Cele mai bune metode de detoxifiere ale sufletului, în Postul Paștelui. Maica Antonia: „Cu un cuvânt sau o privire, putem să-l distrugem pe cel de lângă noi”
Data publicării:
Maica Antonia a dezvăluit e ar trebui să facem acum, în Postul Paștelui, dar și în restul anului, pentru a deveni niște oameni mai buni.

Alături de Postul din punctul de vedere al alimentației, detoxifierea sufletului ar trebui să fie un interes important pentru fiecare dintre noi, în special în această perioadă atât de specială pe care o traversăm din punct de vedere spiritual. Ajuns în Elveția, la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului, jurnalistul Adrian Artene a purtat o discuție cu Maica Antonia, o discuție sinceră și deschisă despre adevărata relație cu Dumnezeu, despre bunele maniere într-u credință și despre noi în general, de la naștere până la plecare. 

VEZI și: Maica Antonia din Elveția, cea mai simplă rugăciune: Trebuie să o rostești în fiecare zi. Atunci ești aproape de Dumnezeu / video

„Noi suntem o altă persoană în fiecare zi, dar în fiecare zi suntem un om nou. Așa cum spune Troparul Bunei Vestiri, „Astăzi este începutul mântuirii noastre”, astăzi! Deci eu astăzi nu mai sunt cel de ieri. Și nici cel de mâine. E o schimbare și suntem într-o continuă schimbare. Slavă Domnului că suntem într-o continuă schimbare în fiecare zi din viața noastră cu Domnul. Cred că trebuie, totuși, neîncetat, să ne punem această întrebare. La început e ceva vag, ne dăm seama că nu știm ce să răspundem, apoi încet pe parcursul timpului, se poate schimba. Până la sfârșitul vieții trebuie să ne punem această întrebare: „Cine sunt eu?”. Sigur, e mai comod să spunem „Eu sunt cutare, am realizat cutare”, dar nu cred că asta ne definește cu adevărat”, a mărturisit Maica Antonia la podcastul  „Altceva cu Adrian Artene” .

Întrebată cum ar trebui creștinii să-și trăiască viața pentru a-l asculta pe Dumnezeu, maica stareță Antonia a mărturisit:

„Pentru a putea auzi, asculta, trăi astfel cu Dumnezeu, trebuie, în primul rând să fim treji, cum spuneam, să fim atenți la ceea ce facem, la ceea ce spunem, la felul în care ne mișcăm. Că suntem aici și că trăim în Mânăstire, că suntem în lume și trăim în familia, comunitatea în care suntem, trebuie să fim foarte atenți la tot ce face. Vedeți, uneori ne este greu să ne concentrăm 5 minute și uneori ne trezim că, pe popular, vorbește gura fără tine. Uneori, cu un cuvânt, sau cu o privire, putem să-l distrugem pe cel de lângă noi”, a mai povestit Maica stareță Antonia.

Citește și: Leac pentru oase și cartilaje puternice. Remediul de la mănăstire care previne osteoporoza și întărește sistemul imunitar: „Se consumă dimineața și seara”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel