Bichectomia, cea mai căutată procedură estetică în 2024. Dr. Dana Miricioiu avertizează asupra consecințelor pe termen lung
Data actualizării:
Data publicării:
Dr. Dana Miricioiu, Chirurg Plastic, Fondator & Proprietar al Clinicii omonime din Herăstrău, a vorbit în exclusivitate pentru Spectacola, DC Medical, DC News şi DC News TV despre bichectomia și a avertizat asupra consecințelor acestei proceduri estetice.

Chirurgia estetică este într-o permanentă evoluție, aducând mereu tehnici noi și variante pentru a răspunde cerințelor pacienților și pentru a îmbunătăți rezultatele procedurilor estetice. O nouă procedură este în trend anul acesta și anume bichectomia. Această intervenție chirurgicală, care presupune îndepărtarea grăsimii din zona obrajilor pentru un aspect mai conturat al feței, atrage din ce în ce mai multe persoane, în special femeile. Totuși, odată cu creșterea popularității bichectomiei, apar și preocupări din partea specialiștilor în chirurgia estetică.

„Pielea noastră va îmbătrâni mult mai repede și fața noastră va aluneca și se va rida mult mai profund și mai repede”

Dr. Dana Miricioiu, Chirurg Plastic, Fondator & Proprietar al Clinicii omonime din Herăstrău, atrage atenția asupra potențialelor riscuri pe termen lung ale acestei intervenții. Specialista subliniază faptul că bichectomia poate avea consecințe negative, deoarece eliminarea grăsimii din obraji poate accelera procesul de îmbătrânire a pielii și poate duce la apariția ridurilor.

„Sunt la îndemână acum foarte multe informații despre acele fețe sculptate, foarte bine conturate, cu sprâncenele ridicate și cu obrajii proeminenți. Nu sunt adepta lor pentru că schimbă foarte mult trăsăturile. În momentul în care apelăm la astfel de intervenții care schimbă radical trăsăturile, noi nu ne gândim că mai târziu ele pot avea efect negativ mai târziu, cum ar fi intervențiile de bichectomie, cele prin care se scoate grăsimea profundă de la nivelul obrajilor. La început, da, intervenția poate da un efect frumos, de față sculptată.

Grăsimea aceasta pe care o scoatem de la nivelul obrajilor este o grăsime profundă, este ultima grăsime care se duce din țesutul organismului nostru chiar și la vârste înaintate. Este o grăsime care asigură suport țesuturilor, este o grăsime foarte necesară. În momentul în care scoatem această grăsime, mai târziu pielea noastră va îmbătrâni mult mai repede și fața noastră va aluneca și se va rida mult mai profund și mult mai repede”, a spus dr. Dana Miricioiu, Chirurg Plastic, Fondator & Proprietar al Clinicii omonime din Herăstrău, în exclusivitate pentru Spectacola, DC Medical, DC News şi DC News TV.

Youtube video image

Te-ar putea interesa și: Medicul Beuran: E unul dintre cele mai comune alimente cancerigene! Nu este fast-food! E ceva ce pare chiar sănătos

„Trebuie să avem grijă la intervențiile care sunt în trend”

În acest context, specialiștii recomandă pacienților să fie conștienți de riscurile și să analizeze cu atenție beneficiile și consecințele intervenției înainte de a opta pentru bichectomie sau orice altă procedură chirurgicală estetică. Este important ca decizia să fie luată în urma unei discuții aprofundate cu un specialist.

„Trebuie să avem grijă la intervențiile care sunt în trend și să ne gândim la ele și ca efect nociv sau mai puțin nociv pe termen lung”, a mai declarat dr. Dana Miricioiu, Chirurg Plastic, Fondator & Proprietar al Clinicii omonime din Herăstrău, în exclusivitate pentru Spectacola, DC Medical, DC News şi DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Adriana Bahmuțeanu și iubitul ei, foto Facebook

Adriana Bahmuțeanu și George Restivan și-au spus „adio”, după 1 an și 3 luni de căsnicie. Adevăratul motiv al despărțirii: „Am decis să punem punct aici relației”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face

Fotografie de la fauxels: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/om-oameni-munce-te-munca-3184328/

De ce se îmbracă profesorii în fuste. Este o mișcare la nivel global. Cum arată situația în Spania

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, previziuni astrologice pentru vara aceasta. Zodia care va câștiga foarte mulți bani până la sfârșitul lunii august
pixel