Cât de importantă este calitatea aerului în casă pentru evitarea alergiilor respiratorii. Aproape jumătate de milion de români sunt alergici la ambrozie
Toamna este perioada în care foarte mulți oameni se confruntă cu alergii, iar unul dintre cei mai importanți factori declanșatori este ambrozia.

De-a lungul ultimilor ani, în lipsa aplicării unor măsuri de control biologic al polenizării, 13,5 milioane de europeni sufereau de alergii declanșate de ambrozie, care aveau drept consecință costuri totale în valoare de 7,4 miliarde euro anual în sistemul de sănătate, potrivit unui studiu publicat în 2020 despre alergia la ambrozie în Europa.

De asemenea, realizatorii studiului prezic că aplicarea unor măsuri de control biologic al polenizării ambroziei ar reduce numărul de persoane alergice cu 2,3 milioane, dar și costurile în sistemul medical cu 1,1 miliarde euro pe an. În ceea ce privește România, cele mai recente date arată că aproape jumătate de milion de români sunt alergici la ambrozie.

Pe lângă alte tipuri de particule microscopice dăunătoare sănătății ce se pot ascunde în locuința noastră și ne pot cauza alergii, alergia cauzată de polenul de ambrozie are simptome neplăcute (iritarea căilor respiratorii) și poate favoriza rinita alergică și crizele de astm.

Pe lângă posibilitatea de expunere la polenul de ambrozie în aer liber, de cele mai multe ori, și datorită obiceiului de a aerisi încăperile în care petrecem cel mai mult timp, polenul de ambrozie poate pătrunde în locuință, fiind prezent în aerul pe care îl respirăm acasă. De aceea, calitatea aerului în confortul casei, în special pe timp de toamnă, este extrem de importantă pentru prevenirea alergiilor sezoniere care se concretizează în afecțiuni precum rinita alergică sau astm.

În contextul epidemiologic actual, când din ce în ce mai mulți oameni lucrează de acasă, iar calitatea aerului din interior este semnificativ mai slabă pe perioada lunilor de toamnă, cu toții ar trebui să acordăm o atenție sporită propriei sănătăți din perspectiva aerului pe care îl respirăm.

Perioada de  trecere către sezonul rece poate transforma locuințele într-un mediu propice pentru instalarea particulelelor microscopice dăunătoare precum virusuri, bacterii, particule ultra-fine, dar și emisii industriale, mucegai, alergeni din praf. 


Printre cele mai utile măsuri de asigurare a unei calități mai bune a aerului pe care îl respirăm în casă este utilizarea unui purificator. Pentru a fi eficient și a oferi o cât mai bună calitate a aerului respirabil la interior, un purificator de aer trebuie să aibă capacitatea de a filtra cât mai multe tipuri de particule, să dispună de un volum cât mai mare de aer purificat, să aibă certificare HEPA, dar și caracteristici de natură tehnologică, precum senzori de măsurare a calității aerului sau funcții smart (conectare la Wi-Fi și aplicații pentru telefonul mobil) ce permit controlarea purificatorului de oriunde.

Astfel, prin utilizarea unui purificator de aer performant, poate fi redusă recurența episoadelor alergice prin creșterea calității aerului respirat la interior, indiferent de nivelurile de poluare din exterior, cu multiple beneficii pe termen lung pentru sănătate.

 

Autor: Maria Alexandru | Dată: 15 oct, 18:12

Bancul zilei: Lucrarea științifică

Iepurasul statea pe un butuc si scria de zor ceva. Trece vulpea prin zona...


Petrica Mițu Stoian, captură video YouTube

Ce gest a făcut fosta soție a lui Petrică Mâțu Stoian la înmormântare. Nimeni se se aștepta la asta

Horoscop, sursa pixabay

Cele mai norocoase ZODII până în 2040! Câştiguri financiare şi noroc în dragoste

Horoscoper,, sursa pixabay/ autor Zigmars Berzins

Dacă ai următoarea ZODIE, pregătește-te pentru 2022! Ți se schimbă destinul

Unsplash.com/ autor Jenny Ueberberg

Zodiile și șofatul. Un studiu arată ce semn zodiacal se descurcă cel mai bine la volan

Horoscop 2022. Foto pixabay.com

Horoscop 2022. Avertismentul astrologului: Un an „incomod”. Care sunt zodiile care vor avea de suferit

Petrică Mâțu Stoian, sursa facebook

Cine va moșteni întreaga avere a lui Petrică Mîțu Stoian. Artistul era divorțat și nu a avut copii

Unsplash.com/ autor Kyle Johnson

Zodia în care s-au născut cei mai mulți criminali în serie. STUDIUL care te va surprinde

Horoscop, sursa pixabay

Semnele zodiacale care sunt lideri înnăscuți. Sunt cei mai grozavi șefi

Horoscop, sursa pixabay

Totul se SCHIMBĂ pentru o ZODIE în 2022. Vei crede că ai dat lovitura, dar mare atenție! ”Adevărul gol-goluț”

Misty și Keo, foto Instagram

Misty rupe tăcerea. Soția lui Keo, ținta răzbunărilor Andreei Bălan? „E prima oară când spun asta” EXCLUSIV

Mioara Roman și Oana Roman, foto Facebook

Oana Roman, momente de răsfăț alături de mama sa. Vedeta a dus-o pe Mioara Roman la un salon de înfrumusețare: „A fost foarte fericită” / FOTO

Matilda Pascal Cojocărița, sursa facebook

Care sunt cele trei alimente la care a renunțat definitiv Matilda Pascal Cojocărița. Are o regulă de aur

Bancul zilei: Lucrarea științifică

Iepurasul statea pe un butuc si scria de zor ceva. Trece vulpea prin zona...

Bancul serii: Probleme cu vederea

Un farmacist este pentru prima data cand iși lasa singur, peste noapte,...