Cum să prăjești perfect porumbul la grătar. Sfaturi despre cum să îl cumperi și să îl decojești
Data publicării:
Nimic nu este mai interesant decât să te bucuri de produse de vară coapte și delicioase, iar porumbul proaspăt cules este întotdeauna favoritul tuturor. De fapt, unii ar putea spune că nu ești cu adevărat la un grătar în curte dacă nu există un platou plin de porumb copt. Adevărata frumusețe a porumbului pe știulete este că este accesibil, ușor de făcut și poate fi preparat în nenumărate moduri. Și, deși puteți fierbe sau coace porumbul pe știulete, nu există nimic mai gustos decât atunci când este perfect prăjit. Iată câteva sfaturi utile de care să țineți cont atunci când alegeți, decojiți și prăjiți porumbul pe știulete.

Cum să cumpărați porumb

Pe parcursul lunilor de vară, fiecare piață are o expoziție înaltă de porumb proaspăt cules, încă în coajă. Multe piețe pun la dispoziție o găleată pentru a putea decoji porumbul chiar în acel moment, înainte de a-l cumpăra, dar dacă plănuiți să decojiți porumbul acasă, există câteva lucruri la care trebuie să fiți atenți:

Căutați boabe mari: Dacă simțiți boabe ferme și pline prin coaja porumbului, este un indiciu că porumbul este proaspăt și va avea o aromă delicioasă și dulce.
Căutați ciucurii maro, lipicioși: Ați putea crede că ciucurii maro și mătăsoși din vârf înseamnă că porumbul nu mai este bun, dar acesta este de fapt un semn că este perfect proaspăt. Veți dori să evitați orice porumb care are ciucurii uscați sau negri.
Alegeți coji verzi și strălucitoare: Porumbul cu coji strânse, de un verde strălucitor sunt cele mai proaspete. Este posibil să observați chiar că învelișul este ușor umed și greu - acesta este un bun indiciu că porumbul a fost proaspăt cules.

Cum să decojiți porumbul

Deși există mai multe moduri de a decoji corect porumbul, unele metode durează mai mult decât altele. Cel mai eficient mod de a decoji porumbul este de a separa în două ciucurii mătăsoși din partea de sus și de a începe decojirea. Odată ce ați rupt cojile până jos, pur și simplu rupeți-le de pe știulete și aruncați-le. În cele din urmă, trageți ușor de pe știulete restul șnururilor mătăsoase de pe știulete și atunci sunteți gata să începeți să îl gătiți!

Cum se prăjește porumbul la grătar

Pregătirea porumbului la grătar este incredibil de simplă și nu durează aproape deloc, în funcție de modul în care îl pregătiți. Unii oameni adoră porumbul prăjit sau uns cu unt. Alții ar putea alege să-l prăjească pur și simplu la grătar în folie și să se bucure de dulceața naturală fără ingrediente suplimentare. Iată câteva moduri de a vă bucura de porumb la grătar pe tot parcursul verii.

Puneți porumbul în folie de aluminiu

Așezați o bucată lungă de folie de aluminiu pe o foaie de copt și așezați spicele de porumb deasupra. Faceți un amestec de unt topit, pudră de usturoi, sare de mare și piper negru și acoperiți generos porumbul cu ajutorul unei spatule de silicon. Îndoiți folia de aluminiu în jurul porumbului și înfășurați-o bine, astfel încât să nu se scurgă nimic. Porniți grătarul la foc mediu-jos și puneți porumbul pe el timp de aproximativ 30 de minute. După ce scoateți porumbul de pe grătar, aveți mare grijă să lăsați aburul să iasă din folie înainte de a-l servi.

Porumb la grătar

Preîncălziți grătarul la 400 de grade și așezați spicele de porumb direct pe grătare. Întoarceți porumbul la fiecare două minute, până când este complet carbonizat - acest lucru ar trebui să dureze aproximativ opt minute. Scoateți porumbul de pe grătar și ungeți-l cu unt și sare de mare, sau savurați-l ca atare.

Grătarul de porumb în coajă

Preîncălziți grătarul l și așezați porumbul în coji direct pe grătare. Lăsați porumbul pe grătar timp de trei minute pe fiecare parte, până când cojile încep să se rumenească ușor. Scoateți porumbul de pe grătar și lăsați-l să se răcească înainte de a curăța cojile și de a-l servi, potrivit realsimple.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   gratar  porumb 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel