Laura Cosoi, mesaj emoționant la patru ani de când și-a pierdut tatăl: „Ne este dor de tine”
Folosiți ventilatoare și ventilatoare de tavan pentru a promova circulația aerului în toată casa
Deschiderea ușilor din casă și utilizarea ventilatoarelor de tip "cutie" pentru a împinge aerul cald în exterior poate funcționa ca un sistem de "evacuare" și poate atrage în casă aerul mai rece de seară. În serile mai răcoroase, deschideți toate ferestrele și promovați cât mai multă circulație a aerului. Când răsare soarele, închideți toate ușile și ferestrele, asigurându-vă că închideți și perdelele și jaluzelele, pentru a menține interiorul răcoros cât mai mult timp posibil. Când aerul de afară se răcește la o temperatură mai scăzută decât în interior (de obicei seara sau noaptea), deschideți ferestrele și porniți din nou ventilatoarele.
Profitați de puterea de răcire a apei
Umpleți găleți sau bazine și înmuiați-vă picioarele. Prosoapele umede și bandanele pot avea un efect de răcire atunci când sunt purtate pe umeri sau pe cap. Faceți dușuri sau băi răcoroase și luați în considerare folosirea unei sticle cu pulverizator umplute cu apă rece pentru stropiri răcoritoare pe parcursul zilei.
Mergeți la parter
Deoarece aerul cald se ridică, etajele superioare ale unei case vor fi mai calde decât parterul. Un subsol poate fi un refugiu răcoros împotriva căldurii de la amiază.
Eliminați sursele suplimentare de căldură
Becurile cu incandescență pot genera căldură inutilă, la fel ca și calculatoarele sau aparatele lăsate în funcțiune. Consumați alimente proaspete care nu necesită utilizarea cuptorului sau a aragazului pentru a le pregăti.
Nu uitați să mențineți un nivel adecvat de hidratare, ceea ce înseamnă că va trebui să consumați mai multă apă decât o faceți de obicei atunci când este cald
Dacă transpirați abundent, va trebui, de asemenea, să înlocuiți electroliții prin consumul unei cantități mici de alimente împreună cu apa sau prin consumul de băuturi special formulate pentru înlocuirea electroliților. Setea este primul semn de deshidratare; trebuie să beți cantități suficiente de lichide înainte de a vă simți setea pentru a preveni deshidratarea.
Evitați băuturile alcoolice și cofeina, deoarece ambele substanțe pot acționa ca diuretice și favorizează deshidratarea.
Pentru un sistem de "aer condiționat" făcut în casă, așezați-vă în calea unui ventilator de cutie care este îndreptat spre o ladă frigorifică deschisă, sau o tavă plină cu gheață.
Încercați să vizitați clădirile publice cu aer condiționat în timpul celor mai fierbinți ore ale zilei, dacă căldura devine insuportabilă. Bibliotecile, centrele comerciale și cinematografele pot fi toate locuri bune pentru a vă răcori.
Nu mâncați mese mari, bogate în proteine, care pot crește căldura metabolică și încălzi corpul, potrivit medicinenet.com
Să fie capabili să recunoască simptomele bolilor legate de căldură și adevăratele urgențe cauzate de căldură (crampe de căldură, erupții cutanate cauzate de căldură, epuizare din cauza căldurii, accident vascular cerebral din cauza căldurii). Sunați la serviciile de urgență (911) în cazul unei urgențe cauzate de căldură și încercați să răciți victima până la sosirea ajutoarelor.
Nu uitați, în cele din urmă, că și animalele de companie suferă atunci când crește temperatura. Răcirea animalelor (câini, iepuri, pisici) prin oferirea unei băi sau a unui duș "rece" va ajuta la menținerea temperaturii corporale scăzute. Un prosop rece pe o podea de gresie pe care să se întindă, un prosop rece sau o lavetă rece așezată pe piele lângă un ventilator vor ajuta, de asemenea, la răcirea animalului. Asigurați-vă că au la dispoziție și multă apă rece de băut. Semnele unui accident vascular cerebral din cauza căldurii la un animal de companie sunt:
gâfâială rapidă,
ochi mari,
multă salivă,
piele fierbinte,
contracții musculare,
vărsături .
Sunați-vă veterinarul dacă credeți că animalul dumneavoastră de companie are un accident vascular cerebral din cauza căldurii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: aer conditionat caldura racoare