Câteva idei ultile prin care poți consuma legumele mai ușor. Nu este vorba de salate
Data actualizării:
Data publicării:
Consum de legume poate fi greu, însă există câteva variante ușoare prin care le putem integra în alimentație.

Fie că le iubești, fie că le urăști, legumele sunt o necesitate absolută în orice dietă sănătoasă. Cu toate acestea, extrem de mulți oameni se luptă cu acestea, pentru că le este foarte greu să le consume. Totuși, există câteva modalități prin care consumul de legume poate deveni mai interesant și atractiv și nu este vorba despre salate.

Câte legume trebuie să consumi zilnic

În loc să vă concentrați pe un obiectiv numeric atunci când mâncați legume, medicii specialiști recomandă să vă gândiți la obiceiurile alimentare în termeni de procente.

"Recomand să mâncați 50% legume sau cel puțin 50% alimente pe bază de plante, din care cel puțin 30% sunt legume. Din punct de vedere vizual, este mult mai ușor să vă gândiți la fiecare masă sau gustare și să estimați cât de mult din ea provine din legume.", a spus  Jaime Schehr, potrivit mindbodygreen.com

Dacă sunteți o persoană care se bazează pe numere, specialiștii recomandă să consumați între două și patru căni de legume în fiecare zi. Cantitatea exactă variază în funcție de vârstă și sex, iar varietatea este delimitată de mai multe categorii cheie: verde închis; roșu și portocaliu; fasole, mazăre și linte; amidon; și alte legume.

Cum poți mânca mai multe legume

Nu se poate nega faptul că mâncatul multor legume este important pentru a obține fibre și o mulțime de vitamine și minerale esențiale, dar întrebarea rămâne: Cum poți mânca cât mai multe legume? Mai jos vei găsi câteva idei foarte ultile, despre cum poți cunsuma cât mai multe legume.

1. Farfuria ta trebuie să fie mereu jumătate plină cu legume

Construire corectă a unei farfurii te poate ajuta la creșterea volumului de legume pe care le consumi, iar Schehr sugerează să urmărești ca cel puțin jumătate din farfurie să fie alcătuită din legume atât la prânz, cât și la cină. Fie că este vorba de o salată, de niște broccoli, morcovi și hummus sau spanac gătit cu suc de lămâie, există sute de moduri de a construi o masă în jurul unei legume de bază.

2. Gustări pe bază de legume

Revenind la ideea morcovilor și a humusului, acestea pot fi consumate oricând și ca o gustare. Nu uitați, accesibilitatea este esențială atunci când vine vorba de crearea unor obiceiuri sănătoase.

"Am tăiat câteva legume pentru a le mânca crude. În timp ce pregătesc cina, este un moment excelent pentru a le mânca." notează Amy Kimberlain, RDN, CDCES, purtător de cuvânt media al Academy of Nutrition and Dietetics. 

3. Fă un smoothie

În special în timpul verii, nu este nimic mai bun decât un smoothie răcoritor pentru a vă răcori și pentru a strecura mai multe legume în dieta zilnică. Smoothie-urile verzi nu sunt doar la modă - ele sunt cu adevărat bune pentru sănătate, așa că încercați să adăugați o mână de spanac în următorul dumneavoastră amestec de fructe de pădure, pentru o porție suplimentară de verdețuri cu un efort minim.

"Legumele sunt mai ușor de consumat în smoothie-uri, deoarece gustul este mai blând și se amestecă bine", explică specialistul. 

5. Ascunde-le în micul dejun

Legumele merită o atenție deosebită și la mesele de la micul dejun.

"Omletele sunt cel mai simplu și versatil mod de a mânca legume la micul dejun. Pe lângă gătitul legumelor în omletă, acestea pot fi folosite și ca bază în farfurie.”, mai spun specialiștii.


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: consum  legume  sănătate 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel