Cum îți protejezi mașina când este ger. Cele mai bune sfaturi
Vremea rece este dură chiar și pentru cele mai noi mașini, iar dacă faceți aceste greșeli comune, ați putea fi pe drumul către reparații costisitoare! Iată care sunt cele mai bune sfaturii de care trebuie să ți cont pentru a te proteja pe tine, și mașina ta, de temperaturile scăzute în acest an!

Lăsați motorul mașinii să se încălzească

Încălziți autovehiculul, urmărind ca timp de cel puțin 2-3 minute să puneți uleiul în mișcare prin motor. Asigurați-vă că deschideți garajul și verificați dacă țeava de eșapament este liberă înainte de a încălzi un vehicul pentru a evita otrăvirea cu monoxid de carbon. Schimbarea vitezelor imediat ce porniți mașina nu permite uleiului să înceapă să curgă și să ungă piesele. Dacă vehiculul dumneavoastră stă peste noapte în frig, uleiul este mai puțin vâscos. Încălzirea motorului va permite uleiului să se subțieze și să curgă ca de obicei și să ungă toate piesele motorului, evitând deteriorarea diferitelor părți ale motorului dumneavoastră.

 

Verificați presiunea din anvelope

Presiunea aerului din anvelope trebuie verificată odată cu sosirea iernii. Presiunea în anvelope scade cu aproximativ o lira pe inch pătrat pentru fiecare scădere de 10 grade a temperaturii. Verificarea presiunii în anvelope la sfârșitul lunii octombrie nu va fi un indicator precis al presiunii din ianuarie, așa că verificați presiunea după ce s-a făcut frig. Pentru a fi în siguranță, verificați toate anvelopele o dată pe lună pentru a vă asigura că acestea sunt la o presiune adecvată pe tot parcursul sezonului.

 

Întreținerea bateriei

Mulți oameni au tendința de a ignora bateriile mașinilor lor până când apare o problemă. Se presupune adesea că bateria va funcționa întotdeauna. Cu toate acestea, vremea rece solicită mai mult bateriile, deoarece motoarele sunt mai greu de pornit, iar bateriile nu sunt la fel de puternice atunci când este frig. Pe măsură ce vă pregătiți mașina pentru iarnă, faceți să vă verificați bateria pentru a vă asigura că funcționează la eficiență maximă. Dacă nu este așa, luați în considerare înlocuirea acesteia înainte ca temperaturile să scadă prea mult.

Conexiunile cablurilor sunt, de asemenea, cruciale pentru performanța bateriei dumneavoastră. Dacă există coroziune pe conectori, scoateți cablurile, turnați o cantitate mică de bicarbonat de sodiu și apă pe coroziune și aceasta ar trebui să se desprindă cu ușurință.

 

Spălare și ceruire

Este o bună practică să vă spălați și să vă ceruiți mașina înainte de prima zăpadă. Când mașinile ies din fabrică, sunt tratate cu grund, strat de bază, vopsea și un finisaj transparent pentru a proteja zonele vizibile ale mașinii. Deoarece straturile de protecție se uzează în timp, ceruirea mașinii este cel mai bun mod de a o proteja de rugină și oxidare.

În plus față de ceruirea mașinii, ar trebui să o spălați cât mai des posibil (dacă vremea permite) pentru a curăța sarea și noroiul de pe șosea. Sarea poate provoca daune grave cadrului, caroseriei și părții inferioare a mașinii dumneavoastră. Când vă curățați mașina, asigurați-vă că ați curățat și partea inferioară. Sarea se adună în colțurile și crăpăturile de sub mașină și, dacă nu este îndepărtată, ar putea transforma metalul în rugină, potrivit hagerty.com

Autor: Romina Băluță | Dată: 16 oct, 11:48

Petrica Mițu Stoian, captură video YouTube

Ce gest a făcut fosta soție a lui Petrică Mâțu Stoian la înmormântare. Nimeni se se aștepta la asta

Horoscop, sursa pixabay

Cele mai norocoase ZODII până în 2040! Câştiguri financiare şi noroc în dragoste

Horoscoper,, sursa pixabay/ autor Zigmars Berzins

Dacă ai următoarea ZODIE, pregătește-te pentru 2022! Ți se schimbă destinul

Unsplash.com/ autor Jenny Ueberberg

Zodiile și șofatul. Un studiu arată ce semn zodiacal se descurcă cel mai bine la volan

Horoscop 2022. Foto pixabay.com

Horoscop 2022. Avertismentul astrologului: Un an „incomod”. Care sunt zodiile care vor avea de suferit

Petrică Mâțu Stoian, sursa facebook

Cine va moșteni întreaga avere a lui Petrică Mîțu Stoian. Artistul era divorțat și nu a avut copii

Unsplash.com/ autor Kyle Johnson

Zodia în care s-au născut cei mai mulți criminali în serie. STUDIUL care te va surprinde

Horoscop, sursa pixabay

Semnele zodiacale care sunt lideri înnăscuți. Sunt cei mai grozavi șefi

Horoscop, sursa pixabay

Totul se SCHIMBĂ pentru o ZODIE în 2022. Vei crede că ai dat lovitura, dar mare atenție! ”Adevărul gol-goluț”

Misty și Keo, foto Instagram

Misty rupe tăcerea. Soția lui Keo, ținta răzbunărilor Andreei Bălan? „E prima oară când spun asta” EXCLUSIV

Mioara Roman și Oana Roman, foto Facebook

Oana Roman, momente de răsfăț alături de mama sa. Vedeta a dus-o pe Mioara Roman la un salon de înfrumusețare: „A fost foarte fericită” / FOTO

Matilda Pascal Cojocărița, sursa facebook

Care sunt cele trei alimente la care a renunțat definitiv Matilda Pascal Cojocărița. Are o regulă de aur

Bancul serii: Probleme cu vederea

Un farmacist este pentru prima data cand iși lasa singur, peste noapte,...