De ce nu e bine să faci duș în timpul unei furtuni și alte "mituri" care sunt de fapt adevărate
Data publicării:
Unele mituri sau sfaturi din bătrâni par absurde și greu de crezut, Cu toate astea, știința vine și susține anumite teorii.   

Iată câteva sfaturi din bătrâni care sunt de fapt utile și știința le susține.

Nu faceți duș în timpul unei furtuni

Sfaturile bătrânilor spuneau să nu te speli în timpul unei furtuni. Serviciul Național de Meteorologie recomandă în mod oficial să evitați să faceți baie sau duș în timpul unei furtuni. La fel cum ar trebui să vă scoateți din priză aparatele electronice înainte de o furtună, dacă nu vreți să vă expuneți riscului unei supratensiuni electrice prin apă.


Ieșiți afară fără geacă? S-ar putea să răciți


Cu toții am auzit că trebuie să te îmbraci bine, altfel vei răci. Adevărul este că frigul nu provoacă o răceală (și nici a ieși afară cu părul ud). Această concepție greșită ar putea proveni din faptul că răcelile și gripa fac ravagii în fiecare iarnă.

Cu toate acestea, unele cercetări sugerează că temperaturile scăzute îți slăbesc sistemul imunitar și, prin urmare, capacitatea de a lupta împotriva infecțiilor. ar, pentru a te îmbolnăvi, trebuie să fii expus și la un germen; răcelile apar atunci când virușii își fac loc în gură, nas sau ochi (de obicei, după ce ai fost în imediata apropiere a unei persoane infectate). Concluzia este că nu vă veți îmbolnăvi brusc dacă veți sta afară fără o jachetă adecvată, dar că este o idee bună să purtați una oricum. 

 

Nu-ți băga bețișoare de bumbac în ureche

 Potrivit Healthline, introducerea acelui bețișor de bumbac adânc în canale poate duce la complicații precum răni și infecții. Nu numai că urechile tale se autocurăță, dar, de asemenea, prețiosul tău cerumen are o mulțime de scopuri și nu ar trebui să fie răzuit fără discernământ. Aceasta vă împiedică urechile să devină prea uscate, reține murdăria și împiedică bacteriile să ajungă mai adânc în ureche. 


Comandați o pizza mare în loc de două medii

Ați ajuns vreodată la un dezacord aprins cu privire la câte pizza să comandați pentru familie și prieteni? Ei bine, calculele au fost făcute: Cu cât este mai mare pizza, cu atât mai mare este raportul calitate-preț. Potrivit Lifehacker, o pizza mare înseamnă mai multă pizza decât două pizza medii. 

 

Regula celor cinci secunde este, din punct de vedere tehnic, neadevărată...

Această "regulă" răspândită și controversată conform căreia poți mânca în siguranță alimente de pe jos în cinci secunde nu este în niciun fel susținută științific. În același timp, probabil că vei scăpa cu bine atâta timp cât podeaua în cauză este relativ curată, notează Lifehacker. Așadar, după ce îți comanzi pizza mare, poți să o arunci pe jos și să o mănânci.

 


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: batrani  dus  frig  furtuna  mit  raceala  sfat 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel