Efectele consumului zilnic de usturoi asupra rinichilor, potrivit studiilor
Data actualizării:
Data publicării:
Consumul zilnic de usturoi poate avea un impact semnificativ asupra sănătății rinichilor, conform unor studii recente.

Usturoiul are efecte antiinflamatorii, antioxidante și diuretice care pot pot aduce beneficii asupra sănătății noastre circulatorii, cât și a sistemului urinar.

De mulți ani, oamenii de știință au confirmat multe dintre efectele benefice ale unui aliment atât de comun în gastronomia spaniolă, cum ar fi usturoiul. De exemplu, datorită efectelor sale vasodilatatoare, promovează o circulație bună și întărește vasele de sânge.

Printre acestea pare să existe un impact pozitiv important asupra sănătății rinichilor. Ba mai mult, există studii care concluzionează că alicina, un compus prezent în usturoi, ar putea fi la fel de eficientă în tratamentul bolii renale cronice ca unele medicamente folosite în acest scop.

Efecte antiinflamatorii și antioxidante

De exemplu, un studiu publicat în revista academică Clinical Nutrition în anul 2021 a explicat că mai multe componente prezente în usturoi au efecte antiinflamatoare și antioxidante. Prin urmare, consumul obișnuit ar putea ajuta la atenuarea unor complicații observate în diverse boli legate de îmbătrânire, cum ar fi boala renală cronică. În plus, s-a sugerat că ar putea reprezenta o alternativă bună pentru a intensifica gustul mâncărurilor în dietele persoanelor cu probleme renale, care adesea includ restricții privind consumul de sodiu.

De asemenea, proprietățile benefice ale usturoiului pentru sănătatea cardiovasculară pot reduce riscul de a suferi de multe boli, cum ar fi hipertensiunea sau diabetul, care afectează sănătatea rinichilor, notează 20minutos.es.

Efecte diuretice

În cele din urmă, trebuie menționat că unele cercetări descriu că pudra de usturoi pare să aibă efecte diuretice, probabil datorită conținutului său de alicină și alți compuși relevanți. Diureticele au mai multe efecte în organism, cum ar fi creșterea eliminării de sodiu și reglarea volumului și compoziției lichidelor corporale, ceea ce este benefic pentru rinichi și alte organe.

Toate aceste proprietăți și caracteristici fac din usturoi un aliment ideal pentru a fi adăugat în dieta noastră. Totuși, trebuie să avem în vedere că în nutriție întregul este mai important decât părțile, iar consumul de alimente benefice trebuie să fie parte a unei alimentații echilibrate și variate.


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locpixel