Cât de importantă este calitatea aerului în casă pentru evitarea alergiilor respiratorii. Aproape jumătate de milion de români sunt alergici la ambrozie
Data publicării:
Toamna este perioada în care foarte mulți oameni se confruntă cu alergii, iar unul dintre cei mai importanți factori declanșatori este ambrozia.

De-a lungul ultimilor ani, în lipsa aplicării unor măsuri de control biologic al polenizării, 13,5 milioane de europeni sufereau de alergii declanșate de ambrozie, care aveau drept consecință costuri totale în valoare de 7,4 miliarde euro anual în sistemul de sănătate, potrivit unui studiu publicat în 2020 despre alergia la ambrozie în Europa.

De asemenea, realizatorii studiului prezic că aplicarea unor măsuri de control biologic al polenizării ambroziei ar reduce numărul de persoane alergice cu 2,3 milioane, dar și costurile în sistemul medical cu 1,1 miliarde euro pe an. În ceea ce privește România, cele mai recente date arată că aproape jumătate de milion de români sunt alergici la ambrozie.

Pe lângă alte tipuri de particule microscopice dăunătoare sănătății ce se pot ascunde în locuința noastră și ne pot cauza alergii, alergia cauzată de polenul de ambrozie are simptome neplăcute (iritarea căilor respiratorii) și poate favoriza rinita alergică și crizele de astm.

Pe lângă posibilitatea de expunere la polenul de ambrozie în aer liber, de cele mai multe ori, și datorită obiceiului de a aerisi încăperile în care petrecem cel mai mult timp, polenul de ambrozie poate pătrunde în locuință, fiind prezent în aerul pe care îl respirăm acasă. De aceea, calitatea aerului în confortul casei, în special pe timp de toamnă, este extrem de importantă pentru prevenirea alergiilor sezoniere care se concretizează în afecțiuni precum rinita alergică sau astm.

În contextul epidemiologic actual, când din ce în ce mai mulți oameni lucrează de acasă, iar calitatea aerului din interior este semnificativ mai slabă pe perioada lunilor de toamnă, cu toții ar trebui să acordăm o atenție sporită propriei sănătăți din perspectiva aerului pe care îl respirăm.

Perioada de  trecere către sezonul rece poate transforma locuințele într-un mediu propice pentru instalarea particulelelor microscopice dăunătoare precum virusuri, bacterii, particule ultra-fine, dar și emisii industriale, mucegai, alergeni din praf. 


Printre cele mai utile măsuri de asigurare a unei calități mai bune a aerului pe care îl respirăm în casă este utilizarea unui purificator. Pentru a fi eficient și a oferi o cât mai bună calitate a aerului respirabil la interior, un purificator de aer trebuie să aibă capacitatea de a filtra cât mai multe tipuri de particule, să dispună de un volum cât mai mare de aer purificat, să aibă certificare HEPA, dar și caracteristici de natură tehnologică, precum senzori de măsurare a calității aerului sau funcții smart (conectare la Wi-Fi și aplicații pentru telefonul mobil) ce permit controlarea purificatorului de oriunde.

Astfel, prin utilizarea unui purificator de aer performant, poate fi redusă recurența episoadelor alergice prin creșterea calității aerului respirat la interior, indiferent de nivelurile de poluare din exterior, cu multiple beneficii pe termen lung pentru sănătate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: aer  alergie  ambrozie  purificator 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel