Greșelile de Feng Shui care atrag energia negativă în dormitor. Cum îți influențează norocul poziția patului
Greșelile Feng Shui  care creează energie negativă în dormitorul tău


Dintre toate încăperile din casa ta, dormitorul tău ar trebui să fie cel care îți oferă cea mai liniștită, senină și odihnitoare energie. Starea locului în care dormi este esențială pentru capacitatea ta de a te odihni, de a te recupera și de a te reseta după fiecare zi lungă. "Crearea unui mediu de somn liniștit și calmant ... te ajută să obții acel somn mai profund și de calitate pe care cu toții îl dorim", a declarat medicul și specialistul certificat în somn Angela Holliday-Bell, M.D., pentru Apartment Therapy. "Și aceasta face mai ușoară tranziția de la somn la starea de veghe."

 

Acest adevăr de bază merge mână în mână cu învățăturile feng shui - practica de a folosi designul strategic al casei pentru a manipula fluxul de energie în interiorul casei tale. Când vine vorba de dormitor, există multe principii feng shui care pot fi potențial folosite pentru a maximiza fluxul de energie pozitivă și pentru a minimiza accesul energiei negative sau excesive. Cu toate acestea, aspectul care iese cel mai mult în evidență este amplasarea obiectului care reprezintă întregul scop al camerei: patul. Cei care folosesc feng shui cred că modul în care poziționați - și nu poziționați - patul poate face o diferență majoră în modul în care energia circulă prin dormitor, potrivit Glam. 

 

 

Așezarea patului în poziție de coșciug

 

Există mai multe bune practici feng shui pe care le puteți folosi pentru a îmbunătăți fluxul de energie în dormitorul dumneavoastră. Cu toate acestea, cea mai importantă este poziția patului tău în raport cu ușa camerei. În mod ideal, vei putea vedea ușa din patul tău, dar aceasta nu ar trebui să fie chiar vizavi de piciorul patului tău. Aceasta este denumită poziția de comandă, care permite energiei să circule prin cameră fără să vă bombardeze în timp ce dormiți.

Cea mai gravă greșeală pe care o puteți face în dormitor este poziționarea patului în ceea ce se numește poziția de sicriu. În această poziție, ușa și patul se aliniază perfect opuse una față de cealaltă, astfel încât picioarele tale să fie îndreptate direct spre ușă atunci când te întinzi în pat. Acest lucru vă lasă vulnerabil la toată energia care vine din partea cealaltă a ușii, ceea ce vă poate perturba capacitatea de a dormi. Totuși, dacă poziția de sicriu este inevitabilă în dormitorul tău, există o soluție de rezolvare. "Dacă nu există altă opțiune, atârnă un clopoțel de vânt sau un cristal rotund cu fațete din tavan între pat și ușă", a sugerat expertul feng shui Melissa Waite Stamps pentru Homes & Gardens.

 


Plasarea patului lângă sau sub o fereastră


Următorul pe lista de considerații privind amplasarea patului este fereastra. Conform feng shui, energia forței vitale (qi) intră într-o casă prin ușile sale și iese din casă prin ferestrele sale. Din acest motiv, precum și pentru a favoriza un sentiment general de siguranță față de eventualii intruși, se recomandă să evitați să vă plasați patul împotriva sau sub o fereastră. "Prezența unei ferestre în spatele patului poate elimina sentimentul de siguranță și poate crea o senzație de vulnerabilitate în timpul somnului", a declarat designerul de interior Sylvia Li pentru Livingetc. Dacă nu puteți evita să aveți ferestre în spatele sau deasupra patului, nu vă faceți griji, feng shui oferă o modalitate de a contracara și acest tip de situație: perdelele.


Acoperiți orice fereastră din spatele sau de deasupra patului dumneavoastră cu perdele pentru a atenua schimbul de energie care se poate întâmpla prin ele. Potrivirea culorii perdelelor cu culoarea pereților dormitorului poate ajuta fereastra (sau ferestrele) problematică(e) să se integreze vizual în cameră și să fie aproape uitată(e). Celelalte ferestre, desigur, pot fi îmbrăcate în culori complementare, deschise, închise și sărbătorite ca de obicei. Nu uitați să le deschideți pentru a lăsa energia să iasă afară dacă luați parte la orice tip de ritual de curățare prin sunet sau fum (cum ar fi arderea de salvie).

 


Plasarea patului sub o grindă sau un tavan înclinat


Atunci când sunteți ocupat să vă aranjați camera în funcție de uși, ferestre și pereți, este ușor să treceți cu vederea ce s-ar putea întâmpla deasupra. Cu toate acestea, conform principiilor feng shui, ar trebui să evitați să vă plasați patul sub o grindă sau un tavan înclinat. Aceste caracteristici pot prinde, separa sau întrerupe fluxul de energie prin spațiu și pot exercita o presiune energetică asupra corpului tău în timp ce dormi.


De exemplu, dacă dormiți cu un partener, o grindă care trece vertical între voi doi pe tavan poate separa energiile voastre. Dacă mutarea patului într-o altă zonă a camerei nu este o opțiune, vă puteți apropia de o grindă de tavan în același mod în care ați face-o cu o fereastră inevitabilă. Acoperiți-o cu o țesătură moale care se potrivește cu culoarea tavanului pentru a-i atenua efectele și a-i estompa impactul vizual. Nu uitați, nu există nimic care nu poate fi evitat.

 

Nefolosirea unui căpătâi al patului sau plasarea acestuia pe un perete greșit


Capătul patului este locul unde vă odihniți și vă refaceți în timp ce adormiți în deplină vulnerabilitate față de energia din jurul vostru. Pentru început, patul tău ar trebui să aibă atașat un „căpătâi”. Lemnul masiv sau materialul textil cu margini rotunjite - ne spune feng shui - este cel mai bun pentru a te menține ancorat și protejat în timp ce dormi. Locul în care plasați această căpătâială în cameră, desigur, este și mai important.


Căpătâiul patului tău ar trebui să fie întotdeauna plasat împotriva unui perete, dar cu un mic spațiu între ele pentru a permite energiei să circule. Nu orice perete, însă. Tetiera nu ar trebui să împartă niciodată un perete cu o toaletă sau cu aparate electrice, deoarece ambele pot perturba fluxul de energie din jurul tău în timp ce dormi. În cazul în care un astfel de perete este inevitabil, agățarea unei oglinzi deasupra căpătâiului poate crea iluzia unui spațiu mai mare în spatele patului, neutralizând energia obiectelor aflate de cealaltă parte a acestuia.

 

 

Nu lăsați spațiu liber în jurul patului dumneavoastră


În timp ce navigați prin dormitor în căutarea locului perfect pentru a vă pune patul în conformitate cu practicile feng shui, nu uitați să vă planificați spațiile deschise. În loc să vă împingeți patul într-un colț, încercați să lăsați cel puțin un spațiu foarte îngust pe fiecare parte. Acest câmp de spațiu deschis permite energiei să circule în jurul patului, echilibrând energiile yin și yang și creând un spațiu energetic pentru un partener (chiar și pentru unul care nu a fost încă găsit).


Pe lângă beneficiile pentru fluxul energetic, mutarea patului departe de colțuri poate crea, de asemenea, spațiu pentru o mică zonă de meditație sau de jurnal. "Stabiliți un spațiu în interiorul camerei pentru a promova și încuraja ritualurile care aduc o concluzie zilei și vă ajută să intrați liniștit în lumea somnului", a declarat expertul feng shui Joan Kaufman pentru House Digest. "Meditația, spiritualitatea și alte practici fac o punte între starea de veghe și cea de somn și atingeți visele."

 

Data: 15 sep 2023, 12:20
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: dormitor  energie negativa  feng shui  pat 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Sursă foto: Unsplash.com/ Jackub Pasis

Care sunt cele mai frumoase semne zodiacale? Află care este cea mai atractivă trăsătură a zodiei taleMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...