Cum trebuie să-ți îngrijești pielea corect după expunerea la soare. Ce spun dermatologii
Data actualizării:
Data publicării:
Expunerea la soare este foarte nocivă, iar pielea necesită o amplă îngrijire în sezonul cald, pentru a se menține sănătoasă. 

Expunerea la soare necesită atât o pregătire înainte, cât și după ce se întâmplă acest lucru. Chiar dacă ești tentat să te bazezi pe crema cu SPF și să te îți închei ziua liniștit așa, trebuie să știi faptul că, pentru a-și reveni rapid după razele solare, pielea are nevoie de o mare atenție și după.

"Cei mai mulți oameni nu realizează că îngrijirea pielii după expunerea la soare este la fel de importantă ca și măsurile de prevenire", spune medicul dermatolog Kim Nichols, potrivit mindbodygreen.

Sfaturi pentru a avea o piele cât mai sănătoasă și hidratată

1. Nu sări peste îngrijirea pilelii de dinainte de plajă

Trebuie să ții cont de cele două reguli cardinale ale îngrijirii solare sigure: în primul rând, asigură-te că îți acoperi pielea (față și corp) cu SPF. 

Cu toate acestea, o îngrijire solară adecvată merge mult mai departe decât o sticlă de cremă de protecție solară. De asemenea, în momentul în care te expui la soare, trebuie să ții cont de câteva reguli clasice. Concret: evită să faci baie în mare la orele de prânz și acoperă-ți pielea cu o pălărie sau o umbrelă, dacă soarele este extrem de tare. Dacă urmezi acești pași simpli, rutina ta de după plajă va fi mult mai ușoară. 

2. Fă un duș rece și rapid

După ce ai petrecut ore întregi la soare, primul lucru pe care vei dori și ar trebui să îl faci este să îți clătești murdăria, dar și reziduurile de SPF rămase pe piele.

"După o zi lungă la soare, primul pas pe care îl recomand este să faceți o baie sau un duș rece pentru a curăța pielea, a minimiza inflamația și a ușura orice disconfort cauzat de razele UV ale soarelui. Pentru a preveni o deshidratare suplimentară a pielii, cel mai bine este ca baia sau dușul să fie scurt.", spune Nichols. 

Efectuarea unui duș mai scurt va păstra, de asemenea, microbiomul intact, care este esențial pentru vindecarea după expunerea la soare. De asemenea, orice produs pe care îl folosești la duș ar trebui să fie calmant și hidratant, așa că evită exfoliantele dure în această perioadă. 

3. Hidratează-ți pielea corect

Cel mai important pas în rutina post-solar este să îți rehidratezi pielea cu o cremă hidratantă de înaltă calitate. Concret, ai nevoie de ingrediente care să atragă apa în piele și să umple crăpăturile, lăsându-ți astfel pielea suplă și moale. 

"Standardul de aur pentru un produs natural este aloe. Funcționează bine pentru îngrijirea de după plajă datorită proprietăților sale antiinflamatorii"., spune medicul dermatolog

Este esențial să îți pregătești pielea pentru zilele de soare, dar este la fel de important să ai grijă de ea și după expunerea la soare. În acest sens, trebuie să respecți pașii simpli de mai sus, pe care medicii îi recomandă.


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: expunere  plaja  raze uv  sfaturi  soare 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel