Cum prevenim ”lăsarea” pielii. Ioana Marinescu: ”Trebuie să completăm aceste deficite care încep să apară cu trecerea timpului”
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”, unde a dezvăluit cum îngrijim corect pielea, odată cu înaintarea în vârstă.  

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a vorbit într-o nouă ediție a Pastilei de Frumusețe despre cum avem grijă de pielea îmbătrânită, pentru a arăta cât mai mult timp fermă și elastică. Foarte importantă este prevenția, spune specialista, căreia trebuie să-i acordăm foarte multă atenție după vârsta de 25 de ani.

„Odată cu trecerea timpului, după ce avem grijă să nu avem coșulețe, să nu ne hiperpigmentăm, să arate pielea într-un anumit fel, cu trecerea timpului, tegumentul începe să-și piardă din elasticitate și să îmbătrânească, este un fenomen natural. Important este să gestionăm această îmbătrânire a pielii, încât să fie o maturizare elegantă, care să nu ne reducă respectul de sine pe care îl avem.”, a declarat Ioana Marinescu în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola.”

Când începe pielea să-și piardă din elasticitate

„Pielea începe să-și piardă din elasticitate începând cu terminarea perioadei de creștere, pentru că sunt o multitudine de hormoni care în perioada de creștere sunt hormoni care ne ajută să avem o piele foarte tonică, fermă, iar ei sunt secretați pe perioada adolescenței, până în tinerețe. De asemenea, colagenul și elastina se secretă în mod natural pe perioada de creștere. În jurul vârstei de 25 de ani încep să descrească toate procesele metabolice și pielea începe să-și piardă treptat din elasticitate, tonus, din starea de bine. Important este ca acestă scădere hormonală pe care o avem să o ajutăm să fie foarte lină și să echilibrăm într-un anumit mod.”, a mai declarat Ioana Marinescu.

Cum ne îngrijim pielea după ce am slăbit mai multe kilograme. Ioana Marinescu: „Este foarte important să aducem produse care să stimuleze elasticitatea”

Importanța melatoninei pentru îngrijirea pielii

În acest proces de îngrijire a pielii un rol foarte important îl joacă melatonina, explică Ioana Marinescu. Este important să includem în rutina noastră suplimente cu acest hormon, mai ales odată cu trecerea vârstei.

„Hormonul care contribuie la întinerire și la starea de bine este melatonina, care este hormonul tinereții. Și ea se secretă până în jurul vârstei de 25 de ani, când începe să descrească. După care, trebuie să o echilibrăm cu suplimente de melatonină, spre exemplu, pentru că cu trecerea timpului, începe să ne piară somnul nocturn, ceea ce înseamnă că melatonina este din ce în ce mai slab secretată.”, a continuat fondatoarea Plush BIO.

Ce facem ca să prevenim deteriorarea pielii

„Ca să prevenim deteriorarea pielii trebuie să completăm aceste deficite care încep să apară cu trecerea timpului. Deteriorarea se vede pe pielea feței și a corpului. Trebuie din tinerețe să începem să facem scruburi, care stimulează foarte bine colageneza. Scrubutrile ar trebui să fie diferite și adaptate tipului de piele. Esențial mai este să luăm suplimente, care să contracareze aceste pierderi. Melatonina nu ar trebui să lipsească din alimentația fiecărei persoane. De asemenea, este important să avem în alimentație hrana verde, hidratarea, cât mai puțin alcool. Un pahar de vin roșu poate să ne furnizeze foarte mulți antioxidanți.”, a mai explicat aceasta.

Data: 07 aug 2022, 12:42
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: ingrijire  ioana marinescu  piele  plush bio 


DC Media Group Audience

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorieMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...