Cum să folosești frigiderul corect în timpul verii. 5 sfaturi utile
Data publicării:
În timpul lunilor de vară, frigiderul va munci din greu pentru a-și menține conținutul la rece în ciuda condițiilor exterioare. Trebuie să știi și care sunt greșelile pe care ar trebui să le eviți în sezonul cald, pentru a te asigura că alimentele pe care le păstrezi la rece nu se vor strica.

Un frigider este o parte importantă a oricărei bucătării și este greu de imaginat că poți trăi fără unul. Acest lucru este valabil mai ales în timpul verii, când accesul ușor la băuturi răcoroase și înghețată vă poate ajuta cu adevărat să faceți față căldurii de sezon.

Iată cinci modalități prin care vă puteți ajuta frigiderul în timpul lunilor mai calde să funcționeze eficient și eficace:

1. Verificați garnitura frigiderului

Fiecare ușă a frigiderului are un sigiliu sau o garnitură de etanșare care este concepută pentru a face ușa ermetică. Dacă există lacune în această garnitură, capacitățile de răcire ale frigiderului vor fi compromise. Luați o hârtie, închideți frigiderul și împingeți bancnota în garnitura ușii. Dacă garnitura reține hârtia, este suficient de etanșă, dacă aceasta cade sau este ușor de eliberat, garnitura este prea slabă. Etanșarea ușii va trebui înlocuită, dar verificați mai întâi dacă nu există vreo obstrucție care ar putea fi cauza defecțiunii.

2. Verificați dacă bobinele nu au praf

Serpentinele condensatorului, situate în partea din spate a frigiderului, sunt vitale pentru procesul de răcire. În timp, acestea pot fi acoperite cu murdărie sau praf care vor afecta modul în care pot funcționa. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți animale de companie care lasă păr în casă. Frigiderele mai noi au adesea sisteme de autocurățare a condensatorului, dar modelele mai vechi trebuie curățate. Praful poate fi îndepărtat cu un accesoriu de aspirare sau puteți achiziționa o perie specială pentru bobine.

3. Păstrați frigiderul bine aprovizionat

Se poate părea că un frigider trebuie să lucreze mai mult dacă puneți mai multe alimente în el. Acest lucru este incorect și, de fapt, este adevărat exact opusul. Un frigider bine aprovizionat folosește mai puțină energie în comparație cu un frigider aproape gol. Dacă doriți să păstrați frigiderul plin și nu doriți să cumpărați mai multe alimente, pur și simplu umpleți în schimb spațiile goale cu sticle de apă.

4.Setați temperatura corectă

Atât frigiderul, cât și congelatorul trebuie să fie setate la temperatura corectă pentru o performanță optimă și eficiență energetică. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați alimentele depozitate în condiții de siguranță. O secțiune a frigiderului ar trebui să fie menținută între 35 și 38 de grade, iar temperatura ideală a congelatorului este între 0 și 5 grade.

5. Schimbați filtrul de apă

Dacă aveți un filtru de apă în frigider, asigurați-vă că acesta este înlocuit în mod regulat. Majoritatea modelelor moderne de frigidere au un indicator de filtru care vă va spune automat când este necesară o schimbare. Dacă nu aveți această funcție, este o bună regulă de bază să înlocuiți filtrul de apă de două ori pe an. Acest lucru poate varia în funcție de modelul dvs. de frigider, așa că consultați întotdeauna manualul de utilizare pentru mai multe detalii specifice. Un filtru de apă curat va furniza apă mai curată și va asigura o funcționare mai eficientă a frigiderului.

Mai trebuie să știi că mâncarea ținută pe ușa frigiderului nu va sta la o temperatură constantă. De aceea, dacă ai mâncare care se strică mai repede, ar fi bine să nu o pui pe ușă.  Chiar dacă există acolo suport de ouă, ar fi bine să le pui le interior și nu pe ușă.

Pe timp de vară, dezghețarea frigiderului trebuie să fie făcuta mult mai des. Așadar, asigură-te că urmezi și acest sfat, pentru a te asigura că frigiderul va funcționa în mod corect, potrivit realsimple.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: alimente  frigider  vara 


DC Media Group Audience

Daniela Simulescu

Daniela Simulescu, previziuni în a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Captură video: Voyo

Concurenții de la Survivor All Stars nu s-au mai putut opri din plâns. Ce mesaje au primit de la familie / FOTO

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

De ce nu îl place Teo Trandafir pe Jador. Prezentatoarea TV a dat cărțile pe față: „Adu-ți aminte ce am pățit cu el”

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Survivor All Stars, sursa foto Voyo

Anunț de ultimă oră la Survivor All Stars. Ce se va întâmpla cu Zanni, după ce a fost trimis în exil

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Ștefania, Andrei Ciobanu, captură video Voyo

Ștefania Stănilă îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Trebuia să fie acasă de mult”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Captură video: Pro TV

Alex Delea nu s-a mai putut abține! Imaginile care nu s-au văzut la TV din cadrul competiției Survivor All Stars: „Nu s-a difuzat treaba asta”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Ana Porgras, Zanni, sursa foto Instagram

Ana Porgras a rupt legătura cu Zanni: „Au fost niște chestii urâte. Îi doresc casă de piatră cu Duli”


Kylian Mbappe, anunţ oficial. Pleacă de la PSG

Contractul lui Kylian Mbappe cu PSG expiră în această...

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul temperamentul?

Temperamentul reprezintă componenta instinctivă a modului...



pixel