„În Italia, dacă nu ești bun la desen, nu ai 10”. Giulia Rossignoli, designer vestimentar, despre diferențele dintre România și Italia / video
Data publicării:
Giulia Rossignoli ne-a povestit despre pasiunea sa pentru designul vestimentar și despre momentul în care și-a dat seama că împărtășește acest hobby, care acum s-a transformat într-o meserie.

Giulia Rossignoli este italianca care a cucerit toate româncele cu piesele sale vestimentare de ocazie atent lucrate până la ultimul detaliu. În urmă cu opt ani de zile, aceasta a făcut și o mutare extrem de importantă în viața sa, părăsindu-și țara natală, în favoarea României, unde și-a dorit să trăiască datorită soțului său. A învățat perfect limba și și-a deschis aici mai multe afaceri, însă tot ce știe a învățat încă din urmă cu câțiva ani, când a urmat studiile de specialitate în Italia. În acest sens, Giulia ne spune și care este diferența majoră cu privire la cum este privită arta la noi, față de cum e privită în țara sa natală.

„În Italia e altfel, ți se insuflă arta de mic, nu este văzută ca o meserie de serie B, în România mi se pare că nu e atât de apreciată. Asta mi se pare că se întâmplă din școală. În Italia, dacă nu ești bun la desen, nu ai 10, ai 5, 6, nu se dă 10, pentru că trebuie să te ajute să ai media 10. Și atunci, tu, ca copil, te gândești că dacă ai media 10 înseamnă că ești bun și îți dezvolți pasiunea asta Sunt mult mai multe școli de specialitate, sunt licee foarte specifice în general, care te ajută să-ți înțelegi drumul. Din liceu știam să cos.”, a declarat Giulia Rossignoli în cadrul emisiunii Interviurile Spectacola și DC News.

Citește și: Cât de greu sunt femeile de mulțumit în ceea ce privește vestimentația. Giulia Rossignoli: „Rochiile de ocazie te fac să te simți frumoasă. Nu ne îmbrăcăm așa zilnic”

Fiica sa îi împărtășește pasiunea

Giulia nu s-a rezumat doar la brandul destinat femeilor, ci și-a dorit în pandemie să creeze și ceva destinat copiilor. Astfel, designerul și-a dorit ca conceptul să-i poartă numele fiicei sale, implicând-o activ pe micuță în acest proces.

„Eu acum nu cos, dar ca să știu că creez ceva trebuie să știu să cos acel ceva. Ca să știi ce vrei și cum trebuie să iasă, trebuie să știi tu prima să-l faci. Fetița mea e foarte încântată pentru că hăinuțele au același nume ca al ei, ea este și modelul meu, îi place foarte mult. Am văzut însă de la un an că îi place să facă poze, să schimbe hainele și dacă am văzut că face asta cu plăcere, am dus-o în direcția asta. Cred că dacă îți alegi ce-ți place, nu o să simți niciodată că muncești, iar asta mi se pare noua bogăție, să nu simți că lucrezi.”, ne-a mai declarat designerul vestimentar.

Citește și: Câștigătorul Survivor All Stars în viziunea Andreei Tonciu: „Eu mizez pe...” / video

Este fascinată de istoria artei

Și, chiar dacă pentru foarte multe persoane poate părea un domeniu destul de restrâns, din punct de vedere al informațiilor, Giulia ne spune că totul este extrem de complex și ai nevoie de foarte mult timp pentru a descoperi toată istoria și evoluția artei. 

„Mă simțeam atât de inspirată să mă uit la tablouri, să-mi dau seama din imagini în ce an a fost făcut în funcție de rochia pe care o purta persoana din tablou. Îți dă așa o stare, și vrei să știi și mai mult, rolul femeii cum s-a schimbat în timp, plus alte lucruri culturale care îți dau sentimentul că vrei să cunoști din ce în ce mai mult.”, ne mai povestește ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO




pixel