Cimbrul, antibioticul săracului. De ce să consumi câteva grame de cimbru
Data publicării:
Cimbrul este folosit de gospodine pentru a da savoare mâncărurilor, numai că acesta poate fi privit și ca medicament.

Cimbrul este o plantă medicinală și condiment, poate fi folosită în tratarea și prevenirea multor afecțiuni. Agenția Europeană a Medicamentului arată că anumite preparate din iarbă de cimbru și rădăcină de ciuboțica cucului se pot utiliza ca expectorant.

Medicament natural

Poate fi un medicament care favorizează eliminarea mucusului în timpul episoadelor de tuse productivă la adulți.

”Pe baza utilizării lor îndelungate, alte preparate din iarbă de cimbru și rădăcină de ciuboțica cucului se pot utiliza pentru tratarea episoadelor de tuse asociate cu răcelile. Unele dintre aceste combinații pot fi utilizate numai la adulți și la adolescenți cu vârsta mai mare de 12 ani, altele se pot utiliza și la copii cu vârsta mai mare de 4 ani”, arată Agenția Europeană a Medicamentului. 

Bogat în vitamine

Cimbrul este bogat în vitamina C, vitamina A și vitaminele B. O porție de 100 de grame de frunze proaspete de cimbru oferă 160 miligrame de vitamina C. Cimbrul conține    mangan, magneziu, zinc, potasiu, calciu și fier.

Antibiotic natural

Cimbrul este considerat un antibiotic natural pentru tratarea disbiozei intestinale. Potrivit studiilor, dacă cimbrul este introdus în dieta alimentară cu timol și carvacrol, înainte de infectarea cu bacteria Clostridium perfringens reduce semnificativ leziunile intestinale și mortalitatea. 

Citește continuarea pe dcmedical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: beneficii  cimbru  efecte  sanatatae 






pixel