Oana Roman, mărturisiri emoționante despre fiica sa. Vedeta consideră că cea mică are probleme de sănătate din cauza suferinței prin care trece
Ciupercile sunt bogate în antioxidantul numit selenium și sunt singurele alimente care conţin vitamina D, iar vitamina B2 din ciuperci este benefică pentru piele deoarece îmbunătăţeşte calitatea ţesutului, iar vitamina B8 întăreşte firul de păr şi îi conferă strălucire. Numai că pot fi mortale.
Medicul primar urgențe, conf. Univ. Dr. Tudor Ciuhodaru a explicat în exclusivitate pentru DC Medical la ce trebuie să fim atenți atunci când mâncăm ciuperci. Culese direct din pădure sau cumpărate de colțul străzii, ciupercile pot deveni alimente mortale.
”Intoxicația cu ciuperci poate fi mortală. Mulți pacienți au ajuns la urgențe. Toți au mâncat ciuperci culese din pădure sau/și comercializate pe trotuar fără aviz fitosanitar. Nu vă jucați cu așa ceva.
Atenție.Trei dintre pacienții (de 5, 7 şi 9) ani intoxicați au fost din aceeași familie.
Educația pentru sănătate poate face diferența dintre viață și moarte”, a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical, conf. Univ. Dr. Tudor Ciuhodaru.
Sunt o serie de simptome care arată că o persoană a fost intoxicată în urma consumului de ciuperci. Aceste simptome sunt:
”Ne putem gândi la intoxicația cu ciuperci atunci când apar stări de greață, vomă, creșterea ritmului respirației, transpirație, salivație abundentă, amețeli, slăbiciune, tulburări de vedere, îngustarea pupilelor, dureri abdominale, diaree”, a mai explicat medicul.
Copiii pot dezvolta forme severe ale intoxicației cu ciuperci.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: ciuperci mancare periculoase sănătate
Daniela Simulescu, astrolog DC...