Cum îngrijim corect tenul cu acnee în sezonul cald. Ioana Marinescu: ”E important să-i dăm pielii toate activele de care are nevoie”
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitata Georgianei Ioniță la Interviurile Spectacola, unde a vorbit despre cum trebuie să îngrijim tenul cu probleme în sezonul cald.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a fost invitată în cadrul emisiunii Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre cum trebuie să îngrijim tenul cu acnee sau tenul care a rămas cu anumite semne după ce s-a vindecat de coșuri, în perioada verii. Specialista recomandă să menținm în sezonul cald o rutină de îngrijire cât mai corectă, dar nu prea încărcată, și să evităm terapiile sau peelingul prea agresiv, care ar trebui reluate toamna. 

„Vara este cel mai dedicat anotimp, pentru că în această perioadă tenul este expus la soare și, automat, se va pigmenta mai repede, se va încărca mai repede și vara este momentul în care este posibil să avem recidiva, dacă am avut acnee. Din cauza faptului că e foarte cald, tenul secretă foarte mult sebum, mai mult decât în mod normal, se și deshidratează și devine neapărat și atunci este tare important să menținem o igienă foarte bună a tenului și, în principiu, eu vara nu aș recomanda să facem cine știe ce terapii agresive, pentru depigmentarea zonelor în care am avut coșurile sau pentru cicatrizarea lor. În schimb, vara putem să ne menținem un ritual de cosmetică, igienă, cu ingrediente care să funcționeze în zona cicatrizării, trebuie să mergem pe peelinguri ușoare, care obligatoriu aduc după ele folosirea factorului de protecție. Dacă nu suntem sigure că putem să păstrăm acele rutine esențiale, ulterioare unui laser, unui peeling mai agresiv, atunci e minunat să le lăsăm pe perioada de toamnă, iar vara să ne bucurăm de soare și să păstrăm rutina de îngrijire așa cum trebuie.

Fiecare activ are rolul lui și e important să-i dăm pielii toate activele de care are nevoie. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să avem o rutină extrem de elaborată. Trebuie să folosim produsele esențiale, fără a pune doze mari sau fără a folosi mult produs.”, a declarat Ioana Marinescu în emisiunea moderată de Georgiana Ioniță.

Cum scăpăm de semnele lăsate de coșuri. Ioana Marinescu: ”Sunt puține persoane norocoase care rămân cu pielea netedă”

Cum scăpăm de semnele coșurilor în adolescență

Mai mult, specialista spune că dacă ne confruntăm cu aceste probleme neplăcute încă din adolescență, atunci probabilitatea ca semnele să dispară de pe față este mult mai mare. 

„Fiecare imperfecțiune are remediul lui. Este important să știm până unde suntem dispuși să facem eforturi în sensul acesta. Dacă sunt cicatrici foarte adânci, se pot elimina, dar metodele sunt foarte agresive și trebuie să știm dacă ne dorim să trecem prin niște traume sau dacă suntem mulțumiți cu pielea îngrijită, chiar dacă are niște semne. Pe de altă parte, dacă am avut adolescența cu aceste coșuri urâte, în general e un moment destul de norocos să avem acneea, pentru că atunci colageneza este în floare, organismul și pielea se refac imediat, o rană se reface imediat și dacă atunci avem coșurile și reușim să scăpăm de ele, semnele se pot reface și ele, tinerețea este o armă ce trebuie folosită.”, a continuat specialista.

Cum tratăm coșurile și imperfecțiunile acneice. Ioana Marinescu: ”Sunt standardul de aur în acnee”

Ce facem dacă avem acnee atunci când suntem adulți

În final, fondatoarea PLUSH BIO are un sfat și pentru adulții care se confruntă cu problemele acneice.

„Dacă avem o acnee a adultului e important să eliminăm cauza, să avem rutina care să ne facă să scăpăm și coșuri și dacă trecem peste ele repede, țesutul nu se lezează tare, încât să lase urmele acelea neplăcute. Pe de altă parte, cu cât suntem mai adulți, știm să ne gestionăm epiderma cât mai bine și nu o să ne scoatem coșurile cu mâinile murdare. ”, a mai spus fondatoarea Plush BIO.

Acneea. Care este primul pas în tratarea coșurilor și cum îngrijim corect tenul cu probleme

Data: 26 iul 2022, 20:57
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: acnee  cosuri  ingrijire  plush bio  semne 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalHOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...