Cum îngrijim corect tenul cu acnee în sezonul cald. Ioana Marinescu: ”E important să-i dăm pielii toate activele de care are nevoie”
Data publicării:
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitata Georgianei Ioniță la Interviurile Spectacola, unde a vorbit despre cum trebuie să îngrijim tenul cu probleme în sezonul cald.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a fost invitată în cadrul emisiunii Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre cum trebuie să îngrijim tenul cu acnee sau tenul care a rămas cu anumite semne după ce s-a vindecat de coșuri, în perioada verii. Specialista recomandă să menținm în sezonul cald o rutină de îngrijire cât mai corectă, dar nu prea încărcată, și să evităm terapiile sau peelingul prea agresiv, care ar trebui reluate toamna. 

„Vara este cel mai dedicat anotimp, pentru că în această perioadă tenul este expus la soare și, automat, se va pigmenta mai repede, se va încărca mai repede și vara este momentul în care este posibil să avem recidiva, dacă am avut acnee. Din cauza faptului că e foarte cald, tenul secretă foarte mult sebum, mai mult decât în mod normal, se și deshidratează și devine neapărat și atunci este tare important să menținem o igienă foarte bună a tenului și, în principiu, eu vara nu aș recomanda să facem cine știe ce terapii agresive, pentru depigmentarea zonelor în care am avut coșurile sau pentru cicatrizarea lor. În schimb, vara putem să ne menținem un ritual de cosmetică, igienă, cu ingrediente care să funcționeze în zona cicatrizării, trebuie să mergem pe peelinguri ușoare, care obligatoriu aduc după ele folosirea factorului de protecție. Dacă nu suntem sigure că putem să păstrăm acele rutine esențiale, ulterioare unui laser, unui peeling mai agresiv, atunci e minunat să le lăsăm pe perioada de toamnă, iar vara să ne bucurăm de soare și să păstrăm rutina de îngrijire așa cum trebuie.

Fiecare activ are rolul lui și e important să-i dăm pielii toate activele de care are nevoie. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să avem o rutină extrem de elaborată. Trebuie să folosim produsele esențiale, fără a pune doze mari sau fără a folosi mult produs.”, a declarat Ioana Marinescu în emisiunea moderată de Georgiana Ioniță.

Cum scăpăm de semnele lăsate de coșuri. Ioana Marinescu: ”Sunt puține persoane norocoase care rămân cu pielea netedă”

Cum scăpăm de semnele coșurilor în adolescență

Mai mult, specialista spune că dacă ne confruntăm cu aceste probleme neplăcute încă din adolescență, atunci probabilitatea ca semnele să dispară de pe față este mult mai mare. 

„Fiecare imperfecțiune are remediul lui. Este important să știm până unde suntem dispuși să facem eforturi în sensul acesta. Dacă sunt cicatrici foarte adânci, se pot elimina, dar metodele sunt foarte agresive și trebuie să știm dacă ne dorim să trecem prin niște traume sau dacă suntem mulțumiți cu pielea îngrijită, chiar dacă are niște semne. Pe de altă parte, dacă am avut adolescența cu aceste coșuri urâte, în general e un moment destul de norocos să avem acneea, pentru că atunci colageneza este în floare, organismul și pielea se refac imediat, o rană se reface imediat și dacă atunci avem coșurile și reușim să scăpăm de ele, semnele se pot reface și ele, tinerețea este o armă ce trebuie folosită.”, a continuat specialista.

Cum tratăm coșurile și imperfecțiunile acneice. Ioana Marinescu: ”Sunt standardul de aur în acnee”

Ce facem dacă avem acnee atunci când suntem adulți

În final, fondatoarea PLUSH BIO are un sfat și pentru adulții care se confruntă cu problemele acneice.

„Dacă avem o acnee a adultului e important să eliminăm cauza, să avem rutina care să ne facă să scăpăm și coșuri și dacă trecem peste ele repede, țesutul nu se lezează tare, încât să lase urmele acelea neplăcute. Pe de altă parte, cu cât suntem mai adulți, știm să ne gestionăm epiderma cât mai bine și nu o să ne scoatem coșurile cu mâinile murdare. ”, a mai spus fondatoarea Plush BIO.

Acneea. Care este primul pas în tratarea coșurilor și cum îngrijim corect tenul cu probleme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: acnee  cosuri  ingrijire  plush bio  semne 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Voropchievici: Topul celor mai puternice zodii

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?




pixel