Cum să alegi cel mai bun pepene verde. Trucuri pe care trebuie să le încerci
Data publicării:
De fiecare dată când mergi la piață pentru a cumpăra un pepene roșu, încerci să-l alegi pe cel mai copt și dulce. Cu toții vrem asta. În cazul în care nu vrei să-i faci dop pentru a-l gusta, există alte metode prin care poți să alegi cel mai copt pepene roșu.

Pepenele roșu este un fruct răcoritor și suculent, perfect pentru orice loc, fie la un grătar sau la plajă. Deși vara este în general considerată sezonul de vârf al pepenilor, vă puteți bucura de acest deliciu bine dozat pe tot parcursul anului, mai ales dacă știți trucuri secrete pentru a alege cel mai bun pepene verde.

Iată cum să alegi cel mai bun pepene roșu:

1. Culoare

Desigur, exteriorul unui pepene verde ar trebui să fie mai mult verde - dar verdele nu este singura culoare de care trebuie să țineți cont atunci când căutați cel mai bun pepene verde. O modalitate de a vă asigura că alegeți un pepene verde care este copt și gata de servire este să examinați pata gălbuie de pe coaja acestuia.

Cunoscută sub numele de pepenele roșu sau pata de sol, această neconcordanță de culoare apare pe partea inferioară a pepenilor verzi din cauza poziționării lor anterioare în timp ce creșteau încă pe viță. Primind cea mai mică cantitate de lumină solară, pigmentația galbenă se dezvoltă pe partea pepenelui care a avut contact direct cu solul.

"Partea de dedesubt, sau pata de sol, nu ar trebui să fie portocalie. Dezvoltând mai mult, ea explică faptul că un pepene verde este probabil supramaturat dacă partea de dedesubt arată galben floarea-soarelui sau aproape portocaliu. Dacă pata de sol pare prea deschisă sau chiar albă, pepenele roșu ar putea fi prea puțin copt - și dacă este așa, probabil că va avea mai degrabă gustul unui castravete. ", spune Manaker, potrivit eatthis.com

2. Forma și mărime

Se zvonește că există o corelație între gradul de coacere al pepenilor verzi și dungile care apar pe coaja acestora. Cu toate acestea, Manaker explică faptul că acest lucru este pur și simplu neadevărat.

"În ciuda a ceea ce puteți auzi pe rețelele de socializare, dungile nu sunt un indicator al maturității", spune Manaker. "Realitatea este că unele soiuri de pepene verde nici măcar nu au dungi, iar altele conțin în mod natural dungi groase."

3. Tulpina

În timp ce o tulpină de pepene uscat poate indica maturitatea, una verde poate însemna că pepenele a fost tăiat prematur din viță. Dar, contrar credinței populare, tulpinile pepenilor verzi nu se desprind întotdeauna de pe viță odată cu fructele atunci când acestea sunt recoltate pentru prima dată.

"Unii oameni spun să căutăm o tulpină uscată, dar nu toți pepenii verzi sunt tăiați cu excesul de tulpină chiar la vedere", explică Manaker.

O sarcină deosebit de laborioasă, cei care recoltează pepeni, cunoscuți sub numele de "tăietori", inspectează culoarea și mărimea fiecărui pepene pentru a se asigura de calitate și maturitate înainte de a-i îndepărta din viță.

"Așadar, această [metodă] este preferata unui anumit fermier - nu este ceva ce putem folosi la magazin", spune Manaker.

Un alt truc este să bați ușor cu degetele în coaja pepenelui. Dacă sună a gol înseamnă că pepenele nu este bun.

Semințele de pepene fierte, efecte nebănuite

Semințele de pepene fierte au mai multe beneficii asupra organismului. Unele persoane usucă și prăjesc aceste semințe, dar pentru a obține rezultatele maxime eficiente ale vitaminelor, mineralelor și altor proprietăți medicinale, trebuie să fierbeți semințele de pepene verde. Semințele de pepene verde sunt extrem de eficiente în prevenirea și vindecarea multor boli cum ar fi hipertensiunea arterială, problemele cardiace, funcțiile slabe ale creierului și pietrele la rinichi.

Potrivit unei publicații în Internaţional Journal of Research în Pharmaceutical and Biomedical Sciences, pepenele verde este o sursă de compuși bioactivi, cum ar fi cucurbitacin, triterpene, steroli, alcaloizi, vitamine și minerale. În plus, multe dintre aceste proprietăți sunt concentrate în semințele sale.

Reglează glicemia

Ai încercat vreodată un ceai făcut cu seminţe de pepene verde? Consumul de ceai din semințe de pepene verde poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr și la controlul diabetului. Se fierbe o mână de semințe de pepene verde zdrobite într-un litru de apă, timp de aproximativ 15 minute. Se recomandă să beți acest lucru timp de trei zile. Faceți o pauză de o zi și apoi să repetați cura cu semințele de pepene fierte.

Citește continuarea AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   pepene  truc 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Alexandra Duli, captură video Youtube, Catalin Maruta

Alexandra Duli, adevărul despre relația cu Zanni: „Îmi place de el. Nu aș spune nu”


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel