Furia ne îmbolnăvește. Lidia Fecioru, sfat pentru a scăpa de energia negativă: „Ne-am supărat pe noi şi toată ziulica ne merge rău”
Data publicării:
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru dezvăluie cum ne poate afecta furia și cum o putem gestiona. Energia negativă poate produce efecte nedorite în organism.

Invitată în platoul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de la Antena 3, Lidia Fecioru a dezvăluit cât de distructivă poate fi furia și cum putem scăpa de energia negativă. 

„Trăitul furiei îmbolnăvește ficatul. Practic tot ce însemnă aceste energii negative pe care noi le acumulăm, ele se răsfrâng asupra noastră. Într-o zi se acumulează multe chestii pentru că noi ne-am supărat pe noi şi toată ziulica ne merge rău", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la Antena 3.

Celebrul bioenergoterapeut a dat cîteva exemple din viața personală, când furia acumulată, adică energia negativă, a explodat și i-a adus tot felul de accidentări și ghinioane.

"De când mi-am rupt mâna, tensiunea s-a acumulat şi ea, undeva trebuie să pocnească. Când am venit la Chişinău am stat 4 ore în vamă la români şi 4 ore în vamă la Moldoveni. 8 ore cu doi copii mici în mașină pentru că diaspora venea în vacanță şi s-a tărăgănat atât de mult.


A doua zi mi-am rupt mâna că eram foarte furioasă. Sau în perioada asta cât am fost cu mâna blocată am luat o gură de canal şi mi-am tăiat cauciucurile şi genţile pe partea stângă la amândouă roţi.

Deci undeva ea (n.r. furia) trebuie să explodeze. Mi s-au întâmplat toate şi mi se sparge şi țeava. Pentru că noi ne încărcam cu atâta energie negativă că ea trebuie descărcată. Este ca un scurtcircuit care trebuie să se producă. Sentimentele astea, a trăirilor de emoţii negative, indiferent ce e, ne încarcă destul de mult", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru


Lidia Fecioru spune că această energie negativă este extrem de distuctivă și că trebuie să ieșim din acea stare. Una dintre modalități este încetarea gândirii negative, a victimizării, dar și evitarea oamenilor care se plâng într-una.

„Dacă stăm prea mult în această dispoziție care ne accentuează starea noastră de furie, starea noastră de supărare de nervi se răsfrâng asupra noastră. Trebuie să găsim măcar ceva în acea zi care să ne bucure. Încerc să mă detașez şi poate chiar evit să vorbesc la telefon ca să nu mă mai enervez. Două ore cel puţin, nu răspund la telefon.

Ne încărcam cu energie atunci când ne plângem constant. Sunt oameni care când încep discuția se plâng. Tu dacă vrei să spui ceva, nu mai ai loc. Sunt inclusiv vampiri energetici. Plus că, îţi dai energia ta şi acumulezi alta negativă în loc.

 

Furia poate declanșa anumite boli

 

Atunci când avem multă energie negativă simțim o stare de oboseala psihică, nu avem dispoziție. Cei care nu se pot odihni în aceste perioade au acele stări pentru că gândurile negative bubuie suprarenalele care secretă mai multă adrenalină. Şi atunci de ce creşte furia?


Că noi hrănim această chestie interioară. Este o conjunctură întreagă. La starea de nervozitate şi de trăire intensă negativă, de obicei, se mai declanșează o durere herniei heatale cu reflux gastric. Şi doare aia într-un mare fel. Cei care se plâng că îi doare fierea nu au nimic, este starea de stres pe care au ţinut-o şi se întâmplă ceva.

Ori se întâmplă ceva în casă, se sparge ceva. De obicei becurile pocnesc când se acumulează multă energie. Devenim conflictuali şi la muncă şi acasă şi creşte tensiunea acasă, între colegi. Pe fondul acesta se creează acele zone Zoster", a mai spus Lidia Fecioru.

 

Cum scapi de furie și de energia negativă

 

Bioenergoterapeutul recomandă activitatea fizică pentru calmarea nervilor și pentru înlăturarea energiei negative, însă și dezlănțuirea efectivă a furiri: prin țipat, trântit lucruri. De asemenea, plânsul este un mijloc bun de a descărca energia negativă.


„Dacă ai posibilitatea să urli din toţi rinichi să simți că vibrează tot sau mai trântim câte o farfurie în pământ. Sau facem mișcare, să țopăim pe toată talpa, pentru că în călcâie avem centri nervoși Şi ne descarcăm de energie negativă. Mai putem să facem un duş, care îţi dă pauza să fi tu însuți şi spală energia negativă.

Bocetul este o descărcare energetică negativă autentică. Să plângi cu vorbe, să simţi că sare cămeşa de pe tine. Oamenii plâng atunci când le e milă de ei, când doare acolo în interior. Este o descărcare fenomenală", a spus Lidia Fecioru.


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: energia negativa  ficat  furia  lidia fecioru  mila  nervi  plans  zona zoster 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel