Laura Cosoi, mesaj emoționant la patru ani de când și-a pierdut tatăl: „Ne este dor de tine”
Întreținerea unei gospodării este costisitoare. Pe lângă cheltuielile cu chiria, dacă aceasta există, sunt și alte sume mari ce vin lunar pentru întreținere, precum ar fi electricitatea, gazul, apa și multe altele. În funcție de obiceiurile pe care le ai în viața de zi cu zi, aceste facturi pot fi mari sau mici, dar un lucru este sigur: nimănui nu-i place să plătească mai mult decât ar trebui, pentru aceste facilități de bază, mai ales în zilele noastre, când traversăm un val de scumpiri. Și, dacă te întrebi de ce factura la apă este deseori prea mare, experții spun că ar putea fi din cauză că faci una dintre aceste greșeli comune, despre care vom vorbi mai jos.
Uneori, problemele minore ale casei pot escalada în probleme majore, și nu vei ști acest lucru până când nu vine factura. Ryan Fitzgerald, expert în domeniu, spune că una dintre principalele modalități prin care s-ar putea să-ți mărești singur factura la apă este faptul că nu repari robinetele și țevile care picură.
"De-a lungul anilor, am văzut mai mult decât câteva robinete care curg și care tind să crească facturile mai mult decât v-ați aștepta", spune Fitzgerald, amintindu-și de un client în special care avea o scurgere lentă la un robinet din baie. "Inițial, a dat-o uitării, dar a fost șocat când factura la apă a fost semnificativ mai mare. După ce a reparat scurgerea, a văzut o reducere instantanee a următoarei sale facturi."
Sean Richardson, expert în instalații sanitare, adaugă că "chiar și o scurgere mică, aparent nesemnificativă, poate irosi o cantitate substanțială de apă în timp".
Pornirea mașinilor de spălat vase sau a mașinilor de spălat rufe pe jumătate încărcate este o altă modalitate prin care ai putea să-ți mărești factura la apă fără să-ți dai seama.
„Este tentant să pornim aceste aparate imediat ce avem câteva vase sau haine murdare, dar ele folosesc aceeași cantitate de apă indiferent dacă sunt încărcate pe jumătate sau complet. Așteptați până când aveți o încărcătură completă și economisiți atât apă, cât și bani.", spune Fitzgerald.
O altă greșeală frecventă pe care este posibil să o faci este udarea excesivă a grădinii sau a gazonului, mai ales în lunile de vară.
"În încercarea de a-și păstra spațiile exterioare la norme ridicate, oamenii exagerează adesea", spune Fitzgerald, adăugând că o oră de stropire poate consuma aproximativ 1.000 de litri de apă.
"Mulți oameni tind să supraestimeze cantitatea de apă necesară pentru o creștere sănătoasă a plantelor", adaugă Richardson. "În schimb, udați-vă plantele în mod eficient, folosind un sistem de irigare programat sau udând în momentele mai reci ale zilei, pentru a minimiza evaporarea și a asigura o umiditate adecvată fără risipă."
La fel cum scurgerile din interior se pot acumula în timp, scurgerile din exterior pot cauza pierderi enorme de apă, și este mai probabil să fie ignorate, deoarece nu dăunează cu nimic interiorului casei.
"Scurgerile exterioare, cum ar fi cele de la furtunurile de grădină, sistemele de aspersoare sau echipamentele de la piscină, trec adesea neobservate pentru perioade îndelungate. Acestea pot duce la pierderi substanțiale de apă și la creșterea facturilor", spune Richardson, potrivit Bestlife.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: apa costuri mari factura greseli intretinere