Cele mai norocoase zodii în perioada 10-15 septembrie 2024. Vor avea succes pe toate planurile
Rolul femeii în societate a evoluat semnificativ de-a lungul timpului și continuă să se schimbe pe măsură ce societățile progresează. În prezent, femeile joacă un rol crucial în toate aspectele vieții sociale, economice și politice.
Invitată la podcastul „Ameritat cu Nasrin”, terapeutul Gena Rusu a discutat despre rolul pe care femeia îl are în societate, dar și despre traumele transmise intergenerațional și lupta pe care femeile o duc. Conform terapeutului, femeile de astăzi se află într-o competiție nu doar cu ele însele, ci și cu cei din jurul lor, din dorința de a evolua, de a-și depăși întotdeauna propriile limite. Cu toate că acest aspect reprezintă, de cele mai multe ori, un lucru bun, Gena Rusu spune că poate fi și un semnal că purtăm cu noi anumite traume pe care mamele și bunicile noastre ni le-au transmis.
De asemenea, terapeuta explică faptul că nevoia de a ne autodepăși mereu poate deveni cu adevărat epuizantă. Este bine să învățăm să obținem ceea ce ne dorim fără luptă, ci prin colaborare și iubire. Totodată, Gena Rusu a adăugat faptul că, în ziua de astăzi, femeile au mult mai multe responsabilități. Dacă în urmă cu zeci de ani femeile se ocupau de creșterea și educația copiilor și de îngrijirea gospodăriei, astăzi, femeile fac toate aceste lucruri și au si o carieră.
Te-ar putea interesa și: Semnele pe care ți le dă corpul când ești în relația nepotrivită. Lidia Fecioru: „Începem să devenim din ce în ce mai triști”
„Femeia de astăzi este o luptătoare, este într-o continuă competiție cu ea însăși, în primul rând, își dorește să se depășească mereu, ceea ce nu e greșit, dintr-o anumită perspectivă. Femeia obosește pentru că își consumă energia, se epuizează în această luptă. Tu poți să ai tot ce alegi să ai, absolut tot cu ușurință, fără luptă. Este o altă perspectivă pe care eu am testat-o și o tot testez. Obțin cu ușurință tot ce îmi propun din toate punctele de vedere acolo unde îmi duc atenția, iubindu-i pe ceilalți, raportându-mă la ei ca la niște ființe extraordinare cu care eu nu sunt în competiție. Și atunci, dintr-un sentiment de colaborare și de egalitate, fiecare contribuie cu ceea ce are mai bun de dăruit.
Am preluat bagajul mamelor noastre. Foarte multe dintre ele, dacă ne gândim, erau mai mult dedicate familiei și nu aveau altă ocupație în afara creșterii copiilor și muncii în casă sau pe pământul familiei. Între timp, la toate acestea s-au adăugat alte responsabilități. A devenit din ce în ce mai greu pentru femeie să ducă în spate atâtea. Ego-ul femeii, nu sufletul, este plin de răni. Vorbim despre rana de nedreptate. Ea este cea care o determină să se lupte și cu bărbatul ei ca să demonstreze că merită să fie iubită, văzută, auzită, înțeles, susținută. Rana de trădare se manifestă și între femei și în relația cu partenerul. Rana de abandon, de respingere, umilință. Femeia e magică. Femeia ia de la bărbat abilitatea de a acționa, iar bărbatul devine creativ în prezența femeii. Femeia este responsabilă de emoția care este combustibilul pentru ca cei doi să treacă la acțiune”, a explicat Gena Rusu, în cadrul podcastului „Ameritat cu Nasrin”.
Te-ar putea interesa și: Andreea Bălan explică rețeta succesului. Ce le transmite oamenilor nemulțumiți: „Este un clișeu, dar unul adevărat”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Lifestyle
Gina Pistol a vorbit, la...
CRBL a vorbit despre divorțul...
Antrenorul pe care mulţi îl...
Doctorul Marius Sava a...
Cristina Groza, primul Maestru...