De ce avem nevoie să fim validați. Cerasela Rogen ne învață cum să fim autentici: „Crede în tine!”
Data actualizării:
Data publicării:
Ne place să învățăm de la oameni, să le descoperim poveștile de viață și adesea tindem să ne pierdem autenticitatea, dar asta înseamnă că riscăm să ne pierdem stima de sine și vrem mereu validare. Despre cum putem trece peste aceste bariere ale societății, ne învață Cerasela Rogen. 

Sentimentul de a nu fi suficient de bun este o experiență cu care se confruntă mulți oameni la un moment dat în viața lor. Pe termen lung, persistența acestui sentiment poate duce la multe insecurități, despre care a vorbit Cerasela Rogen.

Cât de importantă este nevoia de validare. Cerasela Rogen dă cărțile pe față

Invitată în cadrul emisiunii „Vorbește Lumea”, Cerasela Rogen, coach în dezvoltare personală și transformațională,  a explicat despre cum ne raportăm noi la propria noastră persoană, dar și ce trebuie să facem pentru a ne proteja de toxicitatea de care ne lovim zi de zi.

„Când suntem copii avem nevoie să ni se confirme că facem bine. Părinții nu-ți dau voie să faci orice și acolo înveți nevoia de validare, care în acel moment este o validare sănătoasă. Din păcate, devenim adulți și continuăm acest lucru și avem nevoie de validare. De ce? Pentru că atunci când suntem mici, nimeni nu ne învață cât de valoroși suntem, la școală nu-ți spune nimeni că ești unic și, chiar dacă nu ști matematică sau română, ve deveni un mare violonist, de exemplu.

Încercăm să ne mulțumim părinții. De exemplu, băiatul încearcă să-l facă, de cele mai multe ori, mândru pe tatăl său și nu reușește, pentru că tata nu s-a validat pe el și nu are cum să-și valideze copilul.”, a explicat Cerasela Rogen în cadrul emisiunii „Vorbește Lumea”.

Te-ar putea interesa și: Gândurile care ne îmbolnăvesc. Cerasela Rogen: „Puterea gândului e enormă, dar nu ne dăm seama”

De ce avem nevoie de părerile celor din jur

Adesea ne confruntăm cu frica eșecului, nu avem încredere în noi și cerem păreri în stânga și-n dreapta, devenind anxioși și epuizându-ne energia negativ. Astfel, Cerasela Rogen ne învață că trebuie să fim unici și că părerea noastră contează cel mai mult.

„Nimeni nu te învață că trebuie să faci totul în felul tău. Chiar dacă s-ar alinia șapte miliarde de oameni să te valideze, nu va însemna nimic. În momentul în care vei învăța să te validezi singur, să stai bine-n pielea ta, să faci pace cu tine, să faci pace cu trecutul tău, că așa trebuia să fie, abia atunci vei cere părerea intuiției tale sau maxim a specialiștilor în acel domeniu.În momentul  în care ai nevoie de validare, nu mai ești autentic, nu mai ești tu, pentru că te mulezi după părerile celorlalți”, a continuat Cerasela Rogen.

Te-ar putea interesa și: Cum ne controlăm emoțiile și stresul din viața noastră. Cerasela Rogen, sfaturi prețioase: "Toți avem o traumă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Oriana Popescu
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Adriana Bahmuțeanu și iubitul ei, foto Facebook

Adriana Bahmuțeanu și George Restivan și-au spus „adio”, după 1 an și 3 luni de căsnicie. Adevăratul motiv al despărțirii: „Am decis să punem punct aici relației”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face

Fotografie de la fauxels: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/om-oameni-munce-te-munca-3184328/

De ce se îmbracă profesorii în fuste. Este o mișcare la nivel global. Cum arată situația în Spania

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, previziuni astrologice pentru vara aceasta. Zodia care va câștiga foarte mulți bani până la sfârșitul lunii august
pixel