Ce cuvinte să-i spui partenerului ca să-i deschizi inima. Lidia Fecioru: „Simte când îl înțelegi și se va deschide”
Data publicării:
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a spus cum îi deschidem inima partenerului de viaţă.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat cum putem deschide inima partenerului de viață și ce cuvinte sunt esențiale pentru a menține armonia într-o relație. În cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, aceasta a oferit câteva sfaturi importante pentru a comunica eficient și pentru a evita situațiile care pot duce la conflicte. Potrivit acesteia, cheia unei relații armonioase este să transmitem înțelegere și susținere, fără a crea presiune sau tensiuni inutile.

Te-ar putea interesa și: Cum știi că ai un partener manipulator și ce poți să faci. Lidia Fecioru: „La prima vedere pare în regulă și toți cei din jur îl laudă”

E esențial să îi spui „te înțeleg”

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru susține că, atunci când există tensiuni între doi parteneri, este esențial să îi spui celuilalt că îl înțelegi. Expresii precum „te înțeleg că ești stresat” sau „înțeleg că poate treci printr-o perioadă mai dificilă” pot face o diferență majoră în felul în care acesta își deschide inima. A spune „te înțeleg” înseamnă, de fapt, a oferi sprijin, iar partenerul va simți această empatie și se va deschide mai ușor. Totuși, trebuie evitate combinațiile între aceste mesaje de susținere și critici, deoarece fraze de genul „te înțeleg, dar ai greșit” pot provoca reacții defensive și pot escalada conflictul.

„Există discuții și când se ajunge la o tensiune între doi parteneri, e esențial să îi spui «te înțeleg»: te înțeleg că ești stresat, te înțeleg că poate ai o perioadă mai grea, înțeleg că la serviciu nu ești într-o perioadă foarte bună, înțeleg că ai un proiect de făcut și nu poți să-mi acorzi prea mult timp. A-i spune că-l înțelegi înseamnă a-l susține. El simte atunci când îl înțelegi și se va deschide. Este important să nu combini această înțelegere cu critici de genul «te înțeleg, dar ai greșit», deoarece acest lucru poate genera conflict”, a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”.

Te-ar putea interesa și: Semnele care îţi arată dacă prietena ta este invidioasă pe tine. Lidia Fecioru: „Fețele noastre spun multe fără să vorbim”

Partenerii trebuie să evite să se „ancheteze”

Lidia Fecioru avertizează că partenerii trebuie să evite să se comporte ca niște „anchetatori” în relație. Bărbaților, în special, le este frică de întrebări care le sugerează un interogatoriu, iar astfel de abordări pot crea distanță. Bioenergoterapeutul explică faptul că, dacă o femeie insistă să afle prea multe detalii, partenerul se va simți presat și va evita să fie sincer sau să se deschidă. În schimb, dacă își exprimă doar curiozitatea, bărbatul va fi mai deschis să împărtășească părți din viața. Aceasta recomandă să nu existe discuții despre fostele relații și să nu fie aduse în conversație detalii din trecut.

„Bărbaților le este frică de anchetă. El se va simți ca la DNA și fuge, nu-l descoasem. Dacă spui că ești curioasă, el va spune unele întâmplări din viața lui, îl faci să fie sincer și să povestească. Nu trebuie să existe discuții despre fostele relații. Pentru a apropia bărbatul de ea, o fată începe să spună că a trăit cu cineva care a jignit-o, care a disprețuit-o, iar el spune că poate să o mintă, să o jignească. Ea spune limitele ei, iar el le va testa. Pleacă dintr-o relație toxică și se duce în alta, asta pentru că ea i-a povestit tot. Femeile trebuie să fie deștepte, indiferent de câți bărbați au avut. Trebuie să spună că el e al doilea, altfel totul se întoarce împotriva lor și sunt catalogate”, a mai precizat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Lifestyle



Adevăruri ascunse/ YouTube

Horoscop 30 septembrie - 6 octombrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o trădare profundă

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top trei zodii norocoase la moșteniri. Mihai Voropchievici: „Toamna va fi plină de abundență pentru ei”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 30 septembrie - 6 octombrie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Emisiuni Prima TV

Marian Golea, horoscop chinezesc pentru luna octombrie. Zodia care ar putea să primească o sumă de bani

Sursă foto: Freepick/ pikisuperstar

Cele patru zodii care vor avea doar noroc în octombrie. Va fi o lună cu reușite pe toate planurile

Captură video: YouTube/Un show păcătos

Marcel de la Insula Iubirii, criză de gelozie. Ispita a răbufnit și a spart tot ce i-a ieșit în cale / Video

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 30 septembrie - 6 octombrie. Cei mai săritori nativi ai zodiacului

Captură video: YouTube/Canal33

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru luna octombrie. Previziuni pentru toate zodiile

Sursa foto: pexels.com

Cele trei zodii care își vor găsi dragostea adevărată. Norocul le surâde când se așteaptă mai puțin

Captură video: YouTube/AntenaStars

Avocatul Adrian Cuculis, foc și pară pe Dan Capatos: „De 15 ani de când fac emisiuni publice nu mi s-a întâmplat asta. Nu uita că vorbești cu un avocat!”

Sursă foto: Freepik

Fructul bogat în proteine care crește masa muscular și ajută la întărirea oaselor

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Iuliana Tudor, gafă în direct la TV. L-a avut invitat în emisiune pe Petre Roman, dar nu a știut cine este: „Nu am putut să-i rostesc numele” / Video




pixel