Cele mai importante sfaturi pentru a supraviețui unui val de căldură, fără aer condiționat
Data publicării:
În timpul verii, valurile de căldură pot lovi zone ale țării în care climatul mai răcoros este normal. În aceste zone, multe locuințe nu au aer condiționat, iar supraviețuirea la temperaturi extreme devine o provocare pentru toată lumea. Următorii pași vă pot ajuta să vă păstrați răcoarea în timpul unui val de căldură, chiar dacă aveți o casă cu aer condiționat.

Folosiți ventilatoare și ventilatoare de tavan pentru a promova circulația aerului în toată casa

Deschiderea ușilor din casă și utilizarea ventilatoarelor de tip "cutie" pentru a împinge aerul cald în exterior poate funcționa ca un sistem de "evacuare" și poate atrage în casă aerul mai rece de seară. În serile mai răcoroase, deschideți toate ferestrele și promovați cât mai multă circulație a aerului. Când răsare soarele, închideți toate ușile și ferestrele, asigurându-vă că închideți și perdelele și jaluzelele, pentru a menține interiorul răcoros cât mai mult timp posibil. Când aerul de afară se răcește la o temperatură mai scăzută decât în interior (de obicei seara sau noaptea), deschideți ferestrele și porniți din nou ventilatoarele.

Profitați de puterea de răcire a apei

Umpleți găleți sau bazine și înmuiați-vă picioarele. Prosoapele umede și bandanele pot avea un efect de răcire atunci când sunt purtate pe umeri sau pe cap. Faceți dușuri sau băi răcoroase și luați în considerare folosirea unei sticle cu pulverizator umplute cu apă rece pentru stropiri răcoritoare pe parcursul zilei.

Mergeți la parter

Deoarece aerul cald se ridică, etajele superioare ale unei case vor fi mai calde decât parterul. Un subsol poate fi un refugiu răcoros împotriva căldurii de la amiază.

Eliminați sursele suplimentare de căldură

Becurile cu incandescență pot genera căldură inutilă, la fel ca și calculatoarele sau aparatele lăsate în funcțiune. Consumați alimente proaspete care nu necesită utilizarea cuptorului sau a aragazului pentru a le pregăti.

Nu uitați să mențineți un nivel adecvat de hidratare, ceea ce înseamnă că va trebui să consumați mai multă apă decât o faceți de obicei atunci când este cald

Dacă transpirați abundent, va trebui, de asemenea, să înlocuiți electroliții prin consumul unei cantități mici de alimente împreună cu apa sau prin consumul de băuturi special formulate pentru înlocuirea electroliților. Setea este primul semn de deshidratare; trebuie să beți cantități suficiente de lichide înainte de a vă simți setea pentru a preveni deshidratarea.

Evitați băuturile alcoolice și cofeina, deoarece ambele substanțe pot acționa ca diuretice și favorizează deshidratarea.

Pentru un sistem de "aer condiționat" făcut în casă, așezați-vă în calea unui ventilator de cutie care este îndreptat spre o ladă frigorifică deschisă, sau o tavă plină cu gheață.

Încercați să vizitați clădirile publice cu aer condiționat în timpul celor mai fierbinți ore ale zilei, dacă căldura devine insuportabilă. Bibliotecile, centrele comerciale și cinematografele pot fi toate locuri bune pentru a vă răcori.

Nu mâncați mese mari, bogate în proteine, care pot crește căldura metabolică și încălzi corpul, potrivit medicinenet.com

Să fie capabili să recunoască simptomele bolilor legate de căldură și adevăratele urgențe cauzate de căldură (crampe de căldură, erupții cutanate cauzate de căldură, epuizare din cauza căldurii, accident vascular cerebral din cauza căldurii). Sunați la serviciile de urgență (911) în cazul unei urgențe cauzate de căldură și încercați să răciți victima până la sosirea ajutoarelor.

Nu uitați, în cele din urmă, că și animalele de companie suferă atunci când crește temperatura. Răcirea animalelor (câini, iepuri, pisici) prin oferirea unei băi sau a unui duș "rece" va ajuta la menținerea temperaturii corporale scăzute. Un prosop rece pe o podea de gresie pe care să se întindă, un prosop rece sau o lavetă rece așezată pe piele lângă un ventilator vor ajuta, de asemenea, la răcirea animalului. Asigurați-vă că au la dispoziție și multă apă rece de băut. Semnele unui accident vascular cerebral din cauza căldurii la un animal de companie sunt:
gâfâială rapidă,
ochi mari,
multă salivă,
piele fierbinte,
contracții musculare,
vărsături .

Sunați-vă veterinarul dacă credeți că animalul dumneavoastră de companie are un accident vascular cerebral din cauza căldurii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   aer conditionat  caldura  racoare 



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Sursa foto: Oana Roman, Instagram

Ce afecțiune are fiica Oanei Roman. Vedeta este revoltată: „Niciun doctor nu și-a dat seama”

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut

Sursa foto: Lidia Buble, instagram

Lidia Buble a aflat că este înșelată chiar de la amanta iubitului ei. Cine era, de fapt, femeia cu care bărbatul trăia o viață dublă: „Am avut un mare șoc”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă

Captură video: Instagram/rux.si.opulenta. Captură video: TikTok/bogdan.1111

Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Dan Diaconescu, captură video Youtube

Silviu Prigoană ar fi fost otrăvit? Dan Diaconescu aruncă bomba în legătură cu moartea fostului om de afaceri: „Substanța pe care el ar fi ingerat-o la Bran se cheamă Novichok”

Sursă foto: Captură foto YouTube „Viața fără filtru”

Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce copiii ei au fost luați de Protecția Copilului din vila lui Silviu Prigoană: „Este o veste bună că lucrurile încep să se miște”




pixel