Ea este cea mai bătrână femeie din America. Obiceiurile care au ajutat-o să ajungă la 116 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Este destul de impresionant să deții orice record, dar să fii cea mai bătrână persoană cunoscută din America este cu siguranță un record de care să te bucuri. Astăzi, acest titlu îi aparține lui Edith Ceccarelli, care a împlinit 116 ani pe 5 februarie. 

Willits, California, Ceccarelli s-a născut în 1908, ceea ce înseamnă că a trăit ambele războaie mondiale și a văzut ziua în care femeile au obținut dreptul de vot. Supercentenara este sărbătorită și iubită în orașul ei natal și crede că longevitatea ei se datorează la două obiceiuri simple.

Obiceiurile care au ajutat-o să ajungă la 116 ani

Potrivit lui Ceccarelli, faptul că a trăit atât de mult timp este meritul a ceea ce bea și a modului în care își conduce viața. Când a fost întrebată despre secretele sale, ea le-a spus celorlalți că ar trebui să "bea câteva degete de vin roșu la cină și să-și vadă de treaba sa", potrivit The New York Times.

Deși probabil că nu există dovezi științifice care să susțină punctul ei de vedere cu privire la curiozitate, studiile au făcut legătura între vinul roșu și longevitate. Într-un studiu din februarie 2021 publicat în revista Antioxidants, cercetătorii au descoperit că un consum moderat de vin roșu a crescut expresia "genelor cheie legate de longevitate" și a îmbunătățit sănătatea metabolică la om.

Un studiu din 2018 publicat în revista Diseases a susținut, de asemenea, această afirmație, legând unul sau două pahare de vin roșu cu "promovarea sănătății umane, prevenirea bolilor și prognosticul bolilor". (Cu toate acestea, merită remarcat faptul că alte studii au avut rezultate diferite atunci când au studiat alcoolul și longevitatea).

Dar, dincolo de sfaturile personale ale lui Ceccarelli, cei din viața ei cred că alți factori ar fi putut avea un impact asupra longevității sale. După cum a relatat The Press Democrat, Ceccarelli este optimistă când vine vorba de perspectiva ei asupra vieții - și întotdeauna a păstrat lucrurile cu moderație și a rămas activă. Publicația a precizat că Ceccarelli era o dansatoare pasionată și îi plăcea să facă plimbări lungi prin orașul ei natal. NYT a mai relatat că Ceccarelli, care s-a născut din imigranți italieni, a jucat baschet și tenis - și a început să cânte la saxofon când mama ei a economisit pentru a cumpăra instrumentul, relatează bestlife.com

„Mergea pe jos de la casa ei la primărie pentru a-și plăti factura de apă”

"Edie întruchipează starea de bine, așa cum a făcut-o toată viața ei", a declarat Suzanne Picetti-Johnson, coordonatoarea paradei care îl sărbătorește pe Ceccarelli, pentru The Press Democrat.

Secretarul orașului Willits, Delores Pedersen, a declarat, de asemenea, pentru publicația citată: "Când am început să lucrez la primărie, acum aproape 20 de ani, ea mergea pe jos de la casa ei la primărie pentru a-și plăti factura de apă. Era atât de impecabil îmbrăcată. O pălărie și mănuși. Și era întotdeauna atât de drăguță. Întreaga comunitate o iubește pur și simplu".

De atunci, Ceccarelli a supraviețuit întregii sale familii apropiate, inclusiv celor șase frați mai mici, iubitului ei din liceu și primului ei soț, celui de-al doilea soț, fiicei sale adoptive și celor trei nepoate ale sale. Ceccarelli este, de asemenea, a doua cea mai bătrână persoană din lume: Maria Branyas Morera, care locuiește în Spania, este cu 11 luni mai în vârstă, potrivit NYT.

Deși Willits continuă să o sărbătorească pe Ceccarelli, aceasta suferă de demență, care a progresat recent. Din fericire, ea a putut să se bucure în continuare de o bucată de tort de morcovi la petrecerea de ziua ei de naștere din acest an, potrivit NYT, și a avut ocazia să vadă cum rezidenții trec pe lângă ea, făcându-i cu mâna și cântând pentru a-i ura 116 ani fericiți.

"Este o icoană locală", a declarat Picetti-Johnson pentru NYT. "Ea a fost întotdeauna doar o încântare totală și suntem încântați să o sărbătorim încă un an."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel