Eurovision 2021. Măşti, carantină şi restricţii pentru delegaţiile străine
Data publicării:
Concursul Eurovision 2021, care se va desfăşura în oraşul olandez Rotterdam în luna mai, va beneficia de interpretări live ale artiştilor şi va fi organizat sub măsuri stricte de securitate sanitară. 

European Broadcasting Union (EBU) şi partenerii săi olandezi care găzduiesc anul acesta Eurovision (postul public NPO, televiziunea NOS şi organizaţia AVROTROS) au publicat marţi un protocol de Sănătate şi Securitate împotriva COVID-19, în perspectiva concursului care va avea loc între 18 şi 22 mai.

"Cu ajutorul unor teste extinse, purtării măştilor, măsurilor de igienă, grijii faţă de ventilaţie şi măsurilor inovatoare vom crea un mediu în care echipa, artiştii şi presa vor putea lucra în cel mai sigur mod posibil", a subliniat Sietse Bakker, producătorul executiv al evenimentului.

Toate persoanele care vor primi acreditare pentru a intra în complexul Rotterdam Ahoy Arena se vor supune acestui protocol, care respectă normele Institutului olandez pentru Sănătate Publică (RIVM).

Recomandarea principală este ca toţi cei care vin la festival din străinătate să stea cinci zile în carantină imediat după aterizarea pe teritoriul olandez şi să prezinte un test PCR negativ realizat cu 72 de ore înainte de zbor, o restricţie oficială aplicată tuturor celor care intră în Olanda.

Teste şi ieşiri limitate

Odată intrate în ţară, delegaţiile trebuie să rămână la hotel, exceptând cazurile în care se vor deplasa la Ahoy Arena din Rotterdam pentru repetiţii, recitaluri live şi alte activităţi legate de programul festivalului.

De asemenea, angajaţii complexului, inclusiv artiştii şi presa se vor supune unor teste regulate anti-COVID-19, într-un spaţiu special amenajat în apropiere de sala Ahoy, iar dacă vreun participant va fi testat pozitiv, va fi folosită o înregistrare în loc de interpretarea live.

"Obiectivul nostru este clar: prevenirea răspândirii virusului în timpul evenimentului. Dacă cineva este găsit pozitiv, vom activa protocolul nostru de izolare, vom sprijini autorităţile pertinente cu ancheta sanitară şi depistarea contacţilor şi vom lua măsuri suplimentare când va fi necesar", a adăugat Bakker.

Obiectivul actual este ca toţi artiştii să cânte live pe scena din Rotterdam, dar cu condiţia protejării sănătăţii şi siguranţei tuturor participanţilor, inclusiv a echipei, a presei şi a organizatorilor, a declarat Martin Österdahl, supervizor executiv al ediţiei din acest a Eurovision.

Ulterior se va anunţa şi dacă se va permite o prezenţă redusă a publicului.

Măsurile, aprobate deja de comitetul de securitate al regiunii Rotterdam, pot fi ajustate în orice moment, însă deocamdată delegaţiile îşi reduc "enorm" componenţa faţă de ediţiile precedente, iar numărul jurnaliştilor care vor asista la eveniment va fi limitat la 500, notează Agerpres. 


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Arta
Tagurile articolului: concurs  coronavirus  eurovision 2021  masuri sanitare  muzica 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel