Ce să faci cu ouăle fierte care ți-au rămas de la Paște. Mihaela Bilic: „Este o idee pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă”
Data actualizării:
Data publicării:
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spus cum poți refolosi ouăle fierte rămase de la masa de Paște.

Ouăle sunt unul dintre alimentele vedetă de Paște și nu lipsesc niciodată de pe masă. Mihaela Bilic a adus în atenție o serie de recomandări valoroase legate de consumul acestora. Potrivit medicului nutriționist, oul este un aliment bogat în proteine, minerale, vitamine și grăsimi esențiale, având în același timp doar 80 de calorii.

„Oul este cu siguranță alimentul vedetă al sărbătorilor de Paște. Unde mai pui că oul este o esență de nutrienți. Are proteine etalon, minerale, vitamine și grăsimi esențiale, totul cu numai 80 de calorii. Dacă ar avea și un strop de fibre, oul ar fi un aliment complet! Întrebarea care rămâne este: ce ou mâncăm? Fiert sau prăjit? Ochi sau omletă? Răspunsul are variante multiple, în funcție de preferințele și obiectivele pe care le aveți. Dacă sunteți la cură de slăbire și vă doriți că oul să fie greu de digerat și să țină de foame, atunci oul fiert tare este alegerea corectă; puterea sațiogenă pentru ou este mai mare decât pentru carne sau pește, nimic nu se satură mai bine decât oul fiert! Dacă vreți că oul să fie ușor de digerat și de asimilat atunci trebuie să fie fiert moale, cu albușul complet coagulat și gălbenușul cleios.

Dacă sunteți la dietă proteică sau aveți nevoie de un preparat sățios și hrănitor, în cazul copiilor și pentru cei cu activitate fizică intensă, se recomandă omleta. Simplă sau cu adaos de cașcaval, șuncă și legume, omleta are o valoare calorică ridicată. Și dacă nu este uleioasă, omleta poate ascunde multă grăsime. Atunci când gălbenușul vine în contact cu uleiul, se produce o reacție de emulsionare; lecitina din gălbenuş "înghite" ulei precum maioneza. Atenție câtă grăsime puneți în tigaie atunci când faceți omletă - fiecare lingură de ulei are 100 calorii, iar oul doar 80! Dacă vă place să înmuiați pâine în gălbenuș de ou și vă doriți și o felie de bacon bine rumenit, oul ochi va fi pe gustul vostru; puțini sunt cei care știu că uleiul nu poate pătrunde printre moleculele de proteine, deci albușul de ou nu poate absorbi ulei - oul ochi NU are multe calorii dacă îl scurgem bine de grăsime după prăjire! ”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de pe Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Nu arunca pâinea uscată de la masa de Paște! Chef Joseph Hadad te învață ce să gătești cu pâinea veche

Ce să faci cu ouăle fierte care ți-au rămas de la Paște

Cu siguranță și ție ți-au rămas ouă vopsite de la masa de Paște. Ei bine, dacă nu mai vrei să le consumi ca atare, există o variantă pentru a le folosi la alt preparat delicios, bineînțeles, dacă sunt în perioada de valabilitate. Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă folosirea ouălor fierte într-o salată orientală, împreună cu ceapă verde, ridichi, castraveți, măsline de toate culorile, mărar și pătrunjel. 

„V-au rămas ouă fierte de la Paște și nu știți ce să faceți cu ele? Salata orientală în variantă de primăvară cu ceapă verde, ridichi, castraveți, măsline de toate culorile, mărar și pătrunjel, este o idee pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. O parte din amidonul din cartofi se recristalizează în momentul în care aceștia se răcesc. Asta înseamnă că nu mai poate fi absorbit, ajunge în colon și devine substrat hrănitor pentru coloniile de bacterii benefice responsabile de imunitate, digestie și sănătate. De aici rezultă efectul prebiotic al tuturor carbohidraților consumați reci, indiferent că este vorba de cartofi, paste făinoase sau orez. Chiar dacă pare demodată, salata de cartofi este o garnitură perfectă pentru orice tip de carne sau pește. Sigur mai aveți prin frigider niște pulpă de miel la cuptor, puneți lângă ea o salată orientală și aveți o masă cu înaltă calitate nutrițională”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”




pixel