Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Masa tradițională pentru Paști este alcătuită la creștinii români din: preparate de miel, cozonacul și pasca. Alături de aceste bucate, se pregătesc și ouă roșii. Sărbătoarea Paştelui vine însoțită de multe obiceiuri străvechi legate de ciclul reînnoirii și purificării interioare, manifestat prin ținerea Postului Mare, curățirea casei, înnoirea hainelor sau stropitul fetelor a doua zi de Paști.
Preotul Andrei Zamfiroiu a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, cum trebuie să mâncăm bucatele de Paști. Potrivit acestuia, masa trebuie să fie alături de cei dragi, dar nu înainte de a merge la Sfânta Biserică, de a ne spovedi și de a primii Lumina Sfântă.
"Masa de Paște ar trebui să fie in familie împreună cu toți cei dragi, dar nu mai înainte de a merge la Sfânta Biserică, de a ne spovedi, de a primii Lumina Sfântă si de a participa la slujba Învierii", a declarat Andrei Zamfiroiu, pentru Spectacola.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: andrei zamfiroiu bucate de pasti masa de pasti