Dorian Popa a fost condamnat, după ce a condus sub influența substanțelor interzise. Ce pedeapsă a primit artistul
Consumul excesiv de apă duce la intoxicație. Intoxicația cu apă se numește hiponatremie și poate avea consecințe grave asupra sănătății. Toate celulele organismului au nevoie de apă pentru a funcționa bine. Problema apare atunci când beți prea multă apă, care se numește suprahidratare.
Nu există o singură formulă pentru a determina cât de multă apă ar trebui să beți zilnic. Recomandarea populară de opt pahare pe zi este un bun punct de plecare sau doi litri pe zi. Ar trebui să vă ajustați aportul în jurul acestei cantități în funcție de mediul înconjurător, regimul de exerciții fizice, starea generală de sănătate și condiții precum sarcina sau alăptarea.
Când beți prea multă apă, este posibil să apară intoxicații cu apă sau o perturbare a funcției creierului. Acest lucru se întâmplă atunci când există prea multă apă în celule (inclusiv celulele creierului), determinându-le să se umfle. Când celulele din creier se umflă, acestea provoacă presiune în creier. Puteți experimenta stări de confuzie, somnolență, și dureri de cap. În cazul în care această presiune crește ar putea provoca condiții cum ar fi hipertensiune arterială și bradicardie.
Sodiul este electrolitul cel mai afectat de suprahidratare, ceea ce duce la o afecțiune numită hiponatremie. Sodiul este un element crucial care ajută la menținerea echilibrului fluidelor în și din celule. Când nivelurile sale scad din cauza unei cantități mari de apă din organism, fluidele ajung în interiorul celulelor. Apoi celulele se umflă, punându-vă în pericol de a avea convulsii, de a intra în comă sau chiar de a muri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: apa consum daunator probleme
Bursucu' a vorbit despre un...
Marți, 26 noiembrie 2024, trei...