Cum îți protejezi mașina când este ger. Cele mai bune sfaturi
Data publicării:
Vremea rece este dură chiar și pentru cele mai noi mașini, iar dacă faceți aceste greșeli comune, ați putea fi pe drumul către reparații costisitoare! Iată care sunt cele mai bune sfaturii de care trebuie să ți cont pentru a te proteja pe tine, și mașina ta, de temperaturile scăzute în acest an!

Lăsați motorul mașinii să se încălzească

Încălziți autovehiculul, urmărind ca timp de cel puțin 2-3 minute să puneți uleiul în mișcare prin motor. Asigurați-vă că deschideți garajul și verificați dacă țeava de eșapament este liberă înainte de a încălzi un vehicul pentru a evita otrăvirea cu monoxid de carbon. Schimbarea vitezelor imediat ce porniți mașina nu permite uleiului să înceapă să curgă și să ungă piesele. Dacă vehiculul dumneavoastră stă peste noapte în frig, uleiul este mai puțin vâscos. Încălzirea motorului va permite uleiului să se subțieze și să curgă ca de obicei și să ungă toate piesele motorului, evitând deteriorarea diferitelor părți ale motorului dumneavoastră.

 

Verificați presiunea din anvelope

Presiunea aerului din anvelope trebuie verificată odată cu sosirea iernii. Presiunea în anvelope scade cu aproximativ o lira pe inch pătrat pentru fiecare scădere de 10 grade a temperaturii. Verificarea presiunii în anvelope la sfârșitul lunii octombrie nu va fi un indicator precis al presiunii din ianuarie, așa că verificați presiunea după ce s-a făcut frig. Pentru a fi în siguranță, verificați toate anvelopele o dată pe lună pentru a vă asigura că acestea sunt la o presiune adecvată pe tot parcursul sezonului.

 

Întreținerea bateriei

Mulți oameni au tendința de a ignora bateriile mașinilor lor până când apare o problemă. Se presupune adesea că bateria va funcționa întotdeauna. Cu toate acestea, vremea rece solicită mai mult bateriile, deoarece motoarele sunt mai greu de pornit, iar bateriile nu sunt la fel de puternice atunci când este frig. Pe măsură ce vă pregătiți mașina pentru iarnă, faceți să vă verificați bateria pentru a vă asigura că funcționează la eficiență maximă. Dacă nu este așa, luați în considerare înlocuirea acesteia înainte ca temperaturile să scadă prea mult.

Conexiunile cablurilor sunt, de asemenea, cruciale pentru performanța bateriei dumneavoastră. Dacă există coroziune pe conectori, scoateți cablurile, turnați o cantitate mică de bicarbonat de sodiu și apă pe coroziune și aceasta ar trebui să se desprindă cu ușurință.

 

Spălare și ceruire

Este o bună practică să vă spălați și să vă ceruiți mașina înainte de prima zăpadă. Când mașinile ies din fabrică, sunt tratate cu grund, strat de bază, vopsea și un finisaj transparent pentru a proteja zonele vizibile ale mașinii. Deoarece straturile de protecție se uzează în timp, ceruirea mașinii este cel mai bun mod de a o proteja de rugină și oxidare.

În plus față de ceruirea mașinii, ar trebui să o spălați cât mai des posibil (dacă vremea permite) pentru a curăța sarea și noroiul de pe șosea. Sarea poate provoca daune grave cadrului, caroseriei și părții inferioare a mașinii dumneavoastră. Când vă curățați mașina, asigurați-vă că ați curățat și partea inferioară. Sarea se adună în colțurile și crăpăturile de sub mașină și, dacă nu este îndepărtată, ar putea transforma metalul în rugină, potrivit hagerty.com


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: ger  masina 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



pixel