spusele clientului. Spunea: Nu știu ce să mai fac. Și atunci i-a recomandat cineva produsele, un unchi de al ei și, uite așa, în patru luni de zile am ajuns la rezultatul pe care l-ați văzut (n.r. la un târg de produse cosmetice).
Ce este foarte important este să îi explici omului ce se întâmplă cu natura și cum cum acționează. Corpul nostru recunoaște și acceptă ADN-ul plantelor, pentru că ne-am născut în mediul lor. (...) Corpul nostru este în asentimentul plantei și invers. Referitor la acnee, noi am făcut o serie de publicații internaționale, pe linie de chimie, dar și cercetări pe micro-biologie și ne-am dovedit că o plantă poate să fie atât de puternică încât să distrugă și cea mai rezistentă bacterie, stafilococul auriu, pe o suprafață mult mai mare, ca spectru de distrugere a acestuia, mai mare decât cele opt antibiotice”, a mai spus chimistul Elena Oancea.
”Voi aveți la bază studii pe aromatogramă, pe puterea antibiotică a plantelor, exact ceea ce astăzi este retezat și considerat vraci și puterea bunicii, tu de fapt ai venit cu o plantă românească magică ce a demonstrat că are o aură (...) Tu vii și spui că în loc să faci această antibiogramă, vii cu o plantă, de lângă Constanța, și faci această analiză, iar planta îți arată că un Stafilococ Aureus poate ceda în fața unei plante sau a unei combinații de uleiuri esențiale, iar ție ți-a dat răspuns că tu poți trata cu acea plantă o acnee care are la bază o Stafilococ Aureus, care este o patogen”, a întrebat Thea Haimovitz, realizatoarea emisiunii Mi-Th Influencer.
”Bine-înțeles, lucru demonstrat prin toate publicațiile de chimie. (...) Pasiunea și iubirea pentru natură, de a demonstra și de a dovedi, a veni și din partea familiei, și a fetei mele, care a făcut doctoratul și acolo numai studii am făcut, cu profesori universitari care au zis: nu te pui cu natura. Cât ai vrea să lucrezi și să cercetezi, nu ai metode să obții toate elementele biologic active dintr-o plantă.
Chiar sunt uimiți profesorii de rezultate, chiar și acum lucrăm cu Facultatea de Chimie din Constanța”, a mai spus Elena Oancea.
Întrebată din ce se scoate uleiul esențial de lavandă, esteticianul a afirmat că acesta se scoate din florile de lavandă, care se recoltează într-o anumită perioadă.
”Întotdeauna se culeg când este soare puternic, căci se încarcă energetic, se deschide planta și avem acel polen crud. Și atunci este supus distilării, culegem doar cât distilăm în momentul respectiv sau cât preparăm ori macerăm”, a mai spus chimistul, adăugând că de la momentul punerii la macerat până ajunge în producție durează un an de zile.
”Merg în etape. Scot uleiul esențial din flori proaspete. Lucrăm cu peste 42 de plante. (...) Unele plante le macerez cu acel solvent organic în starea lor. Atunci când au înflorit le-am pus la macerat. Bunica îmi spunea trebuie să las plantele să doarmă, 40 de zile”, a mai spus chimistul Elena Oancea, adăugând că uleiul esențial de lavandă se obține ”numai prin distilare cu abur, cu solvent organic. Noi scoatem 10%, iar industria scoate 60%. Am făcut o cercetare pe ce se pierde. 7 elemente își pierde floarea prin acel aparat de distilare, inclusiv mirosul este un pic mai diferit de cel scos de noi”.
Mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Sonia Baciu
Categorie: Lifestyle
Daniela Simulescu a dezvăluit...