Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Chiar dacă foarte multe persoane percep perioada din Postul Paștelui ca fiind una extrem de grea, dură, preotul Vasile Ioana spune că realitatea este cu totul diferită și că cine înțelege semnificația corectă a acestei perioade găsește, de fapt, fericirea și liniștea supremă.
„Nu are nicio legătură postul cu acest cuvânt (n.r. dificil), postul este o bucurie, este resimțit ca dificil de cei care nu înțeleg ce e postul. În primul rând, ar trebui să înțelegem cine suntem noi și care este rostul nostru pe pământ. Suntem creați de Dumnezeu prin iubire, sufletul nostru e cel care se hrănește în post, pentru că focusul nostru merge de pe trup, pe suflet. Cine ține răutate ține post ca să-și întărească voința, pentru că postul are două funcțiuni. În primul rând, inhibă puțin poftele trupești.”, a început să povestească Părintele Vasile Ia știrile Kanal D.
De asemenea, duhovnicul recomandă ca în post să mănânci doar de două ori pe zi, iar prima masă să înceapă la prânz, la ora 15:00. Urmează apoi cina, după care părintele spune că ar trebui să te abții până a doua zi la aceeași oră la care ai savurat masa în ziua precedentă.
„Noi suntem acum într-un cantonament duhovnicesc, în care ne reținem de la anumite alimente, ținem mintea trează, ne pare rău că am păcătuit, vrem să ne schimbăm și ne rugăm mai mult la Dumnezeu. Ne împrietenim puțin cu foamea, nu mâncăm nimic până la ora 15 după amiază, apoi mai mâncăm la 19:00, după care nu mai mâncăm nimic până la ora 15:00 a doua zi. Am oameni care îmi spun că le pare rău că se termină postul. Legătura noastră cu Dumnezeu e esența vieții noastre, iar atunci tu lași nevoile acestea trupești în spate. Noi suntem acum într-un vârtej al cumpărăturilor, al acestui exces de socializare.”, a continuat duhovnicul.
Există extrem de multe păreri controversate cu privire la utilizarea telefonului mobil în post, iar Părintele Vasile Ioana a vorbit concret și despre acest subiect. Nu este, astfel, păcat să navighezi pe rețelele de socializare, însă în momentul în care abuzezi de aceste mici ecrane și nu mai ai măsură, poți cădea în păcat.
„Tânărul va vedea că dacă este vegetarian nu mai mănâncă atât de multe toxine, nu-și mai otrăvește corpul, pentru că un creștin ortodox, din 12 luni, 7 le ține post, iar atunci probabilitatea să facă un cancer e mult mai mică și atunci lasă mâncarea pe planul 2 și ține mintea către Dumnezeu.
De aceea eu am zis că nu este bine să stai în post pe Instagram sau pe aceste rețele de socializare. Nu este păcat să stăm pe telefon, folosirea lui abuzivă e păcat. Dacă tu-l folosești pentru nevoile concrete și dacă vrei să te relaxezi puțin nu e un păcat în sine, dacă ai măsură, postul înseamnă măsură. Păcat nu este să folosești TikTokul, ci să-l folosești abuziv, prea mult. Haide să ridicăm ochii la cer mai mult.”, a continuat acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Mi-Th Influencer, emisiunea...