Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse” despre impactul dormitul separat asupra relațiilor de cuplu, clarificând dacă această practică afectează sau ajută, de fapt, relația. Aceasta a explicat că dormitul separat devine adesea necesar odată cu venirea unui copil, deoarece bebelușul percepe mama prin miros și are nevoie de prezența ei constantă pentru a se simți protejat și iubit.
„Noi nu ne luăm după statisticile pe care le dau cei care le fac pentru că nu se potrivește niciodată, e aproximativ ceea ce dau ei. Într-adevăr, dormitul separat începe în momentul când apare un copil. Se recomandă ca cel mic să doarmă cu mama pentru că el așa își percepe mama de la început, după miros.
Şi mirosul mamei, foarte important de a-l simți tot timpul. De ce e bine? Pentru că în primul an de viață copilul plânge, nu știe să ceară, el când plânge are necesități și atunci se spune că nu trebuie să te duci la el când plânge tot timpul, mai lasă-l să facă plămâni. Nu e adevărat. După aceea crește un copil frustrat care nu mai strigă după ajutor niciodată pentru că știe că nimeni nu-l ajută. Şi când sunt mai mari e bine să stai lângă ei pentru că așa simt ei protecție, dragoste, dar când apar copiii într-adevăr mama e cea care doarme mai mult cu ei”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru în emisiunea Adevăruri ascunse.
Te-ar putea interesa și: Ritualul care te ajută să-ți îndeplinești orice dorință. Lidia Fecioru: „Multora li s-a îndeplinit imediat”. Ce trebuie să faci dacă vrei bani
Lidia Fecioru a menționat că în absența copiilor, este benefic ca partenerii să doarmă împreună, deoarece sunt mereu unul lângă celălalt și pot rezolva mai ușor conflictele, astfel încât să nu se trezească niciodată supărați unul pe celălalt. Totodată, bioenergoterapeutul susține că pe măsură ce îmbătrânesc, multe persoane încep să sforăie, ceea ce poate afecta somnul partenerului.
„Cât nu există copiii e bine să se doarmă împreună pentru că așa se mai încălzesc de frig. Se spune că patul întotdeauna a împăcat cele mai mari certuri în cuplu. De aceea e bine ca cei doi să nu se trezească suparăți. Când suntem tineri puţini dintre noi sforăim, dar odată ce îmbătrânim ni se mai lasă omulețul și începem să sforăim. Dar dacă ăsta este impedimentul cel mai mare de nu putem să dormim împreună, cel care sforăie se poate opera fără probleme. Sforăitul înseamnă apnee și atunci în lipsa oxigenului în timpul somnului degeaba dormi tu nouă ore că te vei trezi la fel de obosit.
Cine vrea să doarmă împreună doarme împreună, cine nu, nu. Este alegerea fiecăruia. Și într-adevăr, în prima perioadă a vieții oamenii nu prea dorm în paturi diferite, dar după o perioadă de timp, femeile încep să aibă tot felul de bufeuri, de manifestări din astea. Poate unul din ei nu poate dormi în căldură. Regii şi reginele nu dormeau împreună”, a precizat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
Te-ar putea interesa și: Cum să treci peste infidelitate. Lidia Fecioru: „Procesul de vindecare după un asemenea incident poate ține de la luni până la ani”
De asemenea, Lidia Fecioru a subliniat că este important ca partenerii să respecte nevoia de odihnă a celuilalt. Dacă unul dintre parteneri are nevoie de anumite condiții pentru a dormi bine, cum ar fi temperatura optimă sau liniștea, este normal să doarmă în camere separate pentru a nu se deranja reciproc. Bioenergoterapeutul a concluzionat că atâta timp cât cuplurile își mențin apropierea emoțională și își îndeplinesc „datoria sentimentală”, dormitul separat nu afectează negativ relația. Adaptarea la nevoile celuilalt este cheia pentru a menține o relație sănătoasă.
„Dacă tu îi respecți forma de odihnă a celuilalt, poți să faci acest sacrificiu să dormi în altă cameră. Nu văd rostul paturilor diferite în aceeași cameră. Dar în rest, fiecare îl respectă pe celălalt. Poate eu vreau să mă uit la un film și trebuie să-mi pun o cască în ureche ca să nu audă celălalt care doarme lângă mine. Poate eu nu pot să dorm decât după ora 02:00 și atunci e normal să nu-l deranjez. Atunci dormi în altă cameră, nu e nicio problemă.
Atâta timp cât ne potrivim și cât avem posibilitatea și când nu ne deranjăm să o facem (n.r să dormim împreună). Când vedem că celălalt nu e ok sau noi nu ne simțim comozi spunem iubitei sau iubitului că te duci să dormi în altă cameră. Deci nu e nicio problemă atât timp cât nu se uită de datoria sentimentală, de datoria de bărbat sau de femeie.
Deci atâta timp cât avem posibilitatea să ne simțim unul pe celălalt, să dormim împreună, s-o facem. Când simțim sau vedem că lucrurile se schimbă și situația se schimbă, atunci ne schimbăm şi noi după situaţie”, a mai spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru în emisiunea Adevăruri ascunse.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Lifestyle
Anca Hâncu, doctor în...