Cât de importantă este calitatea aerului în casă pentru evitarea alergiilor respiratorii. Aproape jumătate de milion de români sunt alergici la ambrozie
Data publicării:
Toamna este perioada în care foarte mulți oameni se confruntă cu alergii, iar unul dintre cei mai importanți factori declanșatori este ambrozia.

De-a lungul ultimilor ani, în lipsa aplicării unor măsuri de control biologic al polenizării, 13,5 milioane de europeni sufereau de alergii declanșate de ambrozie, care aveau drept consecință costuri totale în valoare de 7,4 miliarde euro anual în sistemul de sănătate, potrivit unui studiu publicat în 2020 despre alergia la ambrozie în Europa.

De asemenea, realizatorii studiului prezic că aplicarea unor măsuri de control biologic al polenizării ambroziei ar reduce numărul de persoane alergice cu 2,3 milioane, dar și costurile în sistemul medical cu 1,1 miliarde euro pe an. În ceea ce privește România, cele mai recente date arată că aproape jumătate de milion de români sunt alergici la ambrozie.

Pe lângă alte tipuri de particule microscopice dăunătoare sănătății ce se pot ascunde în locuința noastră și ne pot cauza alergii, alergia cauzată de polenul de ambrozie are simptome neplăcute (iritarea căilor respiratorii) și poate favoriza rinita alergică și crizele de astm.

Pe lângă posibilitatea de expunere la polenul de ambrozie în aer liber, de cele mai multe ori, și datorită obiceiului de a aerisi încăperile în care petrecem cel mai mult timp, polenul de ambrozie poate pătrunde în locuință, fiind prezent în aerul pe care îl respirăm acasă. De aceea, calitatea aerului în confortul casei, în special pe timp de toamnă, este extrem de importantă pentru prevenirea alergiilor sezoniere care se concretizează în afecțiuni precum rinita alergică sau astm.

În contextul epidemiologic actual, când din ce în ce mai mulți oameni lucrează de acasă, iar calitatea aerului din interior este semnificativ mai slabă pe perioada lunilor de toamnă, cu toții ar trebui să acordăm o atenție sporită propriei sănătăți din perspectiva aerului pe care îl respirăm.

Perioada de  trecere către sezonul rece poate transforma locuințele într-un mediu propice pentru instalarea particulelelor microscopice dăunătoare precum virusuri, bacterii, particule ultra-fine, dar și emisii industriale, mucegai, alergeni din praf. 


Printre cele mai utile măsuri de asigurare a unei calități mai bune a aerului pe care îl respirăm în casă este utilizarea unui purificator. Pentru a fi eficient și a oferi o cât mai bună calitate a aerului respirabil la interior, un purificator de aer trebuie să aibă capacitatea de a filtra cât mai multe tipuri de particule, să dispună de un volum cât mai mare de aer purificat, să aibă certificare HEPA, dar și caracteristici de natură tehnologică, precum senzori de măsurare a calității aerului sau funcții smart (conectare la Wi-Fi și aplicații pentru telefonul mobil) ce permit controlarea purificatorului de oriunde.

Astfel, prin utilizarea unui purificator de aer performant, poate fi redusă recurența episoadelor alergice prin creșterea calității aerului respirat la interior, indiferent de nivelurile de poluare din exterior, cu multiple beneficii pe termen lung pentru sănătate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: aer  alergie  ambrozie  purificator 



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursa foto: Oana Roman, Instagram

Ce afecțiune are fiica Oanei Roman. Vedeta este revoltată: „Niciun doctor nu și-a dat seama”

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut




pixel