Cele trei vârste de aur ale omului. Lidia Fecioru: „Este apogeul vieții și ești foarte bine înfipt în realitate"
Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt cele tri vârste de aur ale omului. 

Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de pe Antena 3,  care cele trei "vârste de aur" ale vieții omului.

Cele trei vârste de aur ale omului

Lidia Fecioru a mărturisit că între vârsta 28 și 30 de ani apare dorința de a avea un copil, o căsătorie și familie. Odată cu venirea acestei vârste, specialista spune că se produc mai multe schimbări în viața oamenilor. 

"Noi nu ne așezăm foarte bine în viață decât după 30 de ani, chiar un pic peste. Între 28 și 30 este perioada când apare dorința de a avea un copil, căsătorie, carieră. Asta este prima vârstă de aur când începem să schimbam lucruri în viața noastră. Dar să nu uităm că există vârsta de 40 de ani. Atunci oamenii sunt în forța carierei. Au deja copiii mărișori.

Etapa mulțumirii de sine este între 50 și 60 de ani. Când ajungi în această etapă ai deja perioada de 20 de ani de carieră, copii au în jur de 20 de ani, ai toate lucrurile așezate. Poate te-ai așezat și spiritual și atunci totul este organizat. Aceasta este perioada mulțumirii de sine. Ești liniștit și te uiți înapoi. La acei oameni trebuie să apelăm pentru înțelepciunea lor. Ei au și experiența proprie, au și experiența celor din jur, au și regretele”, a spus Lidia Fecioru. 

Lidia Fecioru: „Sunt foarte muți care ratează aceste etape”

„Sunt foarte muți care ratează aceste etape. Și făcând asta vedem băieți și fete care nu mai vor să se căsătorească, care nu mai vor să facă copii sau care nu au posibilitatea să-și facă o carieră. De aceea avem situații în care au 35 de ani și locuiesc cu părinții. Este târziu pentru un bărbat să plece de acasă la 28 de ani. Femeilor le apare dorința de a avea un copil pe la 25, dar la băieți apare pe la 35, 36 de ani, atunci se aprinde clopoțelul de tată", a spus Lidia Fecioru.

Ce se întâmplă dacă păstrăm o căsătorie de dragul copiilor

"Copiii încep să aleagă. Copilul chiar dacă este mic alege mereu confortul. Copilul tot una spune: Eu vă vreau pe amândoi. Din acest motiv mulţi părinţi se întorc înapoi şi stau de dragul copiilor. Cele două persoane nu mai pot crea un cadru de familie în casă, ci vor continua certurile de rigoare şi reproşurile. Copilul simte şi vede. Chestiile acestea nu sunt bune deloc. Nu te gândeşti sub nicio formă la sănătatea copilului.

Eu merg pe principiul "Avem o singură viaţă". Este sacrificiu mare pentru că un copil simte răceala dintre părinţi, ruperea dintre părinţi şi poate că asta îl va face să sufere şi mai mult. Noi trebuie să ştim ce vrem cu adevărat. O mamă liniştită şi echilibrată poate creşte un copil foarte bine singură. Nu îi impui niciodată partenerului copiii, dacă vrei să crească sănătoşi, echilibraţi. Nu staţi de dragul copiilor. Copiii cresc, îşi iau aripi şi de genul acesta de familii fug foarte repede. Acei copii rămân cu traume sufleteşti din cauza lipsei de iubire. Dacă stăm nu ni se mai întind mâinile să îmbrăţişăm. Sacrificul nu îl faci din propria ta laşitate. Nu ai fost curajos nici să rupi relaţia, nici să creezi o relaţie sănătoasă. Dacă am hotărât să plecăm stăm de vorbă cu copilul, cu partenerul, divorţăm şi creştem copilul, unul, dar sănătos", a spus Lidia Fecioru.

 

Data: 18 sep 2023, 11:03
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   lidia fecioru  Vârstă 

Adina Halas, fără secrete, la Oracolul Vedetelor / VIDEO

Adina Halas este invitata Andreei Cercel în emisiunea...


DC Media Group Audience

Sursă foto: Youtube/ La Măruță

Jorge a șters pe jos cu întreaga carieră muzicală a Andreei Bălan. A cedat în fața lui Cătălin Măruță și a spus ce crede

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Anca Dimancea, horoscop chinezesc pentru luna octombrie. Zodiile care au parte de bani: „Apare prosperitate”

Teo Trandafir, captură video Youtube

Teo Trandafir, revenire spectaculoasă, după plecarea de la KanalD. Vedeta a lăsat televiziunea pentru prima ei dragoste: „Abia aștept să începem o călătorie frumoasă”

Sursă foto: Murderpedia/ Mary Bell la 11 ani

Fetița de numai 11 ani care a ucis doi băieți. Cazul șocant care a făcut înconjurul lumii: „Avocații mă vor scoate”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Mona Segall, captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Instagram

Mona Segall, producătoarea America Express, renunță la show-ul de succes: „Nu vrea să mai filmeze în...”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursă foto: Instagram/ Dana Roba

Daniela Roba, zvonuri despre despărțirea de Beni, în urma criticilor primite. Care a fost decizia make-up aristei