Când începe Postul Paștelui 2024 și când pică Lăsata Secului. De pe ce dată nu trebuie să mai mănânci de dulce
Data publicării:
Mai este puțin până când creștinii își vor curăța trupul și sufletele pentru a putea întâmpina cât mai bine Învierea Domnului.

Postul Paștelui este cunoscut ca fiind una dintre cele mai grele și dificile perioade de post din an și este, practic, cunoscut ca fiind o curățare trupească și sufletească înainte de sărbătoarea Învierii Domnului. Această perioadă în care creștinii trebuie să se abțină de produsele pe bază animală, precum ar fi carne, ouă, lapte sau brânză se întinde pe 40 zile, iar dezlegările la pește sunt și ele extrem de rare, tocmai din acest motiv se spune că este și cel mai dur post din an, spre deosebire de cel al Crăciunului.

Astfel, anul acesta, Paștele ortodox va pica pe data de 5 mai, în timp ce catolicii vor sărbători Învierea Domnului pe 31 martie, cu o lună înainte.

Citește și: Daniela Simulescu, horoscop 19 - 25 februarie 2024. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Când începe postul Paștelui

Totuși, trebuie să știi că doar o lună ne mai desparte de postul Paștelui. Înainte însă cu o săptămână de această perioadă, creștinii trec și prin Săptămâna Albă, când mai sunt permise doar alimentele de dulce precum brânza, laptele și ouăle, fără carne. 

Așadar, anul acesta postul începe pe data de 18 mai, iar ziua de 17 mai este cea numită drept „Lăsata Secului.”Mai mult, în săptămâna de pe 10 martie va începe și Săptămâna Albă despre care vorbeam mai sus. De asemenea, perioada de postire se încheie pe 4 mai, adică în noaptea Învierii.

VEZI și: Cu ce se ocupă soția lui Denis Hanganu: „Nu te plictisești niciodată”. Ce spune actorul despre gelozia din cuplu / VIDEO

Dezlegări la pește în postul Paștelui

După cum spuneam și mai sus, postul Paștelui este cunoscut drept unul dintre cele mai aspre din an, întrucât dezlegările la pește sunt extrem de rare. Mai exact, anul acesta, dacă îți propui și tu să urmezi această „curățare” trupească și sufletească, trebuie să știi că vor exista doar două zile, din cele 40, în care poți pune pe masă preparate de pește.

Concret, este vorba despre ziua de 25 martie, când este sărbătoarea Bunei Vestiri, iar cea de-a doua zi este 28 aprilie, adică în Intrarea Domnului în Ierusalim, duminica Floriilor, când extrem de multe persoane din țara noastră își serbează și onomastica. 

Este important să știi că postul nu este doar despre mâncare, după cum au atras atenția de-a lungul timpului și preoții. În această perioadă trebuie să încerci să fii mai bun, să faci cât mai bune fapte bune, să-ți ajuți semenii și să nu vorbești urât. 

De asemenea, în post nu trebuie se te reții doar de la mâncare, ci și de la alcool și țigări, iar rugăciunea este esențială și face parte din pregătirea trupului pentru Învierea Domnului.  La finalul perioadei de post, toți creștinii merg la Biserică unde se spovedesc și de împărtășesc. 

Citește și: Bebe Cotimanis dă cărțile pe față. De ce și-a dat demisia de la Pro TV, după 25 de ani de colaborare: „Țin foarte mult la independența mea”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Sursă foto: Instagram

Ozana Barabancea îi dă replica Iuliei Albu, după criticile aduse. Creatoarea de modă a desființat-o: „Este o catastrofă umblătoare din punct de vedere vestimentar”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”




pixel