Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”
Data actualizării:
Data publicării:
Părintele Pimen, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lac, a dezvăluit care este cea mai puternică rugăciune. 

Noua ediție a podcastului „Altceva cu Adrian Artene” a avut loc pe muntele Athos, acolo unde Părintele Pimen, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lac, a vorbit despre Dumnezeu, credință și pacea sufletească. Printre altele, duhovnicul a dezvăluit și care este cea mai puternică rugăciune.

Cea mai puternică rugăciune

Părintele Pimen a mărturisit că cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu este cea care vine din inimă. 

„Cea mai puternică rugăciune este cea care pleacă din inimă. Dacă tu îi spui unui om ceva din inimă, ăla se cutremură. Vorba unui bătrân ce pleacă de la inimă tot la inimă se duce. Dacă tu strigi la Dumnezeu din toată inima, indiferent care este rugăciunea, că ai spus „Tatăl nostru”, că ai spus „Doamne, miluiește!”, că ai strigat ”Maica Domnului, ajută”, că ai spus „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă”, trebuie să fie din inimă. Dacă tu nu știi ce i-ai spus lui Dumnezeu, stai și te gândești la afaceri și rostești rugăciunea, cum să te înțeleagă Dumnezeu, când tu nu te-i înțeles ce ai spus? Tocmai de aceea, cea mai puternică rugăciune trebuie să plece din inimă și trebuie date grijile la o parte. Când stai de vorbă cu Dumnezeu, păi stai de vorbă cu Dumnezeu, nu fac altceva. Cum era înainte, dacă te duceai la un împărat și stăteai cu grijă în fața lui să nu greșești ceva, să fii atent la orice gest de-al lui, la fel și la biserică unde Dumnezeu coboară cu tot cerul și tu stai la bârfă cu vecinu și nici nu-l bagi în seamă pe Dumnezeu, stai și te uiți să-i judeci pe ceilalți cum sunt îmbrăcați. Tot ce faci tu este să aduni osândă, în loc să faci ceva care să-ți fie de folos. ”, a spus Părintele Pimen, în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”. 

„Transformă viața ta într-o rugăciune”

„Nu există loc în care să nu poți să te rogi, transformă totul în rugăciune. Ca om, tu nu reușești tot timpul să zici rugăciune, dar trebuie să transformi viața ta într-o rugăciune „Slavă Ție, Doamne, îți mulțumesc că m-ai trezit și azi. Ce zi frumoasă mi-ai dat, Doamne”, adică transformă toate astea. Ieși pe drum, vezi oameni și spune „Slavă Ție, Doamne, uite cât se bucură oamenii, aleargă toți”, transformă toate astea. Salută oamenii, urează-le o zi bună, chiar și asta e o rugăciune. Te uiți la natură, vezi cât de frumoasă e și îi mulțumești lui Dumnezeu că are grijă de noi. Transformi totul în rugăciune. Și poți să ai și momentele alea în care stai tu cuminte în colțul tău, nu doar cu cartea în mână. Încearcă seara, când se liniștesc toți, să te pui în colțul tău, ân fața icoanei Maicii Domnului și stai de vorba cu ea „Maica Domnului știu că asta am supărat, m-am supărat pe ăla, n-am fost atent cu copiii, a serviciu. Iartă-mă, Maica Domnului și mijlocește la Hristos acolo cum știi tu mai bine ca mamă și ajută-mă să mă îndrept. Îi spui Maicii Domnului ca unei mame. Asta se duce direct la inima Maicii Domnului. Astfel, noi ne rugăm neîncetat, prin toate gesturile noastre. Seara, înainte de a adormi, să nu adormi cu telecomanda în mână, închide totul, fă o rugăciune, fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului și după te poți odihni. În camera în care dormi, dacă ai icoana cu Maica Domnului și o candelă aprinsă și te trezești peste noapte, în întuneric, vezi doar icoana și îi spui „Maica Domnului, ajută-mă” și te pui iar la somn. Una este să adormi cu imaginea televizorului și alta este să adormi cu imaginea Maicii Domnului câtă liniște ai peste toată casa ta. 

Pune „Slavă Ție, Doamne, înainte de orice”, indiferent că vine unul și îți dă o bucată de pâine sau o palmă, spui lucrul acesta. Adică, să transformi totul în „Slavă Ție, Doamne” și cele bune și toate cele care par mai puțin bune. Noi să-L slăvim pe Dumnezeu în toate”, a mai spus Părintele Pimen. 

 

VEZI ȘI: Pictura care îți dă fiori. Se află într-o mănăstire la trei ore de București / foto în articol:

https://www.spectacola.ro/pictura-care-iti-da-fiori-se-afla-intr-o-manastire-la-trei-ore-de-bucuresti-foto-in-articol_37226.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO
pixel