Andreea Antonescu rupe tăcerea despre decizia Andreei Bălan de a nu o invita la concertul de la Sala Palatului: „Am împărțit scena și viață pentru o perioadă lungă”
Dacă mașina dumneavoastră și geamurile acesteia au suferit consecințele negative ale vremii reci și aveți nevoie urgentă de sfaturi despre cum să le dezghețați, citiți mai departe.
Există câteva metode pe care le puteți folosi pentru a face acest lucru. Ar trebui să începeți întotdeauna procesul de dezghețare pornind motorul și punând aerul condiționat pe cea mai caldă setare, vizând parbrizul din față și cel din spate. Apoi, prima metodă pe care o puteți încerca este folosirea apei calde pentru a topi gheața. Deoarece apa caldă ar putea sparge parbrizul dacă intră în contact cu acesta, puneți-o într-un recipient, cum ar fi o pungă de alimente, și țineți-o deasupra parbrizului.
Acest lucru ar trebui, de asemenea, să vă ajute să vă păstrați mâinile calde, făcând procesul mai plăcut. În al doilea rând, puteți folosi un spray degivrant care poate fi găsit în aproape orice supermarket. De asemenea, vă puteți face propria versiune cu apă sărată. Turnați o cană de sare în două căni de apă caldă, înainte de a o goli într-o sticlă cu pulverizator și de a o pune pe părțile înghețate ale vehiculului dumneavoastră. În mod similar, saramura de murături, care este bogată în sare și oțet, va face treaba, potrivit standard.com
În caz contrar, alcoolul de frecare este o opțiune. Puteți amesteca două părți de alcool izopropilic pentru frecare cu o parte de apă și îl puteți turna peste părțile înghețate.
Gheața de pe parbriz și de pe geamuri vă va distorsiona vederea, crescând semnificativ riscul unui accident. Din acest motiv, regula 229 din Codul Rutier prevede că acest lucru este ilegal. Aceasta spune că, în condiții meteo nefavorabile, șoferii trebuie să dezaburească și să curețe toate oglinzile și luminile. De asemenea, oamenii trebuie să se asigure că plăcuțele de înmatriculare sunt vizibile și să îndepărteze toată zăpada din vehiculul lor, deoarece aceasta ar putea cădea în calea altor șoferi. Cu toate acestea, aveți voie să conduceți cu zăpadă pe acoperișul vehiculului.
Expertul în conducere defensivă Titi Aur a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, ce măsuri trebuie să luăm pentru a circula în siguranță pe ploaie.
„În primul rând trebuie să știm că odată cu răcirea vremii, aderența este mai mică chiar dacă nu plouă. Când intervine și ploaia, aderența devine mult mai mică. Trebuie să știm că în perioada aceasta cu temperaturi scăzute, mai ales când ne apropiem de zero grade Celsius, ploaia se poate transforma foarte ușor în gheață neagră, adică polei.
Poleiul este cel mai periculos lucru care poate să apară fiindcă asfaltul arată la fel, ai senzația că este doar ud, dar de fapt sunt locuri în care apare gheața neagră”, a transmis fostul pilot de raliu pentru DC NEWS.
„Când plouă, de asemenea trebuie să știm că ceilalți participanți la trafic sunt mai neatenți în sensul că au gluga pe cap, au umbrela dacă ne referim la pietoni. Dacă ne referim la motocicliști, motoriști, aceștia sunt mult mai deranjați de ploaie: nu se uită stânga-dreapta așa comod, nu aud la fel de bine o mașină de la ploaie”, mai spune Titi Aur.
„Pe ploaie, riscul de accident este mai mare dacă nu luăm niște măsuri. Trebuie să avem instalația de ștergere a geamurilor cât mai bună, în această categorie intră ștergătoarele care trebuie să aibă lame cât mai noi, cât mai bune. Astfel, nu lasă urme pe geam care devin enervante, dar ne scad și vizibilitatea. Trebuie să avem soluție pentru geamuri ca să putem curăța geamul. După ce se oprește ploaia, de la mașina din față ni se aruncă acea mâzgă aproape solidă. Dacă nu avem soluție la ștergătoare, vom avea vizibilitate redusă.
Un geam care nu este bine curățat îți creează un stres suplimentar. Nu în ultimul rând, trebuie să folosim dezaburirea fiindcă majoritatea mașinilor au această funcțiune. Bineînțeles, de câte ori oprim în parcare, trebuie să ștergem farurile. Pe faruri se pune acea mâzgă care se pune și pe geam, dar pe faruri nu se poate șterge atât de ușor cu sistemul din dotare. Astfel, folosim un șervețel”, a adăugat șoferul profesionist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: gheata masina dezghet truc
Anca Dimancea vine cu...