Andreea Raicu l-a desființat pe Călin Georgescu: Trăim în libertate, nu în frică!
Andreea Raicu, cunoscută...
Expunerea la anumite particule de praf poate duce la apariția unei afecțiuni grave cunoscute sub numele de pneumoconioză. Această boală pulmonară interstițială este rezultatul inhalării de prafuri specifice, cauzând daune ireversibile plămânilor.
Dezvoltarea acestei boli pulmonare interstițiale necesită de obicei ani de expunere continuă la aceste particule de praf care, odată inhalate, nu pot fi eliminate eficient din plămâni. Ele cauzează inflamații care duc treptat la formarea de țesut cicatricial în plămâni, afectând capacitatea acestora de a funcționa în mod normal, conform Hopkins Medicine.
Există mai multe tipuri de pneumoconioză, fiecare determinată de tipul de praf inhalat. Printre cele mai cunoscute forme se numără boala pulmonară a minerului, cauzată de expunerea la praful de cărbune, și pneumonoconioza de culoare maro, provocată de lucrul cu praf de bumbac sau alte fibre.
Silica și azbestul sunt alte substanțe care, atunci când sunt inhalate, pot duce la această boală, iar diacetilul, compusul responsabil pentru aroma de unt folosită în popcornul de la cinema, poate provoca, de asemenea, pneumonoconioză, cunoscută sub numele de "pneumonoconioză de la popcorn".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Lifestyle
Andreea Raicu, cunoscută...
Florin Ristei a lansat un...