Cum să fii mai productiv, dacă lucrezi de acasă. Șase obiceiuri care te vor ajuta să ai performanțe mai mari
Data publicării:
Specialiștii au identificat mai multe lucruri care te pot ajuta să te menții concentrat pe parcursul lucrului de acasă.

Procentul persoanelor care lucrează de acasă a crescut de peste trei ori numai între 2019 și 2021. Și, chiar dacă multe birouri s-au redeschis acum, o mare parte dintre joburi continuă să funcționeze în sistemul remote. Cu siguranță că acest lucru are avantajele sale, cum ar fi faptul că sari peste naveta zilnică și rămâi în hainele tale confortabile, dar, totodată, poate avea și capcanele sale. Și anume, este mai greu să fii productiv atunci când lucrezi de acasă, dacă pisica ta se urcă peste tot pe birou, dacă soțul tău dă buzna în cameră sau dacă observi niște vase în chiuvetă care trebuie spălate, notează Bestlife.

Cum să fii mai productiv dacă lucrezi de acasă

1. Adoptă o rutină de dimineață

"Motivația de dimineață vă alimentează productivitatea generală", spune Rocco Del Greco, un antrenor de productivitate la locul de muncă.

Începe prin a găsi câteva ritualuri matinale care te ajută să te simți plin de energie și inspirație, fie că asta înseamnă să faci o plimbare afară, să scrii în jurnal despre obiectivele tale sau să iei un mic dejun nutritiv și să citești știrile.

2. Lasă lumina naturală să pătrundă în casă

Cercetările au arătat că persoanele care petrec mai mult timp în lumină naturală decât în lumină artificială au o productivitate și o vigilență mai mare. Așadar, ia în considerare posibilitatea de a-ți plasa biroul lângă o fereastră.

"Lumina naturală nu reduce doar tensiunea asupra ochilor, ci poate îmbunătăți și starea de spirit", spune Artem Kropovinsky, designer de interior. "Lumina naturală ajută, de asemenea, la menținerea ritmului circadian sub control, promovând un somn mai bun - și, în consecință, o mai bună productivitate."

3. Amenajează-ți un spațiu de lucru special

"Problema cu munca de acasă pentru multe persoane constă în liniile neclare dintre muncă și viața personală", spune Kropovinsky. "Cei mai mulți oameni au casele lor concepute ca un spațiu pentru relaxare, confort și timp personal. Atunci când aceste zone se transformă brusc într-un spațiu de lucru, se creează o disonanță cognitivă."

Din acest motiv, Kropovinsky spune că este esențial să aveți o zonă separată dedicată exclusiv muncii, care poate ajuta la crearea unei limite între viața profesională și cea de acasă.

4. Optează pentru un birou unde să stai în picioare

Un studiu din 2011 a constatat că persoanele care folosesc birouri în picioare resimt mai puțin stres și oboseală decât cele care rămân așezate în timp ce lucrează. Nu numai atât, dar 87% dintre cei care folosesc birouri în picioare au raportat o creștere a energiei pe parcursul zilei de lucru.

Potrivit lui Shaffer, acest lucru se poate datora faptului că birourile în picioare cresc circulația în tot corpul - inclusiv la creier.

5. Ține la îndemână obiectele indispensabile

Asigură-te că toate instrumentele de care ai nevoie pentru a-ți face treaba sunt la îndemână. Potrivit lui Nicole Gabai, aceasta este una dintre cele mai simple modalități de a menține productivitatea în timp ce lucrezi de acasă.

Obiectele pe care le folosești doar din când în când - de exemplu, o imprimantă sau o cameră web - pot fi plasate în alte zone ale spațiului de lucru.

6. Fă-ți un program de lucru

Atunci când lucrezi de acasă, este tentant să-ți faci propriul program și să iei pauză când ai chef. Dar experții nu recomandă această abordare.

"Mai ales dacă lucrezi pentru tine însuți, stabilește orele pentru ziua ta de lucru și încearcă să le respecți", spune Bass.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: lucru de acasa  munca  obiceiuri  productiv 



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Sursa foto: Oana Roman, Instagram

Ce afecțiune are fiica Oanei Roman. Vedeta este revoltată: „Niciun doctor nu și-a dat seama”

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut

Sursa foto: Lidia Buble, instagram

Lidia Buble a aflat că este înșelată chiar de la amanta iubitului ei. Cine era, de fapt, femeia cu care bărbatul trăia o viață dublă: „Am avut un mare șoc”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă

Captură video: Instagram/rux.si.opulenta. Captură video: TikTok/bogdan.1111

Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Dan Diaconescu, captură video Youtube

Silviu Prigoană ar fi fost otrăvit? Dan Diaconescu aruncă bomba în legătură cu moartea fostului om de afaceri: „Substanța pe care el ar fi ingerat-o la Bran se cheamă Novichok”

Sursă foto: Captură foto YouTube „Viața fără filtru”

Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce copiii ei au fost luați de Protecția Copilului din vila lui Silviu Prigoană: „Este o veste bună că lucrurile încep să se miște”




pixel