Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi pentru a menține o stare optimă de sănătate și pentru a preveni diverse boli.
Fructele sunt esențiale pentru sănătatea noastră. Ele fac parte din grupul de alimente care conțin cei mai mulți nutrienți și oferă cele mai multe beneficii organismului. Alături de legume, leguminoase și cereale, fructele formează baza unei alimentații echilibrate. Există fructe pentru toate gusturile și anotimpurile.
Fructele ne ajută să ne menținem hidratați, deoarece o parte din compoziția lor este apă. Toate fructele reprezintă o sursă importantă de vitamine și minerale pentru organismul nostru, care variază în funcție de fructul consumat. În compoziția lor găsim și elemente precum calciul, magneziul și potasiul, care ajută la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea bolilor, precum osteoporoza și anumite tipuri de cancer. Fructele trebuie să fie prezente în dieta tuturor persoanelor, indiferent de vârstă și condiția fizică. De fapt, ele sunt printre primele alimente introduse în alimentația complementară a bebelușilor.
Pe de altă parte, fructele sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să piardă în greutate, deoarece sunt sățioase, conțin foarte puține calorii și au un indice glicemic scăzut. În acest sens, cele mai recomandate fructe sunt cele cu un conținut ridicat de fibre, precum căpșunile, merele și afinele.
Te-ar putea interesa și: Salata minune, cu cel mai mare conținut de vitamina C. Are proprietăți antioxidante, susține sănătatea inimii și te menține hidratat
Diverse studii științifice confirmă că stările de spirit influențează sănătatea. Fericirea întărește sistemul imunitar și permite crearea de anticorpi, astfel încât persoanele fericite au un risc mai mic de a se îmbolnăvi comparativ cu persoanele triste. S-a demonstrat că neurotransmițătorii cerebrali asociați fericirii au un efect direct și pozitiv asupra sănătății inimii.
Fiind fericiți, nivelurile de anxietate și stres scad considerabil. Circumstanțele individuale ale fiecărui individ afectează starea de spirit, dar atitudinea pe care o alegem pentru a face față adversităților vieții va determina în mare parte starea noastră de sănătate. Alimentația joacă un rol fundamental în acest sens, deoarece există mai multe alimente care pot crește nivelurile de fericire. Portocala are capacitatea de a îmbunătăți starea de spirit a celor care o consumă. Se remarcă prin conținutul său ridicat de vitamina C, aproximativ 52 mg la fiecare 100 de grame; vitamina C este un mare antioxidant și are capacitatea de a aduce un plus de fericire, deoarece ajută la producerea serotoninei în creierul nostru.
Portocala este, de asemenea, bogată în acid folic, magneziu și potasiu. Consumul său întărește sistemul imunitar, facilitează tranzitul intestinal și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Un studiu publicat în Nutritional Neuroscience realizat de experți de la Universitatea Binghamton (SUA) a analizat relația dintre dietă și starea de spirit la adulții de peste 30 de ani, iar rezultatele au fost foarte clare.
Rezultatele cercetării au arătat că persoanele care consumau cantități mari de carbohidrați în dieta lor și mai puține fructe aveau un risc mai mare de a suferi de anxietate și depresie.
În cazul celor care se hrăneau cu antioxidanții din fructe, se întâmpla contrariul, deoarece astfel își protejau creierul, produceau mai multă serotonină și aveau o stare de spirit mai bună, relatează 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Lifestyle