Conducătorul Dubaiului inaugurează „Biblioteca Mohammed bin Rashid” de 1 miliard AED
Data publicării:
Alteța Sa Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite și conducător al Dubaiului, a inaugurat Biblioteca Mohammed bin Rashid, un nou far cultural în regiune.

Construită cu o investiție de 1 miliard AED, biblioteca își propune să încurajeze cultura lecturii, sprijinind în același timp dezvoltarea creativității, cunoașterii și a artei atât la nivel individual, cât și social. Acesta va oferi o platformă pentru mințile intelectuale, literare și pline de imaginație din regiune și din lume.

Alteța Sa Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum a declarat: „Astăzi lansăm un edificiu cultural și intelectual pentru noile noastre generații, prin care ne propunem să promovăm lectura, să răspândim cunoștințele și să sprijinim cercetătorii și oamenii de știință... Scopul nostru este să încurajăm dezvoltarea minții umane.”


Pe cele șapte etaje ale sale, Biblioteca Mohammed bin Rashid prezintă o cantitate semnificativă de conținut. Aceasta include peste 1,1 milioane de cărți tipărite și în format digital în arabă și în limbi străine, peste 6 milioane de disertații, aproximativ 73.000 de partituri muzicale, 75.000 de videoclipuri, aproximativ 13.000 de articole și peste 5.000 de reviste istorice tipărite și digitale, într-o arhivă care acoperă 325 de ani, împreună cu aproximativ 35.000 de ziare tipărite și digitale din întreaga lume și aproximativ 500 de obiecte rare de colecție.

 


Biblioteca și-a deschis oficial porțile pentru public joi, 16 iunie 2022.


Inovație și durabilitate

Facilitățile Bibliotecii Mohammed bin Rashid, care folosesc cea mai recentă tehnologie și inteligență artificială, includ stocarea automată și sistemul electronic de recuperare a cărților, chioșcuri cu autoservire, un laborator de digitalizare a cărților și roboți inteligenți pentru a răspunde întrebărilor vizitatorilor, pe lângă tehnologiile de realitate augmentată și virtuală, printre altele.

Este, de asemenea, o bibliotecă prietenoasă cu mediul, care a adoptat cele mai înalte standarde de durabilitate, obținându-și astfel 10% din energia consumată din panourile solare instalate pe acoperișul clădirii. 
Biblioteca, localizată strategic în centrul orașului, dispune de iluminare naturală datorită tavanului cu ferestre și este concepută pentru a reduce consumul de apă cu 50%. Apa aparatelor de aer condiționat este reciclată și folosită pentru a iriga spațiile verzi.

 


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   biblioteca  dubai  mohammed bin rashid al maktoum 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel