Expoziţia “Prospecțiuni în sfera cunoașterii” a pictorului Florin Olari continuă toată luna august
Data publicării:
Graţie interesul crescut al publicului, expoziţia de artă contemporană “Prospecțiuni în sfera cunoașterii” găzduită la Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmaţiei, va râmâne deschisă toată luna august.

Potrivit autorului: “expoziţia transmite mesajul creţiei genezei, în culori pure, iar culoarea care predomină este culoarea galben, simbol al luminii, al cunoaşterii, al descoperirii, al vieţii şi nu în ultimul rând al Luminii Învierii”. Lucrările de dimensiuni variate, transmit mesajul diversităţii creţiei .

Tablourile din expoziţia curentă surpind starea primordială,, confirmată în etichetele lor prin versete din primele două capitole ale Cărţii Facerii. Toate lucrările înglobează ca simbol fagurele de miere, asocierea dintre fagure şi miere, fiind transpunerea figurativă a celei dintre corp şi spirit, ca întrupare divină.

 

Vernisajul a avut loc pe 28 iulie şi a fost completat cu un recital de muzică clasică susţinut de artişti ai Companiei Opera Vox şi de cuvinte introductive rostite de Pr. Prof. Dr. Ioan Bizău - Colecționar și critic de artă şi Dr. Ioan Vrășmaș – Manager Opera Vox.  

 

Iniţial expoziţia urma să se încheie pe 10 august. Însă datorită interesului constant al vizitatorilor,  ea va râmâne deschisă în continuare, la invitaţia Părintelui Dan Ioan Sidău, coordonatorul Centrului Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul”.

 

Florin Olari este unul dintre cei mai cunoscuți pictori de biserici din Transilvania, însă pictura sa de șevalet iese la fel de puternic în evidență, prin imersiunea în universul Creației și al Cunoașterii, care devin astfel aspecte compacte ale viziunii sale estetice.

 

Artistul descoperă esențe prin compoziții somptuoase, care extrag principii din arta iconografică orientată către veșnicie și le pliază peste metaforele suprarealiste ale experiențelor senzoriale, într-un melanj ce pare contradictoriu, dar care se aliniază perfect pe pânză, prin intermediul culorilor pure și viguroase, a formelor elevate și a eliberării tiparului ideal al matricei primordiale.

 

 


--

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Arta
Tagurile articolului: expozitie  florin olari  pictura 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă
pixel