Fastingul intermitent, un real pericol pentru sănătate. Dr. Florin Ioan Bălănică: ”Trebuie să avem foarte mare grijă” EXCLUSIV
Fastingul intermitent poate fi o modalitate ușoară de a scăpa de kilogramele în plus, dar poate avea și consecințe destul de grave asupra sănătății.

Fastigul intermitent este metoda adoptată de extrem de multe persoane pentru a slăbi cât mai rapid, în ultima vreme. Concret, acesta funcționează după următoarea formulă: 8 ore mănânci, după care 16 faci pauză. Chiar dacă efectele sunt într-adevăr uimitoare, iar kilogramele se pot pierde multe mai repede, existe și extrem de multe riscuri la care ne supunem, dacă decidem să urmăm acest procedeu, fără sfatul medicului. Dr. Florin Ioan Bălănică, doctorand în endocrinologie al Universității de Farmacie Carol Davila din București și Fondator al metodei Dr. Bălănică a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, când trebuie să folosim fastingul intermitent, dar și sub ce mijloace.

”Fastingul intermitent este o metodă de a ne alimenta, care trebuie adaptată fiecărei persoane în parte. Acesta este folosit și în metoda mea pentru pacienții care au nevoie de acest lucru, nu orice persoană poate să facă acest fasting. De exemplu, am avut un pacient zilele trecute care a venit la mine cu următoarea situație: a ținut o etapă de fasting pe o perioadă mai lungă de timp, afectându-i starea de sănătate. Și atunci lucrurile nu mai puteau fi într-o zonă de sănătate și corectă pentru peroana respectivă. Trebuie să avem foarte mare grijă, atunci când discutăm despre această abordare.”, a declarat Dr. Florin Ioan Bălănică pentru Spectacola.

Când trebuie să folosim fastingul

Mai mult, medicul specialist a dezvăluit și când ar trebui să urmăm aceasta ”dietă”.

”Îl folosim când dorim să scădem procentul de grăsime și proporția de grăsime viscerală și atunci când ne dorim să înnoim celulele de la nivelul tractului digestiv, lucru care prin acest fenomen ne ajută la o reîntinerire a tractului digestiv, care, pe termen lung, ne ajută să avem o stare de sănătate și o digestie potrivită. O bună stare de sănătate pornește de la o digestie potrivită, lucru care trebuie să-l avem în vedere, fără dubiu.”, a continuat specialistul.

Dieta de vară. Cum trebuie să arate meniul perfect, dacă vrem să slăbim cât mai repede: Dr. Florin Ioan Bălănică ”Fructele de sezon trebuie consumate rar” EXCLUSIV

Beneficiile apei cu lămâie

Chiar dacă foarte multe persoane caută alimentul ”minune”, care să le ajute să slăbească cât mai mult, într-un timp relativ scurt, Dr. Florin Bălănică spune că acesta nu există. Totuși, specialistul recunoaște beneficiile apei cu lămâie.

”Alimente minune nu există, dar și eu recomand pacienților mei dimineața apa cu lămâie, al temperatura camerei, întrucât vorbim despre o mai bună digestibilitate și alcalinizarea trastului digestiv, întrucât noi dimineață suntem acizi, iar acest consum ne ajută pentru a mai reduce din aciditate. Ideea de bază este următoarea: nu vreau să se facă o confuzie, noi trebuie să fim acizi în stomac, pe piele și în urină, un consum de alimente preponderent alcaline și pe termen lung nu ne duce către o stare bună de sănătate sun nicio formă, tocmai de aceea, cuvântul de ordine îl reprezintă întotdeauna echilibrul. Putem să consumăm apă la temperatura camerei, cu lămâie, dimineață, dar fără ca acest lucru să-l facem cu o așteptare sau cu un scop de-a slăbi sau de a atinge sănătatea universală, absolută. Nu se va întâmpla asta.”, a mai spus acesta.

Specialistul trage un semnal de alarmă

Dr. Flroin Bălănică trage pe această cale și un semnal de alarmă, prin care spune faptul că dieta este ceva ce ar trebui să fie recomandată de medic, și nu urmată după ureche. 

”Nimic care ține de zona de sănătate nu poate fi abordată fără sfatul medicului, dar din păcate trebuie schimbată un pic mentalitatea generală, care percepe nutriția ca fiind ceva legat de aspect, ceva ușor , fără repercursiuni și nu ca pe o intervenție medicală. Nutriția este o intervenție medicală asupra corpului uman prin știința nutriției și nu discutăm despre o dietă.”, a încheiat acesta.

Rețete de vară. Chef Salvo Lo Castro: ”Ajută foarte mult și la bronzat”. Ce mâncăm în sezonul cald, pentru a ne menține silueta

Data: 30 iun 2022, 10:36
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: fasting intermitent  florin balanica  medic  pericol 


DC Media Group Audience

Sursă foto: Youtube/ La Măruță

Jorge a șters pe jos cu întreaga carieră muzicală a Andreei Bălan. A cedat în fața lui Cătălin Măruță și a spus ce crede

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Anca Dimancea, horoscop chinezesc pentru luna octombrie. Zodiile care au parte de bani: „Apare prosperitate”

Teo Trandafir, captură video Youtube

Teo Trandafir, revenire spectaculoasă, după plecarea de la KanalD. Vedeta a lăsat televiziunea pentru prima ei dragoste: „Abia aștept să începem o călătorie frumoasă”

Sursă foto: Murderpedia/ Mary Bell la 11 ani

Fetița de numai 11 ani care a ucis doi băieți. Cazul șocant care a făcut înconjurul lumii: „Avocații mă vor scoate”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Mona Segall, captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Instagram

Mona Segall, producătoarea America Express, renunță la show-ul de succes: „Nu vrea să mai filmeze în...”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Sursă foto: Instagram/ Dana Roba

Daniela Roba, zvonuri despre despărțirea de Beni, în urma criticilor primite. Care a fost decizia make-up aristei

Sursa foto: Dan Bittman, Facebook

Dieta prin care se menține Dan Bittman în formă, la 61 de ani: „Am văzut că la mine a dat rezultate”